Tým Tábora tentokrát v Příbrami neuspěl, tři body zůstaly v držení domácího Baníku

01.02.2024 00:58, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se podruhé v řadě vrátili ze své nadstavbové mise s nepořízenou. Po páteční ztrátě v Děčíně tentokrát prohráli souboj o tříbodovou kořist s domácím Baníkem Příbram, který se k nim v tabulce přiblížil na rozdíl pěti bodů, a navíc má jedno utkání k dobru.

Tým Tábora tentokrát v Příbrami neuspěl, tři body zůstaly v držení domácího Baníku

HC Baník Příbram - HC Tábor

5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Středa, 31.1.2024 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Hasman, 13. Krejčí (Kafka, Gengel), 29. Zdeněk (Josefus), 56. Duchan (Jelínek, Bednařík), 59. Havlín - 30. Severa (Huna, Zadražil), 52. Huna (Severa, Matušík).

Rozhodčí: Hacaperka - Gabriel, Figer.   Vyloučení: 5:5   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 36:24   Diváci: 350

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Šorf) – Zdeněk, Jelínek, Havlín, Krejčí, Rajgl, Patzelt, Pešta – Kafka, Kolda, Gengel, Hasman, Josefus, Duchan, Pětník, Pinkas, Bednařík, Furch, Chlouba, Mařík.

HC TÁBOR: Gába (Žajdlík) – Plášil, Říha, Jáchym, Černý, Suchánek, Hubata, Hajič – Zeman, Milfait, Krliš – Šulek, Matušík, Seidl – Huna, Zadražil, Severa – Prášek, Zíb, Dančišin – Duda.


Středeční duel kohoutů na ledě příbramského rivala patřil k těm nejméně povedeným v aktuálním druholigovém ročníku. Především v úvodních deseti minutách hry na straně hostů z Tábora vázl pohyb, chyběl klid na rozehrávku i kolektivní pojetí hry, což Středočechům posloužilo k tomu, aby se dostali do dvoubrankového vedení. Prvnímu gólu z úvodu 4. minuty předcházela hrubka v hloubi obranného pásma, po které se snadno dostal k puku Hasman a svou akci bez výraznějších potíží přetavil v úvodní gól střetnutí – 1:0. V době, kdy se Táborští díky několika důrazným zákrokům nadechovali k vyrovnání hry, přišlo jejich druhé vyloučení a domácí celek nabídnutou příležitostí nepohrdl. Krejčího nahození od modré čáry do klubka hráčů před Gábou našlo přímou cestu do branky a baníkovci slavili navýšení skóre – 2:0. V posledních minutách úvodní části se hosté několikrát ocitli blízko kontaktní trefy. Střela Dančišina orazítkovala brankovou konstrukci, zakončení Matušíka po předchozím hezkém uvolnění přes obránce zneškodnil brankář Jiroušek a úspěšný byl i proti největší šanci kohoutů v první části, kdy vychytal u tyče hlídkujícího Zíba. V platnosti tak zůstal průběžný výsledek a nutno přiznat, že zcela zasloužený.

Začátek druhé části hry vykázal opticky vyrovnanou hokejovou partii, v níž ovšem Příbramští výrazně předčili hosty v četnosti střelby. Už po dvou minutách hry si řekl o aplaus Gába, jenž skvělým zákrokem ukradl jistý gól Gengelovi. Na konci 29. minuty přesto museli hráči od Jordánu spolknout další hořkou pilulku, to když Josefus vyhrál buly v útočném pásmu pro obránce Zdeňka a jeho střela zastihla brankáře Gábu právě ve chvíli, kdy měl zakrytý výhled – 3:0. Tento pro hosty nelichotivý stav vydržel na světelné tabuli pouhých třiadvacet vteřin – v čase 29:22 se po Hunově přihrávce odhodlal ke střele přes obránce Severa a Jiroušek zaregistroval puk až v době, kdy rozvlnil sít jeho branky – 3:1. Po snižující trefě se táborští hokejisté vůbec poprvé v utkání ujali herních otěží a na straně jejich soupeře přibylo značné penzum defenzivní práce. Útočným akcím kohoutů ovšem chybělo to podstatné – střely, které by dostaly domácího gólmana do výraznějších nesnází. Především proto zůstal dvoubrankový náskok Baníku v platnosti až do zaznění sirény ohlašující konec druhé třetiny.

Před startem závěrečné dvacetiminutovky zůstali v táborské šatně zranění obránci Jáchym s Černým. Ty navíc po tvrdém zákroku Havlína u mantinelu brzy nedobrovolně napodobil i další bek Říha, jenž měl krátce předtím slibnou šanci na zdramatizování zápasu. To se nakonec skutečně dostavilo. Po úspěšně přečkaném oslabení si táborský tým vynutil dva nedovolené zákroky na Maříkovi a Gengelovi. Jeho sto vteřin trvající přesilovka pěti proti třem dlouho k ničemu nevedla. Krátce po skončení prvního příbramského trestu však vyzval Matušík k zakončení z mezikruží Severu a s přispěním lehké teče Huny přišlo to, nač táborští hráči i jejich fandové v ochozech čekali, tedy kontaktní gól – 3:2. Kouzlo tohoto okamžiku a šance na dorovnání skóre se ovšem do vývoje střetnutí nepromítla. Očekávaný tlak Jihočechů zabrzdil dvouminutový trest pro Matušíka. Krátce před jeho skončením vysvobodil domácí celek z nesnází extáborský Duchan, jenž před brankou tečoval Jelínkovu střelu a čtvrtým gólem vrátil na příbramskou střídačku klid – 4:2. Táborští bezprostředně poté zosnovali plán se šesti hráči v poli, a ten také zrealizovali, k souvislejšímu pobytu v útočném pásmu se však neprodrali. A jak už to tak bývá, uhodilo na druhé straně ledové plochy – obránce Havlín usměrnil puk do opuštěné táborské klece a s definitivní platností rozhodl o zasloužené výhře svého mužstva – 5:2.    

RICHARD LOBO, trenér A-týmu HC Tábor:

„V rozhodujících situacích jsme dnes byli trochu lehkovážní. Bohužel nám v posledních zápasech chybí týmová obětavost. Je potřeba, abychom nekoukali, kdo ty potřebné věci udělá za nás, ale aby je prostě každý hráč udělal sám; ať už je to blokování střel soupeře, nebo prostor před jeho brankou, kam bychom vlezli a ten puk do branky doslova domlátili. A abychom brali zakončení akcí na sebe a nevymýšleli dalších sedm kombinací. To jsou věci, které nás trápí a musíme na nich pracovat, protože zrovna ty budou v play-off rozhodující. Máme devět zápasů na to, aby se v naší hře nejenže začaly objevovat, ale hlavně, aby v ní zůstaly. Když je nebudeme dělat, nemůžeme být úspěšní. Pokud ano, pak věřím tomu, že to dopadne tak, jak si zasloužíme.“   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality