Pirátům odplata za domácí prohru vyšla, v Táboře vyplnili vrácenku do čela

10.01.2024 17:55, autor: Pavel Šácha

Vítězná série kohoutů je u konce. Ze severu Čech ji ve středu napadli chomutovští Piráti, kteří na táborském ledě vykázali lepší produktivitu, více rozvahy na hokejkách a od úvodních minut měli pod kontrolou i průběžné skóre. Z toho všeho vzešlo zasloužené vítězství hostující družiny, která se tak před posledním kolem základní části vrátila do čela tabulky. Z domácího pohledu je příjemným pozitivem pouze rekordní návštěva 2691 diváka.

Pirátům odplata za domácí prohru vyšla, v Táboře vyplnili vrácenku do čela

HC Tábor - Piráti Chomutov

2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

Středa, 10.1.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 31. Plášil (Zíb, Prášek), 46. Dančišin (Huna, Zadražil) - 1. Lukeš (Hübl, Zajíček), 27. Zajíček (Kadeřávek, Eret), 31. Stehlík (Seemann, Veselý), 42. Veselý, 45. Eret (Kostourek).

Rozhodčí: Šperl - Tvrdík, Rubáš.   Vyloučení: 5:5   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 34:22   Diváci: 2691

HC TÁBOR: Gába (42. Žajdlík) – Plášil, Hubata, Suchánek, Hajič, Černý, Čížek, Říha – Zeman, Milfait, Krliš – Seidl, Matušík, Dančišin – Huna, Zadražil, Severa – Prášek, Zíb, Duda.

PIRÁTI CHOMUTOV: Altrichter (Petrásek) – Březák, Kadeřávek, Ulrych, Eliáš, Havel, Seemann, Záruba, Váchal – Zajíček, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, Kostourek – Stehlík, Svoboda, Veselý – Chrpa, Koblížek, Mála.


Vstup do utkání zastihl v příznivějším rozpoložení hráče z Chomutova. V jejich herním nastavení jim výrazně pomohla situace z 32. sekundy, kdy za Gábova záda zapadla zdánlivě neškodné, leč přesné nahození z hokejky Lukeše – 0:1. Piráti měli i díky tomu další střídání ve své režii, zatímco na domácích hokejkách se rozhostila viditelná nepohoda. Rázně ji rozptýlit mohl úvod 3. minuty, kdy se za zády chomutovských beků objevil Huna a  po Černého přihrávce postupoval sám na Altrichtera, svůj blafák ale zakončil střelou nad branku. O tři minuty později se ocitl ve výtečně střelecké pozici Seidl, ale gólman hostů jeho pokus reflexivně vytěsnil, V polovině 7. minuty prosvištěl domácí defenzívou čtyřicátník Kostourek, zaířil však mimo. V tu dobu už byla hra naprosto vyrovnaná a postupně se překlápěla na stranu kohoutů. Hodně horko bylo defenzívě hostů především v 10. minutě, kdy se Táborští poprvé v utkání na delší čas zabydleli v útočném pásmu. Z jejich náporu vzešly dvě nebezpečné rány Dudy a jedna dělovka Hubaty, ale pozorný brankář Altrichter do nich šel doslova po hlavě a veškeré nebezpečí dokázal zlikvidovat. Žádná z další příležitostí na obou stranách nespadala do kategorie vyložených. Až v čase 18:15 otevřel domácím dvířka k vyrovnání faul Mály na Hubatu, početní výhodu ale Jihočeši nevyužili.

První příležitosti druhé části střetnutí si vypracovali domácí hokejisté.  Už po dvou a půl minutě hry se prodral do tutovky Severa, ale minul chomutovskou klec. Následně táborský celek nezužitkoval početní převahu za Altrichterovo vyhození kotouče mimo hřiště a brzy toho litovali. Ve 27. minutě se ve skrumáži před Gábou výtečně zorientoval Zajíček a ze vzduchu usměrnil plachtící puk za záda táborského gólmana – 0:2. Tento okamžik seslal na hole domácích hráčů novou vlnu neklidu. Ještě ve 27. minutě se vřítil za záda táborských obránců Veselý a postupoval sám na branku, ale její strážce ve spolupráci s obráncem Černým dokázali hrozící gólovou pohromu odvrátit. O tři minuty později už z méně výrazné situace v obraném pásmu Tábora uhodilo – směr Seemannova nahození od modré čáry mezi kruhy lehce upravil nikým nehlídaný Stehlík a díky tomu si našel cestu za Gábova záda – 0:3. V této hrozivé podobě setrvalo skóre pouhých třiadvacet vteřin, protože táborské mužstvo tentokrát už dokázalo přispěchat s bleskovou odpovědí. Poctivá práce při napadání soupeřovy rozehrávky vyústila v přihrávku Zíba na obránce Plášila, jenž znovu v plné parádě předvedl svou střeleckou extratřídu – 1:3. Hosté ze severu odpověděli na domácí gól naděje nevyužitou slibnou šancí, po které však usedl na trestnou lavici kohoutů Seidl. A právě v tu chvíli táborští hráči bezvýhradně přišli o přízeň hokejové Štěstěny – v oslabení se dostal do zakončení Dančišin, jehož povedenou střelu nezastavila síť za Altrichterem, ale kovová konstrukce po jeho pravé ruce. Skvěle a obětavě odehrané oslabení se mělo stát signálem k mohutné domácí ofenzívě, ta se však nekonala. Naopak ve 38. minutě zle dotírali na Gábu Koblížek s Chrpou, ale táborský gólman jim cestu ke čtvrté gólové radosti zavřel.

Co se Pirátům s dvoubrankovým náskokem v zádech nepovedlo na konci druhé periody, to zvládli už po necelých dvou minutách hry v závěrečném dějství. Naprosto fatální hrubku domácích při rozehrávce v obranném pásmu ztrestal střelou mezi Gábovy betony Veselý a na táborského gólmana už toho bylo příliš – 1:4. Jak se Chomutovští rozloučili s Gábou, tak přivítali jeho souputníka mezi táborskými tyčemi Žajdlíka. Jen tři minuty po uklidňujícím čtvrtém zásahu se z další chyby Jihočechů – tentokrát ve středním pásmu – narodila krásná akce dvojice Kostourek – Eret a druhý jmenovaný už dobře věděl, jak s nabídnutou příležitostí naložit – 1:5. Ještě předtím, než stihla poslední jiskřička táborských nadějí definitivně pohasnout, foukl do ní druhý gólový okamžik v podání třetí domácí formace – Altrichter nedokázal dostat pod kontrolu střelu Huny a štírek Dančišin prokázal na brankovišti hostů dostatek důrazu i pohotovosti k tomu, aby jen třicet sedm sekund po inkasovaném gólu snížil na 2:5. V tu chvíli zbývalo do konce střetnutí patnáct minut, což je v hokeji dostatečný časový úsek k možnému obratu ve vývoji skóre. Kohoutům k tomu mohla pomoci třetí přesilovka v utkání po faulu Veselého na Říhu, ta jim však vůbec nevyšla. Závěrečný nápor Táborských se nakonec nekonal. Znemožnila ho série tří jejich vyloučení, která soupeři přihrála mimo jiné i minutu hry v pěti proti třem. I díky Žajdlíkovi, který v 56. minutě ukradl téměř jistý gól Zajíčkovi, v ní zůstalo skóre v nezměněné podobě. O jeho proměnu se nakonec nepostarali ani domácí hokejisté. Čtyřminutovou přesilovku po Eliášově zákroku vysokou holí na Hajiče se pokusili zvýraznit odvoláním brankáře Žajdlíka, byť jen korekce skóre jim však zůstala na hony vzdálená. 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality