Zmar, šeď, rozčarování a hrozivá nula na konci. Kohouti v Chebu propadli

23.11.2023 02:32, autor: Pavel Šácha

Středeční druholigový duel v pohraničním městě Chebu svedl dohromady dvanáctý tým tabulky se třetím a fanouškům obou táborů mohl nabídnout téměř cokoliv. Že ho však nakonec rozhodne jediný vstřelený gól, navíc ve prospěch nadšeně bojujících Západočechů, to očekával jen málokterý z nich…

Zmar, šeď, rozčarování a hrozivá nula na konci. Kohouti v Chebu propadli

HC Stadion Cheb - HC Tábor

1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Středa, 22.11.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 30. Švec (Krutina).

Rozhodčí: Červenka - Baxa, Jurak.   Vyloučení: 7:4   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 19:44   Diváci: 220

HC STADION CHEB: Kašpar (Kolář) – Innanmaa, Kořán, Vápeník, Strýček, Petrásek, Zavřel, Karpov, Ibl – Prošek, Čejka, Kvasnička – Stejskal, V. Skuhravý, Krutina – Švec, Vašíček, Tóth – Klíma, Krejsa, M. Skuhravý.

HC TÁBOR: Gába (Žajdlík) – Hubata, Plášil, Říha, Suchánek, Čížek, Černý – Severa, Milfait, Krliš – Šulek, Matušík, Seidl – Prášek, Zíb, Dančišin – Nevšímal.

Zahajovací dějství zápasu se odehrálo podle víceméně očekávaného scénáře. Hosté se od úvodních střídání chopili aktivity a brzy si díky tomu vynutili dvě přesilové hry. V té první se za celé dvě minuty nedokázali zabydlet v útočném pásmu, druhá už vyústila v trvalejší zámek, několik střel i první vyloženou šanci po zaváhání brankáře Kašpara, ale osud měly totožný – kýžený vedoucí gól se nedostavil. Na konci 9. minuty poprvé výrazně zahrozil Stadion a odražený puk se nebezpečně potuloval před odkrytou částí Gábovy klece, ale chebští střelci k němu měli daleko. Ve zbytku první třetiny směřovaly zraky diváků téměř výhradně do domácí obranné třetiny a kohouti byli i dostatečně pilní
ve střelbě, ale drtivá většina pokusů donutili pozorného brankáře Kašpara k pouze rutinní práci.

Podstatně těžší zákrok musel chebský gólman lovit ze svého arzenálu po necelých čtyřech minutách hry ve druhé části, kdy vyřešil výpad dvojice Prášek – Dančišin proti jedinému obránci. V následujících minutách už mu Jihočeši dopřáli chvíle odpočinku a v centru zájmu se ocitl jeho protějšek. Na začátku 24. minuty vlétl bez odporu
do táborského pásma jeden z domácích hráčů, brankář Gába se mu vrhl v ústrety a pád útočníka Stadionu vyzval rozhodčího Červenku k nařízení trestného střílení. Jeho exekuce se ujal Kvasnička a už už to vypadalo, že na táborského gólmana vyzraje, ale ten přimáčkl svůj beton k tyčce včas. O pár desítek vteřin později při vyloučení táborského Práška už kotouč za Gábovými zády skončil, ale rozhodčí vinou posunuté branky této situaci přívlastek gólová nedopřáli. Na konci 29. minuty – při třetí početní výhodě hostů – si brankář Kašpar při likvidaci tutovky Dančišina s Milfaitem přivolal na pomoc i štěstí a nepřímo tím vyžehlil led pro klíčový okamžik celého střetnutí. Bezprostředně po skončení táborské přesilovky se dostali do přečíslení Krutina se Švecem a sehráli ho vpravdě učebnicově – 1:0. Povedená situace vpravila hokejistům Stadionu do žil ještě více nadšení a dokázali se prodrat ještě do dvou dalších vyložených příležitostí, ale Vašíček zakončit svůj průnik střelou mimo a Kvasnička při svém úniku už podruhé ztroskotal na Gábovi. Hostující celek odpověděl na každou z těchto akcí vlastními stoprocentními šancemi, které ovšem dokumentovaly jejich bezradnost. Před soupeřovou brankou zcela osamocení Šulek s Matušíkem nechali pouze vyniknout Kašpara a kapitán Seidl z luxusní střelecké pozice branku minul.

Závěrečná dvacetiminutovka pouze dokreslila zmar kohoutů a navzdory jejich trvalé převaze zaslouženě odměnila chebské bojovníky. Ve 43. minutě vychytal Kašpar v další tutovce Šulka a následně se svými spoluhráči přežil celkem pětiminutový úsek hry v početním oslabení. Zmar táborských střelců se nakonec promítl i do zbylých minut utkání a nic na tom nezměnil ani obrovský závar před Kašparovou klecí z 54. minuty. A protože ani domácí tým nedotáhl své dvě šance ke gólové radosti, stalo se hubené skóre 1:0 konečným výsledkem a hráči i fanoušci Chebu mohli slavit.

Svou cestu k nečekanému triumfu nad táborským favoritem vydláždili hokejisté Stadionu prachobyčejnou srdnatostí  obětavostí podpořenou naprosto spolehlivým výkonem brankáře Kašpara. Naproti tomu Táborští by po svém vystoupení na západě Čech rozhodně neměli mít klidné spaní…  

PETR BAČO, asistent trenéra HC Tábor:

„Takové utkání se pochopitelně hrozně těžko hodnotí. Jsme z něj smutní a naštvaní. Hráče jsme upozorňovali na to, že to bude úplně jiný zápas než ten domácí, který jsme vyhráli rozdílem jedenácti gólů, ale bohužel… Po první třetině, kdy jsme soupeře výrazně přestříleli osmnáct
ku čtyřem, zřejmě ještě víc nabyli dojmu, že se nemůže nic stát, ale byl to obrovský omyl. Soupeř vedl od začátku zápas s obrovským nasazením až sebeobětováním, a to byl ten klíčový rozdíl, protože my jsme to samé postrádali. Navíc jsme si v průběhu celého utkání nedokázali pomoci
ani přesilovkami; těch plnohodnotných jsme měli pět, ale sehráli jsme je hrozně špatně. Byla to
pro nás lekce, a teď bude strašně důležité, aby si hráči uvědomili, kdo z nich mohl udělat něco lépe, anebo víc.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality