Letošní sváteční rozlučku s domácími fanoušky ověnčili kohouti milou výhrou

16.12.2023 17:50, autor: Pavel Šácha

K slavnostní atmosféře letošní druholigové derniéry na táborském ledě přispěli měrou vrchovatou i sami domácí hokejisté. V utkání s posíleným a krajně nepříjemným soupeřem z Ústí nad Labem dospěli k důležité tříbodové výhře a při bodové ztrátě Příbrami s Hronovem si upevnili průběžné vedení v tabulce západní skupiny.

Letošní sváteční rozlučku s domácími fanoušky ověnčili kohouti milou výhrou

HC Tábor - Ústecký Slovan

3:0 (2:0, 1:0, 0:0 )

Sobota, 16.12.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Dančišin (Čížek, Zadražil), 10. Dančišin (Zadražil, Huna), 33. Milfait (Prášek, Nevšímal)

Rozhodčí: Šperl - Sýkora, Hošťálek.   Vyloučení: 3:6   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 38:25   Diváci: 1468

HC TÁBOR: Gába (Žajdlík) – Plášil, Hubata, Suchánek, Hajič, Černý, Čížek – Krliš, Milfait, Zeman – Seidl, Matušík, Šulek – Dančišin, Zadražil, Huna – Nevšímal, Zíb, Prášek – Duda.

ÚSTECKÝ SLOVAN: Bartošák – Trefný, Popela, Sýkora, Gottfried, Funk, Polata, Amirov – Huovinen, Dubský, Berčík, Bernat, Bláha, Nedoma, Simon, Anason, Jouza, Rudovský, Kloz, Yailov.


Táborští hráči vtrhli do sobotního střetnutí jako velká voda a už v první minutě hry si vypracovali dvě velké příležitosti. Tu první jen pár vteřin po úvodní buly nedokázali zakončit, ve druhé pálil osamocený Suchánek z hranice kruhu příliš vysoko. Výrazný tlak se přesto brzy dočkal gólového vyjádření. Pohotovou střelu Čížka ještě lehce „poupravil“ Dančišin a novic v ústecké brance Bartošák poprvé kapituloval - 1:0. Tentýž táborský forvard nechyběl ve své úřadovně před soupeřovým brankovištěm i v 10. minutě a opět odvedl svědomitou práci – tentokrát tečoval mimo dosah hostujícího brankáře ránu Zadražila a kohouti vedli už o dvě branky – 2:0. Po navýšení skóre se Severočeši přece jen vymanili z tohoto největšího náporu domácí družiny
a v permanenci musel být i domácí gólman Gába, se všemi devíti pokusy směřujícími na jeho branku si ovšem poradil na výbornou. Absenci vyložených šancí na straně Slovanu mohla změnit poslední minuta hry, kdy usedl na trestnou lavici Tábora Šulek, první části soupeřovy přesilovky se však Táborští ubránili.

V úvodu druhé periody přečkali domácí hráči i zbytek oslabení, po něm se však obraz hry přece jen proměnil. Celek od Labe viditelně přidal na pohybu i důslednosti, táborský soubor v tom samém mírně slevil, a tak působili hosté aktivnějším dojmem. Do šance z kategorie vyložených se však neprodrali, a když už nějaký ofenzivní pokus zavoněl nebezpečím, postaral se o jeho likvidaci naprosto soustředěný a pozorný brankář Gába. Ani na druhé straně ledové plochy se ale v úvodních minutách nic podstatného nedělo a Bartošák měl o poznání méně práce než v předchozím dějství. Změnit to mohl závěr první poloviny střetnutí, kdy na ústecké trestné lavici pykal za faul na Milfaita Trefný. V následné přesilové hře se totiž opřel do puku Huna a Bartošáka zachránila tyč jeho klece. O pár minut později už mladý novic v brance Slovanu tolik štěstí neměl. Na začátku 33. minuty se táborští hokejisté díky dobrému pohybu zdrželi v útočném pásmu a sklidili za to sladký plod v podobě uklidňujícího třetího gólu. Prášek se v prostoru mezi kruhy hotovil ke střele, místo toho však nezištnou přihrávkou oslovil Milfaita, a ten si s koncovkou poradil zcela neomylně – 3:0. Uklidňující trefa měla na hru táborské družiny blahodárný vliv a ve zbytku druhé třetiny se rozvzpomněli na dominanci z úvodní dvacetiminutovky, do průběžného skóre už se to však před druhou sirénou nepromítlo.

Gólové podívané se nakonec téměř patnáct stovek diváků v ochozech nedočkalo ani v poslední části hry. Na konci 45. minuty se k němu přiblížili domácí kohouti po ráně Šulka, puk ale nakonec zůstal v moci brankáře Bartošáka. V následujících minutách měl možná nejvíce práce ze všech aktérů sudí Šperl, jenž by nucen trestat notně přistřenou hru hráčů od Labe. Vysloužili si za ni hned čtyři dvouminutové tresty, všechna oslabení ovšem zvládli. V posledních pěti minutách se skóre 3:0 několikrát otřáslo v základech. Na konci 55. minuty si Ústecký Slovan vytvořil svou vůbec první „dvěstěprocentní“ tutovku, ale Simonovu střelu z bezprostřední blízkosti zneškodnil Gába. V podstatě jen pár vteřin poté se na brankáře Bartošáka řítil Zíb a ranou do horní tyče málem povalil branku, což mu ovšem radost neudělalo. V 58. minutě musel ještě výtečně chytající Gába tvrdě zabojovat o svou druhou nulu v řadě. Po jím vyražené soupeřově střele zůstal puk  u pravé tyče a na dorážejícího Kloze zívala prázdná klec, ovšem jen zdánlivě, protože právě v tu chvíli proti němu fantasticky zasáhl Gába.

Slušivé vánoční dresy, které v podstatě už pár sekund po závěrečné siréně poznali své nové majitele, tak provonělo velice cenné vítězství..

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

„Vyhráli jsme za tři body s další nulou Davida Gáby, což je samozřejmě skvělé. Zápas měl v podstatě tři části. V první třetině jsme naprosto jednoznačně dominovali. Možná jsme mohli dát víc branek, ale jinak bylo všechno přesně tak, jak si představujeme. Měli jsme pohyb, bylo tam otáčení hry a dali jsme dva krásné góly. Ve druhé části jsme malinko ubrali na bruslení, soupeře  už jsme přece jen později napadali, takže měl ve středním pásmu více prostoru a trošku se nadechl. Přesto jsme třetinu vyhráli, což bylo výborné. Od našeho gólu jsme to zase nakopli zpátky. Třetí třetina byla z pohledu diváka asi nejhorší. Hosté v ní hráli až zákeřně a takový hokej podle mě vyhání lidi z hlediště. Vytvořili jsme si i nějaké šance, soupeře dvakrát vychytal David Gába, ale i tak jsme toho měli víc my. Jsme rádi, že máme utkání za sebou a nikdo se nezranil.“      

.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality