Táborští hráči v domácím střetnutí s Letci poprvé okusili hořkost tříbodové porážky

11.11.2023 15:38, autor: Pavel Šácha

Čtrnácté sezonní utkání, první tříbodová porážka. Táborští hokejisté nezakončili první polovinu základní části v příjemném rozpoložení a po nepříliš povedeném domácím výkonu se museli sklonit před kvalitním a bojovným týmem z Letňan.

Táborští hráči v domácím střetnutí s Letci poprvé okusili hořkost tříbodové porážky

HC Tábor - HC Letci Letňany

2:5 (2:1, 0:1, 0:3 )

Sobota, 11.11.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Seidl (Šulek, Matušík), 13. Dančišin (Zeman, Milfait) - 16. Niko (Poul, Korčák), 40. Korčák, 45. Arnošt (Mrňa), 45. Korčák (Kolářík, Sklenář), 60. Labuzík

Rozhodčí: Hacaperka - Gabriel, Kubíček.   Vyloučení: 6:7   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Střely: 42:23   Diváci: 1876

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) – Černý, Hubata, Suchánek, Říha, Hajič, Čížek – Zíb, Zadražil, Severa – Seidl, Matušík, Šulek – Milfait, Dančišin, Zeman – Nevšímal, Bárta, Prášek – Duda.

HC LETCI LETŇANY: Nečas (J. Němeček) – Chalupa, D. Němeček, Kolářík, Niko, Drtina, Gurjevskyj, Fiala – Mrňa, Arnošt, Poppel, Sklenář, Pšenička, Korčák, Turek, Poul, Kysela, Theimer, Mácha, Jobánek, Labuzík.


Táborští strávili první dvě střídání při defenzivní práci, ale hned svůj první pobyt v útočném pásmu přetavili v gólovou radost. Brankář Nečas nedostal při vyjetí za branku prostor ani čas k rozehrávce a blesková kombinace po ose Matušík – Šulek – Seidl znamenala vedení 1:0. V následujících minutách se domácí celek hned dvakrát ocitl navýšení svého náskoku, ale Říhova rána od modré rozezvučela horní tyč a v navazující početní převaze zůstala nevyužitá tutovka Dančišina i následná šance Zemana. Téměř devatenáct stovek diváků v ochozech si zajásalo až v polovině 13. minuty, kdy slavila úspěch důslednost třetího útoku a na konci jeho úsilí stála dorážka Dančišina2:0. Ve zbytku úvodní periody podobná svědomitost hru domácí družiny opustila a Pražané toho hodlali náležitě využít. Při vyloučení domácího forvarda Zíba se usadili v útočném pásmu a Nikova dělovka od modré přišla přesně ve chvíli, kdy měl brankář Gába zakrytý výhled – 2:1. Jen o chvíli později si Hajič vysloužil faul na letňanském Turkovi, ale největší šance se paradoxně narodila na druhé straně ledové plochy, kdy musel Gába čarovat při tutovce zkušeného Mrni.

Prostřední dějství nezačalo pro táborský celek zrovna přívětivě. Po minutě a půl putoval na trestnou lavici Říha a za osmdesát vteřin k němu přisedl Zeman, ale kohouti přestáli dvojnásobné oslabení bez úhony. V dalším průběhu druhé třetiny, kterou na pár minut přerušil defekt na mantinelu, působili domácí hokejisté aktivnějším dojmem a hostující Nečas byl zaměstnanějším z obou maskovaných mužů. Slibné možnosti, jako střela Zadražila, dravý výpad Dudy ani pohotové zakončení Seidla ovšem s průběžným stavem střetnutí nezahýbaly. Když už to vypadalo, že zůstane v platnosti průběžný stav 2:1, nastřelil obránce Suchánek v útočném pásmu nohy Korčáka a vzešel z toho únik mladého útočníka Letců, který ho dokázal s přehledem zakončit a dorovnat skóre – 2:2.

Na startu závěrečné dvacetiminutovky byli diváci v očekávání ofenzivního náporu domácího týmu, ale aktéři utkání nakonec otevřeli úplně jiný a pro domácí hodně smutný scénář. Touha Jihočechů po třinácté sezonní výhře se ocitla v troskách během sedmadvaceti sekund 45. minuty zápasu. V čase 44:16 se letňanský kapitán Arnošt téměř bez odporu prosmýkl za záda táborských obránců a svou akci dokázal proměnit v rozdílový gól na 2:3, aby hned
při další akci uklidil Korčák do odkryté branky Tábora odraženou střelu Koláříka a domácí rázem nabrali dvoubrankové manko – 2:4. Tento stav rozepsal scénář pro zbytek střetnutí. Domácí tým se chopil iniciativy, tlačil se do útoku, všechno to ale tentokrát působilo až příliš upracovaně a křečovitě, za čímž stojí také značná obětavost a herní sebevědomí Pražanů s vidinou blížícího se triumfu na ledě lídra. Pátou pečeť na něj mohli přidat už v 53. minutě při přesilové hře, kdy dopravili kotouč za Gábova záda, ale hůl zakončujícího hráče byla příliš vysoko a sudí po domluvě branku neuznali. Naděje táborského týmu zůstaly v reálné podobě, o kterou však s přibývajícím časem postupně přicházely. V čase 57:53 se je domácí střídačka ještě pokusila posílit hrou bez brankáře, ale čtyřicet vteřin před koncem trefil Labuzík opuštěnou domácí klec a euforie hostů mohla vytrysknout naplno – 2:5..

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

„Poprvé v sezoně jsme čistě prohráli zápas, což by se v půlce listopadu nemuselo jevit jako nic tak hrozného, ale způsob, jakým jsme k té prohře dokráčeli, je alarmující. V první třetině jsme v podstatě zdarma dali dva góly, ale už v tu dobu bylo zřejmé, že to budeme mít nesmírně těžké. Letňanští hráli výborný hokej a výtečně se hýbali, určitě lépe než my. Hlavně ale hráli neuvěřitelně obětavě, což u nás prostě není. A když ruku v ruce s tím uděláme takovéto chyby, které předcházely druhému, třetímu i čtvrtému gólu soupeře, tak je výsledek v podstatě daný.
Je pravda, že i přesto, že jsme tentokrát tak dobře nebruslili a tudíž vázla i kombinace, jsme si dokázali vytvořit určitý tlak i šance, ale takové chyby, které jsme soupeři dali, on nám prostě nenabídl. Navíc jsme se do zápasu vůbec nedostali emočně. Někteří naši hráči by se nad svými výkony a nasazením rozhodně měli zamyslet. Jak říkám, prohráli jsme vůbec poprvé v sezoně, ale je nutné, abychom se teď zase oblékli
do montérek a dřeli a dřeli a dřeli.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality