Táborské mužstvo našlo tříbodový klíč k Bráně Krkonoš, vedl k tomu lítý boj

04.11.2023 12:16, autor: Pavel Šácha

Hokejisté Tábora jsou po sobotním těžkém střetnutí na ledě vrchlabského Stadionu bohatší o tři nesmírně cenné body. Šestý tým tabulky zdolali po urputném boji 2:1.

Táborské mužstvo našlo tříbodový klíč k Bráně Krkonoš, vedl k tomu lítý boj

HC Stadion Vrchlabí - HC Tábor

1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Sobota, 4.11.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 58. Kastner (Bláha, Chrtek) - 29. Hajič (Zeman, Čížek), 38. Dančišin (Milfait, Hajič)

Rozhodčí: Šmika - Kettner, Stacho.   Vyloučení: 5:6   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2   Diváci: 808

HC STADION VRCHLABÍ: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek, Říha, Hajič, Čížek – Zadražil, Severa, Krliš – Seidl, Matušík, Šulek – Milfait, Dančišin, Zeman – Bárta, Zíb, Prášek – Nevšímal.

HC TÁBOR: Vacek (Červinka) – Kynčl, Hladík, Abraham, Bendík, Boukal, Kerekanič, Perička, Sýkora – Kozák, Šlaicher, Chrtek, Bláha, Moník, Cerman, Chalupa, Krsek, Kastner, Urban, Tatar, Jirků.


Vítězně naladění domácí hráči vtrhli do utkání jako smečka hladových krkonošských vlků a stejně jako v předchozích vzájemných zápasech na vrchlabském ledě bylo při každé jejich návštěvě útočného pásma hodně rušno. První šanci střetnutí si pro sebe sice rezervoval hostující Severa a vzápětí pálil nebezpečně i jeho parťák z útoku Zadražil, minutu poté ale zvonila za brankářem Gábou horní tyč po Urbanově svižné střele z úhlu. Konto táborského gólmana nakonec vykázalo v první části jen sedm zákroků, ani jeden z nich ale nespadl do kategorie snadných. Do této statistiky se navíc nepromítlo hned několik nebezpečných střel, které buď odrazem, nebo vychýlenou muškou domácích střelců skončily mimo. Především po šancích Šlaichera a později i Kastnera v přesilovce to v ochozech jen zahučelo, ale strážce hostující svatyně nekapituloval. Na druhé straně měl blízko k otevření skóre Zíb po dravé akci Práška, radost mu však pokazil pozorný brankář Vacek.

Hned na začátku prostřední periody musel Gába hasit bleskový výpad Moníka a udržel skóre v bezbrankové podobě. Táborské mužstvo viditelně přidalo na pohybu i aktivitě a výrazně otupilo soupeřovu ofenzivní snahu. Po nevyužité početní výhodě a úspěšně přečkaném vyloučení Zíba, ve kterém pohrdl vyloženou šancí vrchlabský Krsek, dokázalo svou zlepšenou hru náležitě zhodnotit. Na konci 29. minuty obkroužil Zeman Vackovu branku, počkal s přihrávkou
na najíždějícího Hajiče a táborský obránce nekompromisní ranou z kruhu otevřel skóre utkání – 0:1. Tento okamžik měl na další výkon Jihočechů blahodárný vliv a s příchodem druhé poloviny střetnutí dokázali být nebezpečnějším z obou celků. V úvodu 32. minuty se ocitl Seidl tváří v tvář Vackovi, koncovku mu ale zmařil faul Kynčla. S následnou početní výhodou hosté nenaložili podle svých představ, a naopak mohli být rádi, že Gába zlikvidoval velkou příležitost uniknuvšího Tatara. Závěr druhé části opanoval druhý tým tabulky. Na začátku 37. minuty se protáhl mezi obránci Šulek, ale ztroskotal na Vackovi. Už v následující minutě ale Východočeši ztratili puk v útočném pásmu, Milfait pohotově adresoval puk Dančišinovi do otevřené „dálnice“ k Vackově brance a táborský štírek vykouzlil na konci svého úniku neomylný bekhendový blafák se zakončením pod horní tyč – 0:2.

V závěrečné dvacetiminutovce se táborští hokejisté svědomitě postavili na stráž svého dvoubrankového náskoku, nikam se nehrnuli, a zároveň drželi svého protivníka na uzdě. V 50. minutě mu mohl uštědřit rozhodující direkt Severa, na Vacka však nevyzrál a úspěchem neskončilo ani následné zakončení Krliše. O tři minuty později při další přesilové hře Stadionu měl blizoučko ke kontaktnímu gólu Jirků, ale Gábovu klec z bezprostřední blízkosti minul. V 56. minutě předvedl elegantní průnik mezi domácími obránci Bárta, ale při zakončení už neměl potřebný čas ani prostor. V čase 57:34 dostalo se rtuťovité hokejové partii dostalo dramatické zápletky. Hosté si nedostatečně pohlídali vstup vrchlabských hráčů do jejich obranného pásma, kotouč doklouzal přesně na hůl Kastnera, a jeho tvrdý projektil
z hranice kruhu si našel cestu do táborské branky – 1:2. Jen o dvacet vteřin později svolali trenéři Stadionu ke své střídačce poradu a po oddechovém čase vyslali místo gólmana Vacka na led šestého hráče. Když ale Gába půl minuty před sirénou vyřešil závar před svou brankou, bylo jasné, že už si hosté těžce nabytou tříbodovou výslužku vzít nenechají.               

Hodnocení trenérů:

https://fb.watch/o6Ah_f9Pym/

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality