Táborští hráči přibalili soupeři z Děčína na zpáteční cestu k Labi osm gólů

17.02.2024 16:05, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se v sobotu zdárně přenesli přes další nadstavbovou překážku. V utkání s nepříjemným a otevřeně hrajícím soupeřem z Děčína tentokrát neponechali nic náhodě, přes první inkasovaný gól dostali brzy hru i vývoj skóre pevně pod kontrolu a na konci střetnutí oslavili jednoznačné vítězství v poměru 8:1. Medvědům tak splatili tři týdny starý dluh i s vysokými úroky.

Táborští hráči přibalili soupeři z Děčína na zpáteční cestu k Labi osm gólů

HC Tábor - HC Děčín

8:1 (1:1, 3:0, 4:0)

Sobota, 17.2.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Šulek (Suchánek), 24. Jáchym (Šulek), 30. Hubata (Šulek, Hajič), 33. Huna (Zadražil, Seidl), 49. Dančišin (Duda, Plášil), 51. Matušík (Jáchym, Zeman), 53. Seidl (Hajič, Zadražil), 59. Hubata (Matušík, Hajič). - 6. Nezbeda (Brož).

Rozhodčí: Trnka - Sýkora, Brtník.   Vyloučení: 2:3   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 42:23   Diváci: 1708

HC TÁBOR: Gába (Žajdlík) – Plášil, Říha, Jáchym, Suchánek, Hajič, Hubata, Gajdolín – Zeman, Matušík, Krliš – Dančišin, Milfait, Severa – Huna, Zadražil, Seidl – Šulek, Zíb, Nevšímal – Duda.

HC DĚČÍN: Horák (33. Lavinger) – Brož, Kučera, Petrásek, Loukota, Bartoň, Zedek, Tomšík – Nezbeda, Faigl, D. Tůma, Parshakov, Smola, Nowák, J. Tůma, Chovanec, Černý, Macek.


Severočeši už v zahajovacím dějství ukázali, jak těžkou překážkou pro domácí celek budou. Úvodní střídání strávili před brankářem Gábou, a ten si hned připsal první zákroky. Postupem času se sice těžiště hry zvolna přesouvalo na opačnou stranu kluziště, přesto to byli hosté od Labe, kteří zrušili bezbrankový stav utkání. Na začátku 6. minuty po akci obránce Brože se před Gábovou klecí strhla velká mela a od Nezbedovy hole přeskočil kotouč přes beton táborského gólmana za brankovou čáru – 0:1. Radost na střídačce hostů naštěstí pro kohouty setrvala pouhou minutu. Táborští hráči se ihned po inkasované brance vrhli do ofenzívy a zužitkoval to Šulek, který parádní střelou z poměrně výrazného úhlu vymetl levý horní růžek Horákovy svatyně – 1:1. Od té chvíle se zraky diváků upínaly téměř výhradně před děčínskou branku, ale další přesný zásah už domácí přes příkladný důraz i několik významných šancí nepřidali.

Na startu prostřední periody přečkalo táborské mužstvo méně než půlminutový zbytek Dančišinova trestu ze závěru první části a bezprostředně poté uvrhli severočeského soka do hluboké defenzívy. Už po minutě a půl ještě chybělo Krlišovi ke koncovce před odkrytou brankou pár centimetrů, ale na konci 26. minuty už se v hrázi před Horákem objevila první díra. Po čistě vyhrané buly Šulka se puku ujal Jáchym a chirurgicky přesnou střelou poslal svůj tým do vedení – 2:1. Poté sice následovala nepříliš výrazně nevyužitá domácí přesilovka a na konci 29. minuty i tutovka Parshakova, kterou výtečně zneškodnil Gába, pak už ale úřadovali výhradně táborští hokejisté. Deset sekund před zapečetěním první poloviny střetnutí rozbouřil ochozy obránce Hubata, jenž prosvištěl z obranného pásma až do koncovky a dokonale našel volný prostor mezi Horákovými betony – 3:1. Ve 33. minutě si vysloužila potlesk další krásná akce. Ve středním pásmu si vyměnili puk Zadražil se Seidlem, po jehož přihrávce elegantně prolétl mezi dvěma bránícími hráči Huna a vskutku exkluzivní trefou sám sebe udobřil za předchozí nevyužitou příležitost – 4:1. Tento moment ukončil působení Horáka v brance Děčína a nelehký úkol zastavit domácí ofenzivní lavinu připadl Lavingerovi. Zkušenější z obou gólmanů měl od začátku napilno a čelil dalším velkým šancím kohoutů včetně přesilovkové rány Severy, která se odrazila do bezpečí od jeho masky. Faktem je, že ve zmíněné početní výhodě Táborských se paradoxně ocitl nejblíže gólu Nezbeda, jenž se po domácí hrubce v rozehrávce řítil sám na Gábu, ten mu však fantastickým zákrokem pokazil radost.

Podstatné dění v závěrečné dvacetiminutovce otevřelo vyloučení táborského obránce Suchánka. Ani ve své druhé početní převaze se hokejisté ze severu k vyloženým šancím neprobili, ale bezprostředně po návratu domácího hříšníka na led musel znovu čarovat Gába při tutovce Macka. Zbytek střetnutí nebyl k hostům nikterak přívětivý, přestože celou třetí část odehráli velice zdatně a bojovali až do poslední vteřiny. S výjimkou dalšího samostatného úniku J. Tůmy z 56. minuty, který znovu ztroskotal na výtečném Gábovi, už se vše podstatné odehrávalo v obranném pásmu děčínských medvědů. Ve 49. minutě rozjásala fanoušky dvojice Duda – Dančišin. Prvně jmenovaný – ač naskočil do utkání až na konci druhé části – dokázal povedeným prudkým pasem z rohu hřiště vyzvat k zakončení Dančišina, jenž si předtím parádně najel za obránce a zblízka nedal Lavingerovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 5:1. Po minutě a půl zmizelo prázdné místo i z kolonky využitých přesilovek. V té třetí po faulu Macka na Zíba vyrazil děčínský gólman střelu Jáchyma k Matušíkovi, a ten při dorážce nezaváhal – 6:1. O necelé dvě minuty později zafungovala bleskurychlá zdařilá kombinace po ose Zadražil – Hajič – Seidl a posledně jmenovaný s důsledností sobě vlastní napodruhé dopravil kotouč za Lavingerova záda – 7:1. Konečnou podobu výsledku ustanovil muž, který už si jednou aplaus táborských fanoušků vysloužil: obránce Hubata. Tentokrát si po zadovce Matušíka našel palebnou pozici mezi kruhy a překonal i druhého strážce děčínského brankoviště – 8:1.

JAKUB GROF, trenér A-týmu HC Tábor:

„Ačkoliv tomu konečné skóre neodpovídá, nastoupili jsme dnes proti sympaticky hrajícímu soupeři. My jsme však v utkání podali velmi kvalitní výkon, který nakonec podpořilo i to velké množství gólů. Tak výrazný rozdíl byl ale skutečně daný hlavně tím, že jsme už podruhé za sebou hráli opravdu velice dobře. Myslím si, že se divákům díky oběma stranám muselo utkání líbit a bavili se. Za to jsme velice rádi, protože právě to je cesta, po které chceme jít i do play-off.“   

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality