Dobrý úvod, velké trápení a skvělý závěr. Tým Tábora rozdělil vítězství do tří bloků

24.01.2024 16:47, autor: Pavel Šácha

Třetí nadstavbový duel – třetí výhra. Táborští hokejisté si ve středu poradili na domácím ledě s Mosteckými Lvy a přibalili jim na zpáteční cestu vysokou porážku 2:8. Cesta k ní vedla přes výtečnou produktivitu v první a ve třetí části, naproti tomu výkon ze druhé třetiny vztyčil před dalšími zápasy varovný vykřičník.

Dobrý úvod, velké trápení a skvělý závěr. Tým Tábora rozdělil vítězství do tří bloků

HC Tábor - Mostečtí Lvi

8:2 (4:0, 0:2, 4:0 )

Středa, 24.1.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Seidl (Šulek, Suchánek), 9. Severa (Dančišin), 12. Dančišin (Suchánek), 15. Severa (Milfait), 47. Jáchym (Krliš, Huna), 47. Prášek (Zíb, Suchánek), 48. Milfait (Dančišin, Černý), 55. Prášek (Zíb) - 21. Berčík, 33. Böhm (Urban, Pačan).

Rozhodčí: Jílek - Rubáš, Hošťálek.   Vyloučení: 2:4   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 43:18   Diváci: 1261

HC TÁBOR: Gába (Žajdlík) – Plášil, Říha, Jáchym, Černý, Suchánek, Hubata, Ondřej – Dančišin, Milfait, Severa – Šulek, Matušík, Seidl – Huna, Zadražil, Krliš – Duda, Zíb, Prášek – Nevšímal.

MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (15. Tuhý) – Havlůj, Steinocher, Nedrda, Šoustek, Havlík, Hoffmann – Písařík, Řehoř, Šimeček, Urban, Kýhos, Berčík, Böhm, Řehoř, Mical, Král, Pačan.


Z plánované sestavy táborského celku vypadl na poslední chvíli vinou nemoci obránce Karel Plášil a mezi šest beků tak naskočil poprvé od začátku junior Jakub Ondřej.

Pro domácí hráče vyzněla úvodní dvacetiminutovka velice lichotivě. Svého soupeře přehráli, přestříleli a svou převahu vyjádřili čtyři brankami z dvanácti střel. ne všechno bylo ale ideální. Brankář Gába sice řešil pouhé tři střelecké pokusy soupeře, ale při dvou z nich stál mosteckému forvardovi Urbanovi tváří v tvář. V obou případech zvládl svou práci na podtrženou jedničku a přichystal tak pro své spoluhráče ofenzivní půdu. V 6. minutě otevřel skóre střelou do pravého horního růžku Seidl po přihrávce Šulka - 1:0. Další góly kohoutů od sebe shodně oddělily tři minuty. V 9. minutě napodobil Seidlovu trefu z podobného prostoru Severa a následně se prosadil z dorážky po Suchánkově střele Dančišin. Konečnou podobu rezultátu úvodní části zpečetil znovu s tříminutovým odstupem od předchozí trefy Severa po nabídce Milfaita – 4:0. Právě po tomto okamžiku z 15. minuty se poroučel z branky Severočechů Hosnedl a nahradil ho mladíček Tuhý, který už do přestávky neinkasoval. Na konci 18. minuty k tomu měl hodně blízko, ale Dančišinově střele chybělo pár milimetrů a kotouč se odrazil od tyče.

Jestliže zahajovací dějství rozehřálo diváky čtyřmi vstřelenými góly
i solidní útočnou hrou, druhou třetinu si táborští hokejisté za rámeček nedají. Časomíra z ní odkrojila pouhých pětatřicet sekund a znovu se měnilo skóre, tentokrát však zásluhou mosteckého Berčíka, který v podstatě nikým nerušený pronikl kolem pravého mantinelu a svůj výpad vyzdobil povedenou střelou znamenající snížení na 4:1. Kohouti následně srovnali krok a diváci byli v očekávání zvýšené aktivity, ale bohužel pro jejich oči se nestalo vůbec nic. Na branku hostů směřovalo za celou třetinu pouhých osm střel a v tomto počtu se ani tak nezrcadlila urputná defenzíva soupeře, jako spíš neochota domácích hráčů sáhnout k jednoduchému zakončení. V průběhu úvodní desetiminutovky druhé části pohrdli přesilovkou, následně přečkali dvě oslabení a v polovině 33. minuty inkasovali druhý gól, to když za Gábu zapadla dobře mířená svižná střela z hole Böhma4:2. Ke konci druhé části Táborští přece jen opustili utrápenou, neklidnou hru a několikrát významně zahrozili, ale Krliš po akci agilního Huny ani Severa v signalizované výhodě se stavem střetnutí nepohnuli. Ani hosté však nezůstali bez šance na zdramatizování zápasu, ale jejich přečíslení ze 34. minuty obětavě vyřešil obránce Jáchym a samostatný únik Berčíka skvěle zlikvidoval Gába.

Závěrečná dvacetiminutovka přiložila na rozbolavělé oči táborských fanoušků příjemnou hojivou náplast. Několik prvních střídání tomu ještě nenasvědčovalo, Ve 46. minutě se ale mostecký gólman Tuhý ocitl pod mohutnou palbou, která vyústila v nekompromisní gólovou dělovku Jáchyma od modré čáry – 5:2. Do následující minuty vtěsnali táborští hokejisté další dva góly a publikum se dostalo do varu. V čase 46:50 se Prášek odhodlal ke střele zpoza obránce, provedl to parádně a kotouč skončil v horním rohu Tuhého svatyně – 6:2. O dvaadvacet sekund Táborští pronikli do útočného pásma znovu, Milfait si našel ideální palebnou pozici mezi kruhy a nedal Tuhému ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 7:2. Následně se v táborské početní výhodě dostal brankář Gába potřetí do křížku s osamoceným Urbanem, a také tentokrát se stal králem tohoto minisouboje. Na konci 54. minuty předvedl parádní akci s lišáckým zakončením neúnavný táborský útočník Huna, ale Tuhý si přivolal na pomoc výraznou porci štěstí a puk zastavil ještě před brankovou čarou. V 55. minutě doznalo skóre střetnutí poslední proměny – na zteč vyrazila dvojice Prášek – Zíb, prvně jmenovaný vzal koncovku na sebe a podruhé zapsal své jméno do kolonky úspěšných střelců – 8:2. O chvíli později usedl na mosteckou trestnou lavici Mical a v následné početní výhodě se ocitl pár centimetrů od zaslouženého gólu Huna, ale puk do odkryté části branky usměrnit nedokázal.

Konec dobrý, všechno dobré… Domácí hokejisté oslavili s fanoušky zasloužené vysoké vítězství, a nyní už směřují své myšlenky k pátečnímu duelu v Děčíně.

RICHARD LOBO, trenér A-týmu HC Tábor:

„První třetina byla v naší režii, dokázali jsme tentokrát být produktivní a po zásluze jsme ji jasně vyhráli. Před tou druhou jsme si v šatně řekli, že už nepustíme soupeře do hry, ale přesně to se stalo a sami jsme si to zkomplikovali. Vůbec jsme nezachytili její začátek a bylo to od nás hrozné. Upozorňovali jsme kluky na to, aby nepřehrávali situace, ale až do přesilovky na konci jsme měli snad jen šest střel na branku. Až ke konci třetiny jsme se do toho zase začali dostávat. Musím každopádně tým pochválit za to, že se v poslední části vrátil ke hře, jakou jsme chtěli, odehrál ji zodpovědně a zase jsme si ten zápas vzali zpátky. Pozitivní je, že se o naše góly postarali zase jiní hráči než v předchozích utkáních.“              

             

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality