Je srovnáno! Táborští bojovníci vrátili příbramskému Baníku domácí porážku

25.03.2024 23:32, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté si v pondělí se svým čtvrtfinálovým soupeřem srovnali účty. Šedesát minut soustředěného a týmového výkonu je na příbramském ledě dovedlo k zasloužené výhře 3:0 a do středeční třetí bitvy u Jordánu narukují oba soupeři za rovnovážného stavu 1:1. Hrát se bude od 18 hodin na táborském zimním stadionu.

Je srovnáno! Táborští bojovníci vrátili příbramskému Baníku domácí porážku

HC Baník Příbram - HC Tábor

0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Pondělí, 25.3.2024 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: - 6. Severa (Milfait, Krliš), 24. Prášek (Zadražil, Nevšímal), 52. Hubata (Nevšímal, Suchánek).

Rozhodčí: Zeliska, Hacaperka - Hradil, Teršíp.   Vyloučení: 4:5   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:40   Diváci: 1468

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Tichon) – Jelínek, Zdeněk, Havlín, Rajgl, Krejčí, Saňa, Patzelt – Furch, Pětník, Bečvář, Svoboda, Josefus, Mařík, Hasman, Pinkas, Kold, Kafka, Gengel, Bednařík, Duchan.

HC TÁBOR: Žajdlík (Gába) - Plášil, Hubata, Jáchym, Suchánek, Černý, Hajič (Bouška) - Zeman, Matušík, Šulek - Krliš, Milfait, Severa - Nevšímal, Zadražil, Duda - Prášek, Zíb, Bárta - Šimák.


Sobotní porážka 1:2 na domácím ledě dostala táborské mužstvo do nepříjemné situace a cesta z ní vedla jen přes úspěch v pondělní odvetě. Domácí Baník v ní přišla podpořit na příbramské poměry nevídaná návštěva téměř patnácti stovek diváků, ke které však přispěli významnou měrou i táborští fandové.

Při několika úvodních střídáních bylo rušněji v táborském obranném pásmu, ale první gólový úder si pro soupeře přichystali kohouti. V úvodu 6. minuty se narodil jejich rychlý a mimořádně vydařený kontr, kdy Krliš vyslal na zteč spoluhráče Milfaita se Severou, a ti sehráli situaci dva   na jednoho vskutku učebnicově – prvně jmenovaný přesně nahrál, jeho vytáhlý parťák ještě přesněji z první vypálil a vedení táborské družiny bylo na světě – 0:1. Od tohoto okamžiku vykazovali Jihočeši viditelnou herní dominanci a příbramský gólman Jiroušek se měl hodně co ohánět, aby udržel manko Baníku v nejtěsnější podobě. Na jeho svatyni se po inkasované brance sneslo dalších sedmnáct táborských pokusů a hned několik z nich na sebe vzalo podobu vyložených šancí, ale s produktivitou byli Táborští i ve druhém střetnutí na štíru. V jednom případě – při zakončení Plášila z 8. minuty – pomohla domácím tyč Jirouškovy klece. Za jedinou opravdu ryzí tutovku mezi několika nebezpečnými závary středočeského celku lze považovat tu v podání Hasmana, který se v čase 15:00 ocitl brankáři Žajdlíkovi tváří v tvář, tentokrát ale nechal svůj střelecký um ležet ladem.

Zahajovací perioda pondělní bitvy končila herně povedenou, leč nevyužitou přesilovkou Tábora, a ve stejném duchu otevřeli hosté i prostřední dějství. Už ve dvacáté vteřině se příbramský obránce Zdeněk provinil na Zemanovi; sám faulovaný táborský hráč mohl brzy poté jeho prohřešek ztrestat, to když se po přihrávce Matušíka ocitl i s parťákem Zadražilem zcela sám před Jirouškem, ten mu však povedeným zákrokem zkazil radost a následně zneškodnil    i další slibné příležitosti hostů. O to nepříjemnější musela být pro oporu Baníku situace z poloviny 24. minuty, kdy sice v obrovské šanci vychytal zcela osamoceného Zadražila,  ale na bekhendovou dorážku Práška už dosáhnout nemohl – 0:2. O pár desítek vteřin později hráli Příbramští v sedmi, ale původní správně uložený trest nakonec rozhodčí odvolali. Namísto početní výhody se pak mužstvo v bílých dresech ocitlo v oslabení po vyloučení Hajiče a domácí hokejisté díky přesilovce zmírnili svou ztrátu v počtu střel na soupeřovu branku, na svědomitou defenzívu Táborských si však nepřišli. V posledních dvou minutách se naskytla stejná možnost i hostujícímu týmu, ale faul Sani na útočníka Práška se obešel bez trestu.

Úvodní minuty třetí části s sebou přinesly očekávanou zostřenou ofenzívu borců v zeleno-černých dresech, ze které po necelých třech minutách vzešel gigantický závar před táborskou brankou, tomu však učinil přítrž její strážce Žajdlík. Před hosty se otevřela první příležitost k vypsání stvrzenky na svou výhru až na konci 48. minuty, ale Zemanovo bekhendová zakončení situace dva na jednoho přečetl Jiroušek. Domácí mužstvo se mohlo nadechnout k náporu při vyloučení Hubaty, kdy se do obrovské šance prodral Duchan, ale ztroskotal na výtečném Žajdlíkovi. Jen o chvíli později toho mohl jaksepatří litovat. Táborský forvard Nevšímal s navrátilcem z trestné lavice Hubatou podnikli další dravý průlet do soupeřovy obrany a ukázkově napodobili první gól v podání svých spoluhráčů – 0:3. Bezprostředně po třetí brance zápasu se příbramským hokejistům naskytla jedinečná příležitost k návratu do hry o vítězství. Vyloučení Zemana a Suchánka v rozmezí pouhých dvanácti sekund je postavila na práh dlouhé početní převahy pěti proti třem, ale obětavá a pevná táborská defenzíva v čele s gólmanem Žajdlíkem je dokázala udržet na uzdě. Další výraznější komplikace už si hosté nepřipustili. Vedle nikterak dominantní, leč spolehlivě odehrané přesilové hry postupovali dvakrát sami na Jirouška, ale ani obránce Suchánek, ani Zadražil při pobytu spoluhráče Zíba na trestné lavici už Jirouškovy a spol. čtvrtý gólový direkt nezasadili.

RICHARD LOBO, trenér A-týmu HC Tábor:

„V Příbrami se nám podařilo zopakovat dobrý výkon z domácího zápasu, s tím rozdílem, že jsme za to dnes byli odměněni třemi vstřelenými góly. Soupeři jsme naopak skórovat neumožnili, i když měl také své šance. Z naší strany to byl ale obětavý a týmový výkon, na kterém se podíleli všichni od prvního po posledního hráče. Je třeba na něj navázat, a pokud se nám to podaří, věřím, že sérii překlopíme tam, kam si všichni přejeme.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality