Veselé Vánoce, kohouti! Táborský tým ve Slaném kraloval a svátky stráví na čele

21.12.2023 00:42, autor: Pavel Šácha

Poslední druholigová mise roku 2023 je splněna. Táborské A-mužstvo si ve středečním utkání na slánském ledě bezpečně poradilo s rolí papírového favorita a porazilo domácí buldoky z Řisut přesvědčivým rozdílem sedmi branek. A protože chomutovští Piráti nečekaně „zapomněli“ bod v Písku, je jasné, že se ani v případě sobotní tříbodové výhry v Ústí nad průběžnou první příčku před táborskou družinu neproderou.

Veselé Vánoce, kohouti! Táborský tým ve Slaném kraloval a svátky stráví na čele

HC Řisuty - HC Tábor

1:8 (0:3, 1:1, 0:4)

Středa, 20.12.2023 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 21. Janeček (Růžička) - 6. Šulek (Hajič, Suchánek), 7. Duda (Zíb, Zayml), 19. Krliš (Černý, Milfait), 37. Šulek (Hajič, Žajdlík), 45. Zadražil (Dančišin, Huna), 49. Huna (Seidl), 50. Zayml (Nevšímal, Plášil), 53. Černý (Huna, Zadražil).

Rozhodčí: Bernat - Hlinka, Tuháček.   Vyloučení: 2:3   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:3, 1:3, 1:8   Střely: 20:45   Diváci: 82

HC ŘISUTY: Zeithaml (Pánek) – Zich, Růžička, Janda, Kolářík, Volráb, Strnad, Malovický – Bílek, Patyk, Chamrád – Pejchal, Čech, Janeček – Výrut, Pulda, Řepka – Okegawa.

HC TÁBOR: Žajdlík (Gába) - Plášil, HUbata, Suchánek, Hajič, Černý, Čížek - Krliš, Milfait, Zeman - Seidl, Matušík, Šulek - Dančišin, Zadražil, Huna - Zayml, Zíb, Duda - od 46. Nevšímal.


Táborští hráči museli na stadionu ve Slaném bojovat nejen se soupeřem, ale také s krajně ponurým nehokejovým prostředím. Oficiální údaj sice hovoří o přítomnosti 160 diváků, ale v ochozech se jich „tísnila“ ani ne polovina…

Ani tento fakt jim nezabránil v tom, aby se hned od úvodního vhazování chopili zápasových otěží a získali vývoj střetnutí neochvějně pod svou kontrolu. Brankář Žajdlík sice likvidoval devět střel směřujících na jeho branku a ve 13. minutě při početní výhodě soupeře úspěšně čelil i ryzí tutovce v podání Janečka, jinak ale na ploše dominovali hostující favorit a odnesl si do kabin tříbrankový náskok. První výrazná šance v podání Šulka a vyložená příležitost Dudy po souhře navrátilce Zaymla ještě nechaly vyniknout řisutského gólmana Zeithamla, ale další dvě možnosti už Táborští přetavili v gólovou radost. V polovině 6. minuty vysunul Hajič na zteč Šulka, jehož přesná střela k tyči přiměla zapisovatele k prvnímu záznamu do zápisu o utkání – 0:1. Jen o minutu později kohouti na dlouho uzamkli své hostitele před jejich brankovištěm a tento nápor vyústil v přesnou střelu Dudy z prostoru mezi kruhy – 0:2. Po druhém brankovém úderu se táborští hráči na delší dobu gólově odmlčeli a nic na tom nezměnila ani šance Matušíka, jenž mířil mimo Zeithamlovu klec. Konec gólového provazu našli až minutu a půl před první sirénou, kdy Černý nereflektoval na dobrou střeleckou pozici a namísto zakončení vykouzlil gólovou nabídku pro Krliše, kterému nečinilo nejmenší problém usměrnit puk do odkryté branky buldoků – 0:3.

Prostřední perioda měla pro táborský soubor krajně nepříjemný úvod. Po úvodním vhazování sice získali puk pod kontrolu, ale zkušený domácí obránce Růžička mu zatarasil cestu do středního pásma,
a navíc našel před brankou zcela volného Janečka, který snížil na 1:3. Psala se teprve 18 vteřina druhé třetiny. Tento bleskový okamžik přece jen ubral na dosavadní herní pohodě kohoutů, což záhy umocnil únik Dančišina zneškodněný Zeithamlem, neproměněná první přesilovka i nepřesně zakončená příležitost Černého. Ve druhé polovině prostřední části se před Středočechy otevřela slibná možnost ke zdramatizování duelu v podobě dvou slepených přesilových her. Ani v jedné z nich se vlivem pozorné defenzívy hostů v čele s Žajdlíkem do významnější šance nedostali a na konci druhé početní výhody je navíc stihla pohroma, to když se po Hajičově pasu ocitl Šulek za zády řisutských obránců a nedal Zeithamlovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 1:4. U této branky v oslabení z konce 37. minuty si připsal druhou asistenci gólman Žajdlík.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili táborští hokejisté nadmíru koncentrovaně a poslední tým tabulky už od nich nedostal ani tu nejmenší příležitost ke korekci nepříznivého výsledku. Hrstka diváků v ochozech soustředila svou pozornost téměř výhradně do útočného pásma hostujícího celku. Ti z nich, kteří přijeli na slánský zimní stadion podpořit právě Jihočechy, nakonec dostali od svého týmu hodnotný vánoční balíček v podobě čtyř vstřelených branek. Ve 45. minutě se v gólovou radost proměnil nápor třetí formace – první střelu Huny sice ještě Zeithaml zastavil, ale odražený puk dopravil na správné místo určení Zadražil1:5. O necelé čtyři minuty později se poprvé v táborském dresu zapsal do gólových statistik i sám slovenský forvard Huna, jenž si našel prostor ke střele z levého kruhu a chirurgicky přesnou ranou zvýšil na 1:6. V podstatě jen pár desítek vteřin po jeho zásahu se zrodila další akce kohoutů směřující ke změně skóre. Plášilův dlouhý pas proskotačil přes střední pásmo až k Nevšímalovi (do hry naskočil za Matušíka, který opustil led po bolestivém střetu s mantinelem), jenž následně předložil puk před branku na přesně zakončivšího Zaymla1:7. V úvodu 53. minuty si pro sebe rezervoval osmou kolonku ve výčtu branek Černý, jenž překonal Zeithamla přesným švihem od modré čáry – 1:8. Na jeho příspěvek už táborští hráči nenavázali, což je z jejich pohledu velká škoda, protože dvouciferná radost voněla ve vzduchu stejně jako vánoční purpura na rozpálených kamnech…

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality