Výprava do Krkonoš hráčům Tábora zisk nepřinesla, poprvé v sezoně slaví Vrchlabí

11.02.2024 01:10, autor: Pavel Šácha

Sobotní dlouhá výprava do Vrchlabí se táborským hokejistům nevyplatila. V utkání osmého kola druholigové nadstavby se museli po šedesáti minutách hry poklonit svým hostitelům a na cestu domů si přibalili porážku 2:3. Její vinou budou ve zbytku druhé fáze sezony odrážet ostrý atak příbramského Baníku, který na ně ztrácí už jen dva body.

Výprava do Krkonoš hráčům Tábora zisk nepřinesla, poprvé v sezoně slaví Vrchlabí

HC Stadion Vrchlabí - HC Tábor

3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Sobota, 10.2.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Šlaicher (Cerman, Fiala), 25. Kozák (Bendík), 46. Bendík (Kozák, Abraham) - 16. Duda (Jáchym, Suchánek), 59. Severa (Zadražil, Seidl).

Rozhodčí: Grygera - Gregar, Vískot.   Vyloučení: 8:8   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 31:33   Diváci: 693

HC STADION VRCHLABÍ: Červinka (Holubec) – Abraham, Sýkora, Fiala, Bendík, Kynčl, Hladík, Kaštánek, Boukal – Jirků, Urban, Chalupa – Šlaicher, Bláha, Cerman – Moník, Chrtek, Tatar – Perička, Kozák, Jakubec.

HC TÁBOR: Žajdlík (Gába) – Plášil, Říha, Jáchym, Suchánek, Hajič, Hubata – Zadražil, Milfait, Huna – Dančišin, Matušík, Zeman – Severa, Seidl, Krliš – Nevšímal, Zíb, Šulek – Duda.


Táborští trenéři i hráči samotní volali po dobrém a svědomitém vstupu do utkání, jenže už po devětačtyřiceti sekundách prožili první hořké zklamání. Chyba v útočném pásmu otevřela domácím cestu do přečíslení tři na jednoho, Šlaicher vzal jeho zakončení na sebe a parádním švihem vymetl horní roh Žajdlíkovy branky – 1:0. O dvě minuty později se vrchlabský útočník Bláha provinil na Severovi, následná početní převaha kohoutů ovšem donutila mladíka Červinku v domácí brance jen k několika rutinním zákrokům. Nebezpečnějšími pro defenzívu Stadionu se stali Táborští až ve druhé polovině úvodního dějství, a nakonec se z jejich nepříliš působivé hry přece jen vyklubalo vyrovnání. V úvodu 12. minuty ještě šikovná teč Zadražila minula Červinkovu klec, ale v čase 15:05 už uhodilo. Při svém prvním pobytu na ledě se o to postaral Duda, který se nerozpakoval podstoupit boj s dvěma protihráči na hranici brankoviště, a ještě stihl vychýlit mimo dosah vrchlabského brankáře nahození Jáchyma – 1:1. Kouzlo tohoto okamžiku vyprchalo podstatně dříve, než si hosté představovali. Východočeši ani po inkasované brance nikterak neslevili z dobrého pohybu a herního elánu, z čehož pramenil jejich nápor a později i vyloučení táborského obránce Jáchyma, v následné přesilovce ale zůstali od šance na opětovné vedení hodně vzdálení.

První přestávku v táborské šatně provázela důrazná promluva a zdálo se, že padne na úrodnou půdu. Očividně razantnější nástup hostujícího týmu do prostřední periody se ovšem už po dvou a půl minutách roztříštil o vyloučení Šulka. Přesilovou hru Stadionu sice už po minutě ukončil Moníkův faul na Suchánka, ale právě v následné hře čtyř proti čtyřem umetl osud zápasu cestu pro druhý vrchlabský gól. Za vyhozeným pukem z domácího obranného pásma vystartovali Hubata s Kozákem, táborský bek nešťastně podklouzl a domácí forvard využil nečekaně nabytý prostor k tomu, aby ranou z hranice pravého kruhu propálil brankáře Žajdlíka – 2:1. Ve zbytku první poloviny zápasu prožíval horké chvilky především domácí brankář Červinka. Brzy po Kozákově trefě vychytal ve stoprocentní přesilovkové šanci Zemana. Následně sice jen přihlížel, jak Matušík zblízka nestihl usměrnit kotouč do odkryté části jeho klece, ale pak už se znovu chopil své práce a odvedl ji znamenitě. Kotouč za svá záda nepropustil ani v další přesilovce kohoutů po faulu Šlaichera na Hajiče a poté úspěšně čelil nejen zakončení Huny, ale především samostatnému výpadu Šulka. S příchodem druhé poloviny střetnutí přibyla do statistik vyloučení na obou stranách. Výraznější příležitosti k proměně skóre si tentokrát vydobyli domácí hokejisté, ale Žajdlík svůj tým podržel, když nejprve zlikvidoval tutovku Sýkory a následně si skvěle poradil s únikem Moníka. V posledních vteřinách se Vrchlabští dostali do svízelné situace a dvě vyloučení v rozmezí dvou vteřin je pro zbylé sekundy druhé části a start závěrečného dějství uvrhla do dvojnásobného oslabení.

Táborští hokejisté si o přestávce ujasnili plán pro začátek tuplované přesilovky, jeho realizace ale vyzněla do ztracena a nevedla k jediné šanci, která by snesla přívlastek vyložená. Co se nepodařilo táborské družině, toho promptně využili reprezentanti Krakonošova kraje. Také oni se totiž brzy na dlouhých 103 vteřin ocitli ve dvojnásobné početní převaze, a když už se zdálo, že napodobí svého soupeře, rozjásali útulný vrchlabský stadion potřetí. Po dvou předchozích excelentních zákrocích Žajdlíka se zmocnil puku velezkušený obránce Bendík, našel si palebnou pozici a zakončení se mu vydařilo náramně – 3:1. Jihočeši za krajně nepříznivého stavu sešlápli ofenzivní pedál a uvedli brankáře Červinkovi do stavu nejvyšší pohotovosti. Na konci 48. minut si se štěstím poradil s tutovkou Hubaty, poté nadvakrát vychytal i Milfaita a bez úhony přečkal i několik závaru před svou klecí. V čase 58:28 stihli táborští hráči přece jen zadělat na dramatickou koncovku. Po dobytí útočného pásma odvolali Žajdlíka z branky a vyslali do boje šestého hráče, ale jeho služeb nebylo potřeba – mezitím se totiž urodila zdařilá kombinace, na jejímž konci byla úspěšná dorážka Severy znamenající snížení na rozdíl jediného gólu – 3:2. Pro závěrečnou minutu a půl hosté zosnovali pokračování hry bez brankáře, do situace, která by je dovedla k prodloužení sobotního střetnutí, už se ale nepropracovali a opouštěli halu se sklopenými hlavami za jásotu slavících domácích fanoušků.

RICHARD LOBO, trenér A-týmu HC Tábor:

„Ve Vrchlabí jsme bohužel nedokázali navázat na utkání v Letňanech. Měli jsme vlažný nástup do utkání a v první třetině jsme vůbec nehráli tak, jak bychom si představovali. Ve druhé a třetí části se náš výkon přece jen zlepšil, ale ani tak to z naší strany nebylo dobré. Byli jsme několikrát zbytečně vyloučení, a navíc jsme se znovu potýkali s koncovkou a pohrdali šancemi, kterých jsme si přitom vytvořili poměrně dost. Bohužel jsme si nedokázali pomoci ani přesilovkami. Ty se nám vůbec nepovedly, což platí i pro skoro dvouminutovou hru pěti proti třem. Soupeři jsme navíc v podstatě všechny tři jeho góly sami darovali.“ 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality