Táborští hráči u Labe neohroženě vládli, za tři body ale zaplatili nepříjemnou daň

24.02.2024 22:43, autor: Pavel Šácha

Poslední nadstavbovou výpravu na stadion soupeře zvládli táborští hokejisté znamenitě. V úvodní části hry dokázali rychle smazat nabyté jednobrankové manko, převzali otěže zápasu a od druhé části už ho měli pevně pod kontrolou, což stvrdili zaslouženou vysokou výhrou v poměru 7:2. Radost z důležitého tříbodového zisku ovšem kalí fatální zranění kapitána Radka Seidla z 5. minuty utkání. S fatálním zraněním kotníku putoval záchrankou do ústecké nemocnice, odkud se vrátil se sádrou, a už v neděli podstoupí v Táboře operaci. Na ledě už se tak v tomto soutěžním ročníku neobjeví.

Táborští hráči u Labe neohroženě vládli, za tři body ale zaplatili nepříjemnou daň

Ústecký Slovan - HC Tábor

2:7 (1:1, 0:4, 1:2)

Sobota, 24.2.2024 16:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Novotný (Bernat, Trefný), 50. Huovinen (Rudovský, Kuchynka) - 10. Zeman (Matušík, Krliš), 21. Severa (Říha), 22. Dančišin (Duda, Říha), 25. Matušík (Jáchym, Zeman), 32. Huna (Suchánek, Prášek), 45. Zeman (Suchánek , Zadražil), 57. Krliš (Zeman, Plášil)

Rozhodčí: Pastier - Janíček, Kučera.   Vyloučení: 8:4   Využití: 1:4   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 22:54   Diváci: 960

ÚSTECKÝ SLOVAN: Stahl (Klika) – Amirov, Gottfried, Popela, Mareš, Eklund, Trefný, Polata – Hovsepjan, Anosov, Huovinen, Novotný, Bernat, Bláha, Bannikov, Simon, Špaček, Nedoma, Kuchynka, Krédl, Rudovský.

HC TÁBOR: Gába (Žajdlík) – Plášil, Říha, Jáchym, Suchánek, Hajič, Hubata – Zeman, Matušík, Krliš – Huna, Zadražil, Seidl – Severa, Dančišin, Duda – Šulek, Zíb, Prášek.


Ústečtí hokejisté odehráli úvodní dějství zápasu s velkou chutí, i přesto se ale herní dominance brzy přestěhovala na táborské hole. Ze své aktivní hry vytěžili hosté z jihu Čech tři přesilové hry i poměrně výraznou střeleckou převahu, v rozletu je ovšem přibrzdily dvě nešťastné události. Jednou z nich byl inkasovaný vedoucí gól soupeře z 9. minuty – Bernatova střela zpoza obránce ještě na Gábu neprošla, puk ale doputoval k Novotnému, jehož střela nabrala přes hokejku bránícího hráče nečekanou trajektorii a doplachtila do táborské klece – 1:0. S touto nepříjemností si hosté poradili bleskově. Jen o sedmadvacet vteřin později odpověděli Ústeckým stejnou mincí – sražený pokus Matušíka přistál na holi Zemana, a ten vcelku pohodlně zasunul puk za vyjetého gólmana Stahla – 1:1. Tento moment mírně prosvětlil ponurou náladu na táborské střídačce, která se táhla už od začátku 5. minuty. Právě v tu chvíli po čistém střetu u mantinelu totiž zůstal ležet na ledě táborský kapitán Radek Seidl. V bolestech skončil na nosítkách a záhy i v sanitce, která ho odvezla na vyšetření. Na stadion se později vrátil se sádrou na noze a po příjezdu do Tábora se okamžitě hlásil na příjmu v táborské nemocnici, kde už v neděli podstoupí operaci zraněného kotníku.

Vyrovnaný stav po první třetině korespondoval s vývojem předchozích vzájemných zápasů a předznamenával další lítou bitvu. Nic takového se však nekonalo... Hned od úvodní buly totiž posadili Táborští své hostitele na mohutný kolotoč, který zastavil v podstatě až klakson ukončující druhou třetinu. K jeho roztočení jim posloužila pokračující čtyřiminutová přesilovka z konce první periody. Už po čtyřiadvaceti vteřinách využil obránce Říha hrubky v domácí rozehrávce a nezištně našel osamoceného Severu, který zakončil celou situaci sice šťastně, leč úspěšně – 1:2. Jen o několik desítek sekund později operovali táborští hokejisté v útočné zóně znovu a byl z toho třetí gól. Po Říhově dělovce přikopl Duda odražený kotouč k Dančišinovi, jen ve své kanceláři před brankou soupeře znovu zaúřadoval pohotově i šikovně zároveň – 1:3. Jeho přesný zásah přišel přesně minutu po rozdílové druhé brance a jen chvíli poté, co neproměnil jinou velkou příležitost jeho spoluhráč Huna. Další, již třetí přesilovkový úder na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 24:02 si Matušík vybruslil mezi kruhy a přesně mířeným švihem k tyči uštědřil domácím čtvrtý gólový direkt – 1:4. Rozdílné rozpoložení obou týmů záhy dokumentovala i první početní převaha Slovanu, ve které nedoputovala k táborskému brankáři jediná střela. Zatímco v úvodním dějství čelil táborský gólman sice sporadickým, ale nebezpečným pokusům domácích hráčů, ve druhé třetině si první zásah zapsal až po devíti minutách a dvaceti vteřinách, navíc po neškodném nahození soupeře ze středního pásma. Naproti tomu suverénně nejvytíženější hráč Slovanu Stahl si neodpočinul ani na okamžik. Ještě před dovršením poloviny zápasu přečkal bez pohromy stoprocentní příležitosti Hajiče, Šulka i Dančišina, brzy se však musel ještě jednou smutně ohlédnout za svá záda – na konci 32. minuty učinil průlet mezi dvěma obránci matador Huna, od mantinelu se natlačil až před branku a do nečekané koncovky na bližší tyč vložil obrovskou zkušenost i rutinu – 1:5. Slovenský forvard se ještě před druhou přestávkou dostal do další vyložené šance, tentokrát však na Stahla nevyzrál, ostatně stejně jako krátce předtím jeho spoluhráč Šulek. Domácí hráči se zmohli k vážnějšímu ohrožení Gábovy klece v podstatě jen ve své druhé početní výhodě, obraz hry v prostřední části ale výrazněji nepřemalovali. Ostatně poměr střel 5:23 z průběhu druhé třetiny hovoří za vše…

Ke cti hráčům od Labe slouží, že do závěrečné dvacetiminutovky nevstoupili se svěšenými hlavami, ale sympaticky se snažili favoritovi jeho cestu za vítězstvím zkomplikovat. I díky přesilovkám za prohřešky Jáchyma a Zadražila v podstatě brzy dorovnali svou střeleckou produkci z předchozích dvou třetin a donutili velmi pozorného a soustředěného Gábu k několika těžkým zásahům. Vítr foukající do jejich plachet přesto už předtím odklonil Zeman, jenž zakončil rychlou a přímočarou akci kohoutů neomylnou střelou z pravého kruhu – 1:6. Na konci 49. minuty – v době, kdy se chýlila ke konci téměř čtyřminutová početní výhoda Slovanu – si táborská defenzíva vybrala bezstarostnou dovolenou; do blízkosti Gábovy svatyně pustila hned kvarteto hráčů, což potrestal zcela osamocený Fin ve službách Ústí Huovinen a probudil v domácích fanoušcích alespoň dílčí radost – 2:6. V závěru střetnutí byli Ústečtí znovu na štíru s disciplínou. Souhrnný čtyřminutový trest Simona za držení a nevhodný komentář k verdiktu rozhodčího doprovodila hrubost v podání veterána Trefného a Táborští se ocitli na prahu téměř dvouminutový přesilové hry. Trenéři svolali své hráče k poradě v rámci oddechového času a vyplatilo se – kombinaci v podání tria Plášil – Zeman – Krliš zužitkoval posledně jmenovaný v sedmý gól svého týmu a ustanovil konečnou podobu zasloužené táborské výhry – 2:7.

JAKUB GROF, trenér A-týmu HC Tábor:

„V utkání jsme předvedli velice koncentrovaný a dobrý výkon do obrany i do útoku a kluci si rozhodně zaslouží pochvalu. Těší nás, že jsme to dokázali podpořit sedmi vstřelenými góly. Jsme samozřejmě spokojeni s tím, že jsme byli úspěšní a získali jsme tři body. Obrovskou kaňkou zápasu a velkou ztrátou pro nás je fatální zranění kapitána Radka Seidla, kterého už zítra ráno čeká operace. I takový je bohužel hokej a budeme se s tím muset vyrovnat. Radkovi samozřejmě přejeme i touto cestou brzké a úspěšné uzdravení.“    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality