Táborské mužstvo domácí úkol splnilo, Hronov odjel domů s nepořízenou

02.12.2023 17:21, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se v sobotu přenesli přes nástrahu, kterou jim přichystal los sobotního 20. kola soutěže. Před zraky necelých devíti stovek diváků si bez výraznějších starostí poradili s celkem Hronova. V brance kohoutů si vítěznou premiéru odbyl Matěj Žajdlík, útočník Adam Zeman pak zaznamenal první hattick v táborských barvách.

Táborské mužstvo domácí úkol splnilo, Hronov odjel domů s nepořízenou

HC Tábor - Wikov Hronov

8:4 (2:0, 4:3, 2:1)

Sobota, 2.12.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Krliš (Plášil, Milfait), 20. Zadražil (Dančišin, Plášil), 24. Milfait (Plášil, Suchánek), 30. Plášil (Milfait, Dančišin), 35. Jáchym (Šulek, Matušík), 37. Zeman (Jáchym), 43. Zeman (Krliš, Plášil), 46. Zeman (Milfait, Říha) - 24. Murtazin (Popitič), 28. Lederer (Barbušev), 38. Kirillov (Voděracký), 43. Trandin (Murtazin, Popitič).

Rozhodčí: Pastier - Stacho, Hlinka.   Vyloučení: 3:6   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 54:21   Diváci: 835

HC TÁBOR: Žajdlík (Gába) - Plášil, Suchánek, Jáchym, Říha, Hajič, Hubata - Krliš, Milfait, Zeman - Seidl, Matušík, Šulek - Dančišin, Zadražil, Duda - Nevšímal, Zíb, Prášek - Bárta.

WIKOV HRONOV: Pittr (Malychin) – Babrušev, Rubáček, Táborský, Kopecký, Ondruš – Řezáč, Trandin, Murtazin, Straka, Lederer, Voděracký, Hájek, Popitič, Vaňkovský, Kirillov.


V úvodní části hry zadělali táborští hráči na pozdější výhru dvěma góly. Od prvních střídání se podle očekávání chopili iniciativy a téměř vše podstatné se odehrávalo v útočném pásmu Východočechů. Ti se přesto dvakrát dostali k významnějšímu ohrožení branky debutanta Žajdlíka, ale ani pobyt a následná střela Vaňkovského, ani pozdější tečovaný pokus jeho Hronovských čistý štít táborského gólmana neposkvrnil. Za záda jeho protějšku Pittra, který dojíždí do služeb Hronova z pražské Slavie, naproti tomu pronikly dvě ze sedmnácti střel kohoutů. Na konci 7. minuty roztleskala ochozy krásná akce, která začala u Milfaita a pokračovala nezištnou přihrávkou Plášila na Krliše, pro kterého už nebyl problém usměrnit puk do branky – 1:0. Druhý gól si táborský celek schoval až na poslední minutu – po Plášilově střele a teči Dančišina se odražený puk objevil před Zadražilem, a ten už se nemýlil – 2:0.

Hned v úvodu druhého dějství se řítil sám na Pittra Milfait, ale hronovský gólman vyšel z tohoto duelu jako vítěz. Následně sudí Pastier vykázal na trestnou lavici domácího Matušíka a hostům se
tím otevřel koridor ke kontaktní trefě. Ten také v závěru své početní výhody využili a jejich nejproduktivnější hráč Murtazin zakončením mezi Žajdlíkovy betony snížil – 2:1. Hronovskou střídačku ovšem opustila euforie ještě dřív, než na ní stihla zapustit kořeny. Postaral se o to centr první táborské formace Milfait, který pouhých jednatřicet sekund po inkasovaném gólu vypálil od táborské střídačky a jeho projektil zaregistroval gólman Pittr až v době, kdy kotouč tleskl o síť jeho branky – 3:1. Tentýž táborský útočník o chvíli později hasil obětavou rybičkou rodící se únik Wikovu. Skóre zápasu se přesto ještě jednou zhouplo k naději východočeské družiny na bodový zisk, to když si po sérii domácích chyb nabruslil až před Žajdlíka hbitý Lederer, a ještě stihl svůj výpad úspěšně zakončit – 3:2. Později se ukázalo, že opětovné snížení na rozdíl jediné branky bylo pro hosty maximem možného. Táborští hráči si totiž v následujících minutách pomohli ke klidu dvěma využitými přesilovkami a v obou případech v tom měli prsty obránci. Na konci 10. minuty prosvištěla až za Pittrova záda rána Plášila a bylo to znovu
o dva góly – 4:2. V následné početní převaze se sice kohouti neprosadili a pustili soupeře i do jedné nebezpečné, leč nezakončené příležitosti, ale v pořadí už čtvrtou přesilovkou nepohrdli. Tentokrát pálil od modré Jáchym, a ani jeho dělovku Pittr v cestě do branky nezastavil – 5:2. Na konci 35. minuty si mohli brousit zuby na přesilovkový gól také hokejisté Hronova, ale stal se pravý opak – po jejich chybné rozehrávce se dostal do úniku domácí forvard Zeman
a lahůdkovým zakončením mezi betony Pittra uzavřel půltucet táborských zásahů – 6:2. Poslední slovo si však ve druhé třetině vzali sympaticky působící hosté z města Aloise Jiráska. V čase 37:56 se ve dvojici vyřítili do úniku a brankář Žajdlík byl proti jejich akci zakončené Kirillovem bez šance na úspěch – 6:3.

Jak končila druhé perioda, ta začala ta závěrečná. Chyba táborské družiny v ofenzivní fázi vynesla hronovské hráče do úniku tři na jednoho, a přestože Žajdlík první střelu fantasticky zlikvidoval, na dorážku nepokrytého Trandina už zareagovat nemohl – 6:4. Jestliže v prostřední části hry Táborští zareagovali na gól soupeře po půlminutě, tentokrát jim na přeškrtnutí dramatického scénáře stačilo pouhých osm sekund. Bezprostředně po buly ve středovém kruhu vysprintoval za nahozeným pukem Krliš a nezištně ho předložil před branku zakončujícímu Zemanovi7:4. Úspěšný táborský střelec nakonec dovedl své zápasové účinkování k prvnímu hattricku v modro-bílých barvách. V páté přesilovce svého mužstva stanul na vrcholu krásné kombinace po ose Říha – Milfait – Zeman a ustanovil nakonec výsledné skóre střetnutí – 8:4. Diváci, kterých se vinou dopravních patálií poprvé sešlo v ochozech méně než tisíc, sice prahnuli po dovršení populární „desítky“, té se však přes několik dalších šancí svého týmu nedočkali. Příležitost ke korekci zmíněného skóre měl i hronovský Wikov, ani jednu z dalších dvou přesilovek ovšem ke gólové radosti nedovedl.   

PETR BAČO, asistent trenéra HC Tábor:

„Jsme spokojeni s tím, že jsme utkání zvládli a nepřipustili v něm žádné starosti. Výsledek 8:4 vypadá poměrně přesvědčivě. První třetinu jsme vyhráli 2:0, nicméně ta druhá nebyla z naší strany úplně ideální a zbytečně jsme soupeře drželi v zápase. Důležité bylo, že pokaždé, když se k nám soupeř gólově přiblížil, jsme dokázali hned bleskově odpovědět. Tentokrát jsme neměli úplně dobré přesilovky, přestože jsme z nich dali tři góly. Naopak jsme moc rádi, že se nám střelecky prosadil Adam Zeman a zaznamenal hattrick, a výborným počinem je také pět bodů Karla Plášila. Poprvé chytal Matěj Žajdlík a byl to pro něj těžký zápas, ale zvládl ho velice dobře. Bohužel se nám v takovýchto zápasech stává, že soupeřům darujeme góly po individuálních chybách, které my od nich nikdy nedostaneme.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality