Tábor prožil příjemný hokejový večer, kohouti Králům z Písku nic nedovolili

13.12.2023 17:10, autor: Pavel Šácha

Druholigový hokejový jih zůstává pod neochvějnou nadvládou táborského týmu. Ve středečním derby proti Písku dokráčel s chutí a v působivém tempu k bezproblémové výhře, jejíž ústřední devízou je zasloužený čistý štít brankáře Davida Gáby.

Tábor prožil příjemný hokejový večer, kohouti Králům z Písku nic nedovolili

HC Tábor - IHC Králové Písek

7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

Středa, 13.12.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Dančišin (Milfait, Huna), 12. Duda (Hubata), 34. Krliš (Zeman, Hubata), 34. Suchánek (Matušík), 44. Krliš (Zeman, Hajič), 52. Plášil (Šulek, Zeman), 55. Krliš (Zeman, Milfait).

Rozhodčí: Jílek - Kučera, Kubíček.   Vyloučení: 2:3   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 46:18   Diváci: 1432

HC TÁBOR: Gába (Žajdlík) – Plášil, Hubata, Suchánek, Hajič, Černý, Čížek – Zeman, Milfait, Krliš – Huna, Matušík, Seidl – Šulek, Zadražil, Dančišin – Duda, Zíb, Cikhart – Nevšímal.

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Korytar (Svoboda) – Kurfürst, Hanus, Radoš, Vajner, Pavlát, Velíšek, Turek – Matiášek, Volf, Hrakholski, Rousek, Brož, Pouzar, Kolář, Hollar.


Táborští hráči se v odvetné sousedské inscenaci od úvodních minut chopili očekávané role a brzy si vysloužili aplaus náročného publika. Na konci 5. minuty si Seidl vynutil faul na píseckém Vajnerovi a po osmdesáti sekundách trvalého táborského zámku v útočném pásmu poprvé uhodilo. Po Milfaitově ráně vykázali před brankářem Korytarem potřebnou porci důslednosti Huna s Dančišinem a druhý jmenovaný usměrnil odražený puk za záda píseckého gólmana – 1:0. Královská družina od Otavy zůstala pod tlakem domácího rivala i v následujících minutách a strážce její svatyně si na nedostatek práce nemohl stěžovat. V 11. minutě čelili tváří v tvář výpadu Šulka a vyšel z tohoto dílčího souboje jako vítěz, ale o necelou minutu později už nedostal ani tu nejmenší příležitost ochránit svůj tým od druhé gólové pohromy. Ofenzivní vyjížďka obránce Hubaty za píseckou branku vyústila v ideálně načasovanou přihrávku na Dudu a bojovně naladěný mladík vystřelili pohotově, a především přesně – 2:0. U tohoto průběžného stavu nakonec do první sirény zůstalo. Stály za tím pozorný výkon brankáře Korytara, vychýlená muška domácích střelců i neutuchající, byť především obranné nasazení píseckých hráčů.

V úvodních minutách prostředního dějství domácí hokejisté ze svého elánu mírně slevili a přes pokračující herní nadvládu přece jen ubylo šancí z kategorie těch gólových. Nejslibnější příležitosti zhatil Zadražilovi s Dančišinem. Zřejmě si tím vysloužil přízeň paní Štěstěny, protože v čase 26:01 ho zachránila branková konstrukce po svižném projektilu Šulka z hranice kruhu. Ve 31. minutě domácí vůbec poprvé ve druhé části čelili náporu soupeře a brankář Gába musel po deseti minutách luxusního klidu hned třikrát rázně zasáhnout, aby zůstal pánem svého brankoviště. Po této situaci Táborští svědomitě přiložili pod kotel a dovedlo je to k potřebnému výsledkovému klidu. Na konci 32. minuty táborská první formace uvěznila Krále v jejich obranné třetině a sklidila za to přesladký plod v podobě nekompromisní a vskutku výstavní rány Krliše z mezikruží – 3:0. A když pak o pouhých pětatřicet vteřin později zvýšil obránce Suchánek dělovkou od modré na 4:0, stal se zápas při vší úctě k sympaticky bojujícímu rivalovi především otázkou konečného skóre. Ve zbytku prostřední periody už domácí svého soka dalších direktů ušetřili a do poslední části si přenesli čtyřbrankový náskok.

První vyloženou šanci závěrečné dvacetiminutovky zapsal do kroniky střetnutí písecký Hrakholski, brankář Gába ovšem vytasil jeden ze svých exkluzivních zákroků a jeho štít zůstal bez poskvrnky. To jeho protějšek Korytar byl při soupeřově první vyložené šanci mnohem smutnější – Krliš se Zemanem sehráli svůj výpad proti jedinému obránci Písku jako podle učebnice a prvně jmenovaný vtiskl skóre zápasu pětibrankový rozdíl – 5:0. V následujících minutách se táborský soubor hned dvakrát ocitl v oslabení, obě však přečkal bez výraznějšího nervového vypětí. V nejvyloženější šanci tohoto úseku se paradoxně ocitl obránce Čížek, ale z bezprostřední blízkosti pouze provětral Korytarovu lapačku. Co se nepovedlo mladému obránci kohoutů, to zvládl jeho zkušenější parťák Plášil ze situace, který byla všechno možné, jen ne gólová. Jeho lehké nahození po ledě od modré čáry minulo hokejky všech hráčů a k obrovskému údivu také výstroj píseckého gólmana, jemuž prošel kotouč mezi betony – 6:0. Nejproduktivnějšího táborského beka navíc donutí tento podivuhodný zásah otevřít peněženku, neboť byl stým gólem kohoutů v aktuální sezoně. Mezi jeho spoluhráči se nakonec našel ještě jeden přispěvatel do týmové kasy. Nestal se jím zkušený útočník Huna, který mohl následně ze dvou vyložených šancí vstřelit svůj první gól v táborském dresu, ale jiný forvard Krliš. V čase 54:28 doklepl do sítě kotouč, který po jeho předchozí bekhendovém zakončení zůstal ležet bez kontroly vedle Korytara, a dovršil tím svůj hattrick – 7:0. V závěrečných minutách se táborští hráči zachovali macešsky ke svému brankáři a po sérii liknavých přihrávek se narodila šance extáborského Rouska, ale brankář Gába si svou třetí sezonní nulu zachránil sám.

PETR BAČO, asistent trenéra HC Tábor:

„Jsme opravdu spokojeni, že jsme vyhráli a navlékli další korálek na naši šňůru vítězných utkání. Dnešní zápas byl z naší strany zřejmě nejdominantnějším od začátku sezony. Naší hře nechybělo nadšení, na ledě i na střídačce byla velká chuť i emoce, a tentokrát jen ty pozitivní. Zápas neměl z naší strany zásadnější chybu, jen si myslím, že mohl a měl skončit výraznějším rozdílem. V tomto směru na hráče stoprocentně tlačíme a pracujeme na tom. Jsme moc rádi za nulu Davida Gáby, pro kterého to byl zase strašně těžký zápas. A klobouk dolů před klukama z Písku, kteří za nepříznivého stavu neslevili ani o milimetr a ukázali velké hokejové srdce.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality