Opojný podzimní večer v modro-bílém: kohouti sťali zatím neporaženou Příbram

01.11.2023 16:21, autor: Pavel Šácha

Středeční druholigový souboj kohoutů s doposud neporaženým týmem Baníku Příbram dopadl pro domácí barvy na výbornou. Šedesát minut hry naservírovalo rekordní divácké kulise nadšený domácí výkon, který se dostavil navzdory bleskově inkasované brance Středočechů. Na konci všeho dění stála velká táborská radost z mimořádně cenné výhry, a naopak první porážka příbramského celku v aktuální mistrovské sezoně.

Opojný podzimní večer v modro-bílém: kohouti sťali zatím neporaženou Příbram

HC Tábor - HC Baník Příbram

7:1 (3:1, 1:0, 3:0)

Středa, 1.11.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Suchánek (Hajič, Matušík), 13. Hubata (Hajič, Šulek), 15. Matušík (TS), 28. Severa (Zadražil, Krliš), 56. Zíb (Gába), 57. Seidl (Šulek), 60. Zadražil (Severa, Čížek) - 1. Kolda (Kafka, Gengel).

Rozhodčí: Jílek - Rubáš, Tvrdík.   Vyloučení: 6:2   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:1   Střely: 32:24   Diváci: 2235

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Suchánek, Hajič, Čížek - Severa, Zadražil, Krliš - Šulek, Matušík, Seidl - Zeman, Dančišin, Milfait - Zayml, Zíb, Prášek - Bárta.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Tichon) – Krejčí, Zdeněk, Saňa, Havelka, Jelínek, Rajgl – Kafka, Kolda, Hasman, Pětník, Gengel, Pinkas, Mařík, Bečvář, Duchan.


Táborský celek prožil vstup do utkání jako ze zlého snu. Už po necelé minutě hry vypálil Kafka zpoza obránce, Gába sice jeho střelu zastavil, ale volně ložený puk pohodlně uklidil za jeho záda dojíždějící Kolda0:1. Tento okamžik umocnil už tak vysoké sebevědomí příbramských hráčů, kteří kohoutům výrazně komplikovali rozehrávku z vlastní třetiny a dostávali je do úzkých. Navzdory tomu se ale k radosti domácích fandů odehrávalo to podstatné na druhé straně ledové plochy. Táborští vložili do hry enormní úsilí, přímočarost i důraz a příbramský gólman Jiroušek si nemohl ani na okamžik vydechnout. Všechny tyto faktory se spojily do jednoho při situaci z 5. minuty, kdy Táborští uzamkli soupeře v útočném pásmu, Hajič se nerozpakoval vystřelit od modré a jeho parťák z defenzívy Suchánek dokázal puk tečovat tak, že na něj brankář hostů neměl šanci zareagovat – 1:1. V tu chvíli se Středočeši dostali do spárů domácího nadšení a vybředli z něj až v době, kdy zazněla siréna oznamující konec první části a domácí tým si do šaten odvážel dvougólové vedení 3:1. Vedení mu zajistilo fantastické střídání obránce Hubaty, který se dostal do koncovky hned třikrát, přičemž potřetí na střelu nechvátal, krásně se uvolnil a z prostoru mezi kruhy zamířil naprosto neomylně – 2:1. Příbramští hokejisté se mohli vrátit do utkání o dvě minuty později, kdy usedl na domácí trestnou lavici Suchánek. Stal se však pravý opak – na chvíli se sice usadili před Gábovou brankou, pak ale ztratili puk, Hajič ho parádně poslal do úniku Matušíkovi a obránci Jelínkovi nezbývalo nic jiného než zatáhnout za záchrannou brzdu. Sudí Jílek zkřížil ruce nad hlavou a sám Matušík se ujal trestného střílení s péčí a umem sobě vlastním – 3:1.

V úvodu druhé periody se Táborští inspirovali u svého soupeře a hned z první vážnější akce dopravili kotouč do branky, už předtím ale hráli vysokou holí a z radosti sešlo. Následně zapsali aktéři střetnutí do jeho pomyslné kroniky pár vyrovnaných minut, úvod
28. minuty v ní ale rázně otočil list – v čase 27:12 se domácí Zadražil se Severou dostali do přečíslení dva na jednoho, prvně jmenovaný vyslal na svého parťáka přesnou přihrávku a druhý jmenovaný na brankáře Jirouška ještě přesnější střelu – 4:1. Od tohoto okamžiku domácí hokejisté ještě pevněji sevřeli zápasové otěže a příbramské defenzívě nejednou řádně zatopili, s průběžným stavem střetnutí už ale pohříchu
do druhé sirény nezahýbali. Nejblíže k pátému úderu měl kapitán Seidl, gólové zúročení povedené spolupráce se Zaymlem a Šulkem ovšem zastavila tyč Jirouškovy svatyně.

Před závěrečnou dvacetiminutovkou volali domácí trenéři především po zodpovědnosti, svědomitosti a jednoduché
hře a mohli být v tomto směru spokojeni. Mužstvo z města uranu se za celých dvacet minut nedostalo do jediné příležitosti, která by nesla přívlastek stoprocentní. Kohoutům tento fakt slouží ke cti, protože to platí také pro dvě oslabení, která musela podstoupit. A aby náhodou radost z povedeného utkání nevychladla, odměnili sebe i fantastické domácí diváky dalšími třemi góly. Předzvěstí všeho se stala neproměněná "tisíciprocentní" šance Čížka po Matušíkově akci při oslabení. Pátý gól domácí družiny se narodil v dílně brankáře Gáby, jenž dlouhým pasem na útočnou modrou našel Zíba, a ten jeho počin zhodnotil parádní střelou zpoza obránce – 5:1. O minutu a půl později se v ochozech vzedmula vlna euforie znovu, to když dalšímu z četných táborských přečíslení vtiskli gólový punc přihrávající Šulek a pohotově zakončující Seidl6:1. Když už to vypadalo, že se do torby s táborskou gólovou radostí další úspěch nevměstná, přibyl tam možná ten nejpohlednější – obránce Čížek si prohodil puk kolem mantinelu, křížným pasem přes útočné pásmo našel u levé tyče příbramské branky Severu, jenž celou akci vyšperkoval přiťuknutím puku na hůl pohodlně zakončujícího Zadražila7:1.

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

„Jsme samozřejmě moc rádi za vítězství a máme radost z toho, jak jsme zápas zvládli. Dali jsme sedm krásných gólů, což je samozřejmě výborné, ale to není až tak podstatné. Pro mě je hlavní, jakým způsobem jsme k tomu vítězství dokráčeli. Byl to náš jednoznačně nejlepší výkon v sezoně, hlavně ve druhé a třetí třetině. Dostali jsme sice zase první gól po našem předchozím tlaku z první akce soupeře, ale tentokrát to byla spíš souhra nešťastných okolností, i když tam nějaké chyby byly. Kluci se s tím ale dokázali skvěle vypořádat. Hlavně od druhé části už to bylo i směrem do obrany přesně tak, jak si to představujeme. Musíme samozřejmě moc poděkovat divákům, ti jsou tady opravdu úžasní.“   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality