Těsné vítězství s vůní dramatu. Táborští dokráčeli ke třem bodům v Kralupech

10.12.2023 00:54, autor: Pavel Šácha

Na konto druholigového A-týmu přistál po sobotním střetnutí 22. kola další tříbodový příspěvek. Cesta k jeho zisku byla hodně trnitá a v závěru pořádně úzká, to když bojovný domácí tým snížil z nepříznivého stavu 0:3 na rozdíl jediné branky a držel táborského favorita v obavách o vítězství do posledních vteřin.

Těsné vítězství s vůní dramatu. Táborští dokráčeli ke třem bodům v Kralupech

HK Kralupy n/Vlt. - HC Tábor

2:3 (0:1, 0:2, 2:0 )

Sobota, 9.12.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 42. Zídek (Kellerstein, Šilhavý), 53. Hrala (Kellerstein) - 1. Milfait (Zeman, Krliš), 26. Čížek (Matušík, Seidl), 31. Zíb (Hubata, Prášek).

Rozhodčí: Hacaperka - Gabriel, Stacho.   Vyloučení: 4:3   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 31:30   Diváci: 348

HK KRALUPY N/VLT.: Sochůrek (Novotný) – Chládek, Zajíc, Kapoun, Straka, David, Kučera – Kellerstein, Husarik, Pejchal – Štípek, Šilhavý, Zídek – Bradáček, Hrala, Soukup – Marek, Stupka, Binko.

HC TÁBOR: Gába (Žajdlík) – Hubata, Plášil, Hajič, Suchánek, Čížek, Černý – Zeman, Milfait, Krliš – Huna, Matušík, Seidl – Šulek, Zadražil, Dančišin – Prášek, Zíb, Cikhart.


Sobotní druholigové střetnutí se vměstnalo do rámce oslav stoletého výročí kralupského hokeje. S jejich atmosférou však rozhodně nekorespondoval začátek střetnutí. Jen pár sekund po zahajovací buly se vřítil do šance Krliš; jeho střelu sice brankář Sochůrek vytěsnil, ale vzápětí už se jen smutně ohlédl za sebe, to když Milfait pohodlně uklidil do branky Zemanovu parádní přihrávku z otočky – 0:1. V poměrně výrazné herní dominanci setrvali táborští hokejisté ještě několik minut a vzešly z toho další velké příležitosti Zíba a Zadražila, žádná z nich ale navýšení hostujícího náskoku nepřinesla. Kralupští hráči se počátečního tlaku kohoutů nezalekli, postupem času se z něj vymanili a brankáři Gábovi skončila pohodová dovolená. V první části hry nakonec posbíral devět úspěšných zásahů, přičemž minimálně dva z nich spadaly do kategorie s visačkou velice náročných. Blíže ke gólu přesto měli i ve druhé desetiminutovce jeho spoluhráči, ale střela Seidla z mezikruží skončila mimo a dravý výpad Práška i příležitost Matušíka zastavil Sochůrek.

Do úvodu prostřední periody vložili více elánu Středočeši. Na konci 24. minuty z toho vytryskla ryzí šance Pejchala, kterému však pokazil radost brankář Gába. O dvě minuty později nejprve zahřmělo, a následně i uhodilo na druhé straně ledové plochy. Táborský kapitán Seidl ještě z čisté střelecké pozice Sochůrkovu klec minul, vzápětí se ale dostal k zakončení obránce Čížek a z opakované střely úspěšně exportoval puk za záda kralupského gólmana – 0:2. Na třetí zásah čekali diváci na kralupském stadionu čtyři minuty a k lítosti většiny z nich si ho znovu vzali pod patronát Jihočeši. Hubatovu střelu od modré pohotově odklonil z původního směru Zíb a Sochůrek na to nemohl reagovat – 0:3. Tříbrankový náskok byl pro hosty z Tábora až příliš lichotivý, protože od nadšeně hrajícího soupeře nedostal vůbec nic zadarmo. Naopak, neutuchající úsilí dovedlo hokejisty Kralupve druhé části ke střelecké dominanci, a jen další výtečný výkon brankáře Gáby jim zachoval potřebný klid.

O komfortní výsledkovou pozici se táborské mužstvo připravilo hned v nástupu o třetí části. Čtveřice jeho hráčů sice dokázala přečkat zbytek Zíbova dvouminutového trestu z konce předchozího dějství, bezprostředně poté ale bleskově zakombinovala trojice Šilhavý – Kellerstein – Zídek a posledně jmenovaný nejproduktivnější hráč Kralup rozdmýchal plamínek domácích nadějí na obrat v utkání - 1:3. Následující minuty přinesly sérii vyloučení na obou stranách, což vyústilo dokonce v půlminutovou táborskou přesilovku pěti proti třem, tuto jedinečnou příležitost však nechali hosté ležet ladem. Na konci 54. minuty už se z výše zmíněného plamínku vyklubal pořádný požár – tváří v tvář brankáři Gábovi se ocitl bojovník Hrala a kotouč z jeho hole s notnou dávkou štěstí přeplachtil zasahujícího táborského gólmana – 2:3. Ani ne o minutu později se provinil proti pravidlům táborský obránce Čížek a nažhavení domácí hráči zosnovali přesilovkovou ofenzívu, ke kýženému vyrovnání však nevedla. Touhu Kralupských po závěrečném tlaku výrazně oslabila Hralova nedovolená hra vysokou holí proti Suchánkovi, po které následovala táborská početní výhoda. I díky ní nakonec se nakonec hosté vyhnuli důkladné prověrce své nervové soustavy a dovedli střetnutí k potřebnému tříbodovému zisku.

PETR BAČO, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

„Jsme samozřejmě rádi, že jsme utkání dovedli k zisku tří bodů, které nás doprovodily na průběžné první místo v tabulce. Faktem je, že jsme se k nim nakonec řekněme spíš 'dokodrcali'… Do utkání jsme vstoupili dobře, aktivně a brzkým vstřeleným gólem, což ovšem bývá pro vývoj utkání leckdy horší, než lepší. Řekl bych, že zhruba do půlky zápasu to vypadalo, že ho máme víceméně ve svých rukách. Bohužel jsme se pak ale z utkání postupně vytráceli, a naopak soupeř se svojí trvalou bojovností a urputností dostával zpátky. Nakonec jsme sice vítězství uhájili, ale nedá se říct, že bychom byli s předvedenou hrou úplně spokojeni.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality