Předsunutá mise Benátky byla úspěšná, Táborští si u Jizery přilepšili třemi body

15.11.2023 13:33, autor: Pavel Šácha

Středeční výprava do Benátek nad Jizerou se táborským hokejistům vyplatila. V předehrávaném utkání 26. kola se po šedesáti minutách hry radovali ze zasloužené a cenné výhry v poměru 4:1.

Předsunutá mise Benátky byla úspěšná, Táborští si u Jizery přilepšili třemi body

HC Benátky n/J. - HC Tábor

1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Středa, 15.11.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 26. Dvořák (Husák, Hejňák) - 2. Šulek (Čížek), 24. Zadražil (Severa, Milfait), 40. Matušík (Milfait, Dančišin), 59. Dančišin (Hubata, Šulek).

Rozhodčí: Bernat - Žídek, Hradil.   Vyloučení: 2:3   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:42   Diváci: 130

HC BENÁTKY N/J.: Brázdil - Klodner, Kliment, Antoš, Lytvynov, Mašek, V. Čížek - Zumr, Šafránek, Jankovský - Kučera, Havlas, Hozák - Dvořák, Husák, Hejňák - Plíšek, Vágner, Peca

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek, Říha, Černý, Čížek – Zadražil, Milfait, Severa – Seidl, Matušík, Zeman – Bárta, Dančišin, Šulek – Nevšímal, Zíb, Duda.


Začátek střetnutí téměř dokonale naplnil představy hostů o ideálním startu do utkání. Už ve třetím střídání se zabydleli v obranném pásmu soupeře, následovala Čížkova střela od modré a před brankou stojící Šulek si při kontrole odraženého puku počínal svědomitě a důrazně zároveň – 0:1. Středočeský celek na to odpověděl závarem
před Gábovou svatyní, její strážce ale dokázal dostat nebezpečnou situaci pod kontrolu. Více podobných třaskavých okamžiků už si domácí hokejisté v první třetině nevytvořili, snad jen s výjimkou dobře sehraného přečíslení dva
na jednoho, které ovšem postrádalo to podstatné – Hozákovo zakončení. To na druhé straně ledové plochy měl benátecký gólman Brázdil podstatně více těžké práce a těsné jednobrankové manko bylo nakonec pro domácí tým lichotivým rezultátem úvodního dějství.

O první přestávce – navzdory výše uvedenému průřezu úvodní částí – žádali táborští trenéři od svých oveček více defenzivní svědomitosti a jejich apel do hry kohoutů opravdu prosákl, byť domácí tým nakonec paradoxně zvýšil četnost nebezpečných okamžiků před Gábovou brankou. V tu chvíli už ale prohrával o dvě branky. V úvodu 24. minuty totiž Jihočeši korunovali svůj aktivní vstup do druhé části – po Severově střele z kruhu vyrazil Brázdil kotouč přesně
do prostoru, kde právě operoval Zadražil, a ten ho pohotově uklidil za záda ležícího domácího gólmana – 0:2. O dvě minuty později se narodila podobná situace na opačné straně kluziště. Nedůslednosti hostujících hráčů na stráži obranného pásma využili Benátečtí k akci, na jejímž konci stálo zakončení Dvořáka do zcela odkryté branky a oživení domácích nadějí na bodový zisk – 1:2. Po dobře hrané, leč nevyužité přesilovce Tábora za faul na Šulka se dokonce soubor od Jizery ocitl blízko vyrovnání, téměř jistý gól však ukradl Havlasovi Gábův fantastický zákrok lapačkou.
Zbylé minuty prostřední části zvládli Jihočeši výtečně. Nejprve bez výrazných starostí přečkali přesilovku soupeře
při vyloučení Říhy a v závěru sami v početní výhodě udeřili. Dančišin si v čase 59:30 vykoledoval faul na Šafránkovi,
a ten mohl své podrážděné reakce brzy pořádně litovat – Milfait obkroužil s pukem na holi Brázdilovu klec a jeho nezištnou přihrávku přetavil Matušík pouhých devět vteřin před sirénou ve třetí táborský gól – 1:3.

V závěrečné části hry si táborští hokejisté slibně rozehraný zápas bez výraznějších potíží hlídali, a to i při dvou přesilovkách soupeře, zatímco sami několikrát významně atakovali čtvrtý gól v benátecké síti. Výjimkou se stala pouze Pecova nezdařená, leč o to nebezpečnější střela z 57. minuty, která zazvonila na pravou tyč Gábovy klece. Poslední slovo v utkání si však po zásluze vzali táborští kohouti. Na začátku 59. minuty si to obránce Hubata namířil od levého mantinelu směrem k Brázdilově kleci a v pravý čas vyzval k zakončení neúnavného štírka Dančišina1:4.

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

Nebylo to pro nás vůbec jednoduché, protože Benátky hrály dobře a obětavě. Zápas pravděpodobně rozhodl náš třetí gól z konce druhé třetiny, ale myslím si, že jsme si vyhrát zasloužili. Měli jsme herní převahu, a pokud bychom ve druhé třetině proměnili některé další šance, tak mohla být třetí třetina v klidu. Bohužel máme se střílením branek trochu problém. Každopádně jsme ale získali tři body a inkasovali jen jeden gól, takže jsme spokojení.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality