Táborský tým zapečetil nadstavbové boje pěkně vyvedenou výhrou nad Letci

02.03.2024 17:26, autor: Pavel Šácha

Nadstavbová část druhé hokejové ligy se v sobotu večer zřítila do minulosti. Táborští hokejisté ji zakončili cenným vítězstvím nad tradičně houževnatým soupeřem z Letňan, kterému přibalili na cestu domů porážku 2:5.

Táborský tým zapečetil nadstavbové boje pěkně vyvedenou výhrou nad Letci

HC Tábor - HC Letci Letňany

5:2 (1:0, 2:1, 2:1 )

Sobota, 2.3.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 12. Nevšímal (Duda, Severa), 37. Krliš (Huna, Zeman), 40. Zíb (Bárta, Šulek), 47. Šulek (Zíb, Duda), 51. Prášek (Duda, Severa) - 27. Turek (Sklenáč, Mrňa), 48. Mrňa.

Rozhodčí: Šmika - Goltsch, Eremiáš.   Vyloučení: 3:6   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 41:26   Diváci: 1542

HC TÁBOR: Gába (Žajdlík) – Gajdolín, Jáchym, Suchánek, Ondřej, Hajič, Hubata, Bačo – Krliš, Matušík, Zeman – Prášek, Zadražil, Huna – Nevšímal, Duda, Severa – Bárta, Zíb, Šulek – Šindelář.

HC LETCI LETŇANY: J. Němeček (Nečas) – Fiala, Chalupa, Němeček, Háva, Drtina, Mácha – Korčák, Sklenář, Poppel – Mrňa, Arnošt, Turek – Pšenička, Vacín, Kysela.


Táborští hráči vyrukovali i do posledního utkání dlouhodobé části soutěže s dorostencem Antonínem Bačem, juniory Jakubem, Ondřejem, Matějem Gajdolínem a Filipem Šindelářem, a také s navrátilcem do týmu Janem Bártou. Ten si také už v polovině 2. minuty vykoledoval faul na Chalupovi a v následné přesilovce zvonila za letňanským brankářem Němečkem tyč po ostré ráně Matušíka. Také v následujících minutách měli táborští hráči mírně navrch, což ale neznamená, že by umožnili svému brankáři Gábovi klid a pohodu. V polovině 10. minuty se před ním zjevil nepokrytý Turek, ale táborksý gólman předvedl hbité kouzlo lapačkou a za radosti Letců nebylo nic. Gólu se diváci v ochozech dočkali až na začátku 12. minuty. K radosti drtivé většiny z nich se o něj postarali domácí, konkrétně Nevšímal, který nečitelnou bekhendovou ranou pod vyrážečku zhodnotil krásné uvolnění a následnou přesnou přihrávku parťáka Dudy – 1:0. Další slibné možnosti nechali kohouti ležet ladem, a navíc se v závěru hodně blýskalo i před jejich svatyní. Na konci 16. minuty ukradl Gába letňanskému obránci Drtinovi a ze stejné situace se narodilo také vyloučení domácího Hajiče, Táborští se však početní výhodě Pražanů bez výraznějších starostí ubránili.

Jestliže první dvouminutový pobyt pro posledně jmenovaného táborského beka, jeho druhý pohřešek z poloviny 26. minuty už Letci potrestali. Po minutě strávené v útočném pásmu využil Turek clony v Gábově výhledu, všiml si volného místa u pravé tyče jeho branky a neomylně ho také trefil – 1:1. Následujících deset minut hry přineslo pasáž bez vstřelené branky, přesto s několika zajímavými momenty a šancemi.  Na domácí straně se v těch nejvýraznějších ocitli Šulek po akci navrátilce Bárty, Prášek po rychlé a pohledné kombinaci celého útoku a debutant v dresu A-týmu Šindelář, první jmenovaný ale ve 28. minutě minul branku, druhý nechal o sedm minut později vyniknout brankáře Němečka a třetí rovněž nestihl lépe seřídit svá mířidla. Táborský gólman Gába sklidil největší ovace ve 30. minutě, kdy fantastickým bleskovým zákrokem zlikvidoval tutovku Mrni. Právě zkušený letňanský kanonýr se nakonec zapsal do statistik druhé části hry tím horším způsobem, to když si vysloužil dvě minuty za faul na Šulka a otevřel tím Jihočechům cestu k opětovnému vedení. Jen padesát vteřin poté, co usedl na lavici hanby, vyústil tlak kohoutů v ideálně načasovanou přihrávku Huny od zadního mantinelu na Krliše, který si našel volné místo před soupeřovým brankovištěm a neomylně skóroval – 2:1. Tento okamžik probudil v domácích hráčích další ofenzivní choutky a šestadvacet vteřin před koncem „upekli“ třetí radostný okamžik – výtečnou práce a důslednost v prostoru kolem Němečkovy klece přetavil v pohotové, a především přesné bekhendové zakončení Zíb a díky němu si táborské mužstvo odvezlo do šaten příjemný dvoubrankový náskok – 3:1.

Na startu závěrečné periody se dal očekávat mohutný nápor pražského celku, ale opak byl pravdou. Táborští si i po přestávce uchovali potřebný apetit; nejprve měl blizoučko k první trefě za „áčko“ mladík Šindelář, jehož pokus vytěsnil Němeček, a o pár minut později se řítil sám na brankáře Letců Huna, jenže těsně minul. Na začátku 47. minuty rozbouřil tribuny domácí forvard Šulek, který si při zteči hostující branky položil obránce, chladnokrevně si našel výhodnou pozici a z ní připojil do zápasové kroniky čtvrtý gólový zápis kohoutů – 4:1. O necelé dvě minuty později spustili diváci mohutný ryk znovu, tentokrát ovšem zlobou – brankář Gába po závaru před svou brankou ztratil masku, navíc utrpěl krvavé zranění v obličeji a byl na chvíli vyřazen ze hry, píšťalka sudího Šmiky se však neozvala a Mrňovu střelu do odkryté branky hlavní arbitr přes velké domácí protesty uznal jako gólovou – 4:2. Snížení Letců na rozdíl dvou branek nakonec na dramatickou koncovku nezadělalo, přesto se přítomní hokejoví fandové nenudili. V čase 49:55 obránce hostů D. Němeček nedovoleně atakoval Zadražila, a tentokrát domácí spotřebovali na využití své početní výhody jen dvaadvacet sekund – útočníci Duda s Práškem sehráli rychlý brejk do obrany Pražanů jako z učebnice a druhý jmenovaný přetavil nabídku svého spoluhráče v pátou trefu modro-bílé party – 5:2. Jeho gól jistoty závěr zápasu v nudnou dohrávku neproměnil, ba právě naopak. Ve zbylých minutách se zapsal do vývoje zápasu hned několik pozoruhodných událostí. Na konci 53. minuty Gába výborným, leč zároveň nedovoleným zákrokem holí zneškodnil šikovné sólo Arnošta. Verdikt rozhodčího – trestné střílení – nakonec oba muže sezval k novému souboji, a také tentokrát z něj vyšel jako vítěz malý velký muž táborské sestavy. Se stavem střetnutí následně nepohnuly dvě slibně rozvinuté, leč nakonec nevyužité domácí přesilovky, ba ani ryzí příležitost obránce Hubaty. V samém závěru vytryskly na ledě emoce, které naznačily, že jednou z devíz kohoutího souboru bude týmovost. Hosutjící Turek si po odehrání kotouče naprosto nevybíravě vyšlápl na benjamínka Bača, jehož se ale okamžitě zastal matador Suchánek a dal letňanskému hráči jasně pocítit oprávněnou vendetu. Stav 5:2 už zůstal v platnosti a vítězství nad nepříjemným sokem domácí hráči s diváky náležitě oslavili.      

JAKUB GROF, trenér A-týmu HC Tábor:

„V dnešním zápase už v podstatě o nic zásadního nešlo, protože jsme věděli, že si Chomutov své domácí utkání s Ústím pohlídá. Přesto jsme podali velice slušný výkon, dali pět branek a jsme moc rádi, že jsme zakončili základní část zaslouženým vítězstvím. Teď už za ní uděláme tlustou čáru a od úterý se začneme připravovat na play-off. V něm budeme potřebovat velkou podporu fanoušků, které bychom touto cestou chtěli pozvat na náš první zápas.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality