Emotivní a nemilosrdnou bitvu rozhodlo prodloužení, bohatší jsou po ní kohouti

28.10.2023 17:51, autor: Pavel Šácha

Táborské A-mužstvo v sobotu uložilo na své druholigové konto cenné dva body. Na cestě k triumfu nad silnými Benátkami nad Jizerou se museli kohouti přenést přes nepovedený start do utkání, kdy už po čtyřech minutách prohrávali 0:2. V dalším průběhu emotivně laděného souboje se domácí herní nadvláda podpořená bezpočtem gólových šancí (leč z většiny nevyužitých) střetla s vysokou efektivitou hostů a výtečným výkonem brankáře Brázdila. Na konci všeho stála remíza v základní hrací době a prodloužení, které mužstvo Tábora zaslouženě rozhodlo ve svůj prospěch v početní výhodě.

Emotivní a nemilosrdnou bitvu rozhodlo prodloužení, bohatší jsou po ní kohouti

HC Tábor - HC Benátky n/J.

5:4p (0:2, 2:0. 2:2 - 1:0)

Sobota, 28.10.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 28. Šulek (Gajdolín, Seidl), 34. Matušík, 42. Suchánek (Šulek, Gába), 50. Šulek (Seidl, Matušík), 64. Matušík (Šulek, Plášil) - 3. Martínek, 4. Šafránek, 41. Jankovský (Řepík), 50. Šafránek.

Rozhodčí: Trnka - Tvrdík, Kubíček.   Vyloučení: 7:13 - navíc Hubata (Tábor) a Dvořák (Benátky) 5+OK   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 53:18   Diváci: 1261

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek, Gajdolín, Hajič, Čížek – Krliš, Milfait, Severa – Seidl, Matušík, Šulek – Nevšímal, Dančišin, Zeman – Zayml, Zíb, Prášek – Duda.

HC BENÁTKY N/J.: Brázdil (Hofman) – Klodner, Kliment, Antoš, Mašek, Kuna, Kulvejt – Zumr, Šafránek, Jankovský – Řepík, L. Kučera, Hozák – Martínek, Havlas, J. Dvořák – Hejňák, Plíšek.


Domácí tým odehrál dominantní třetinu s osmnácti střelami na brankáře Brázdila a celou řadou šancí, z nichž některé snad ani nemohly nést jiný přívlastek než vyložené. S touto skutečností zdaleka nekoresponduje start do utkání. Už ve 3. minutě se hosté dostali do první přečíslení, Martínek vzal koncovku na sebe a procedil puk skrz Gábovy betony – 0:1. O necleou minutu později vyrobili kohouti fatální hrubku na útočné modré čáře, Šafránek postupoval sám na Gábu a koncovku zvládl přesně tak, jak se na tak zkušeného harcovníka sluší – neomylným blafákem zvýšil na 0:2. Jak už bylo avizováno, s tímto stavem Táborští přes nespočet šancí a herní nadvládu nezahýbali. Řadu z nich pochytal Brázdil, nevyloženější šance Šulka skončila střelou mimo odkrytou klec.

Prostřední perioda nabídka divákům podívanou, na kterou mnozí už dlouho čekali. Do zápasu se vloudily velké emoce, které rozbouřily nejen publikum, ale také dění na ledě. I přes řadu přerušení, dohadů
a prodlev v plynulosti zápasu se táborští hráči dokázali vyburcovat k mohutnému tlaku, za který nakonec sklidili alespoň dva sladké plody znamenající vyrovnání a návrat do utkání. V čase 27:18 vložil Šulek hůl do nahození mladíka Gajdolína od levého mantinelu a Brázdil neměl šanci na změnu dráhy kotouče zareagovat – 1:2. Tento okamžik ještě umocnil enormní úsilí domácí družiny, a to nakonec padlo na úrodnou půdu. Ve 32. minutě ji prozatím jen nakypřily manévry druhé táborské formace v útočném pásmu, které ale dokázal potlačit výtečně chytající Brázdil. Na konci 34. minuty už byl proti dalšímu výpadu kohoutů bezmocný. V přečíslení tři na jednoho si pro sebe rezervoval puk Matušík a rychlý výpad nejen sám rozjel, ale také neomylně zakončil – 2:2. O minutu a půl později byly ochozy znovu ve varu. Tentokrát za to nemohla gólová radost, ale regulérní pěstní souboj mezi Hubatou a Dvořákem. Domácí bek v něm jasně dominoval, ale prohrávajícími byli nakonec oba hráči, protože od sudího Trnky vyfasovali trest do konce utkání a šli se předčasně sprchovat. O chvíli později rozdmýchala dění na ledě další potyčka, tentokrát mezi Krlišem a Jankovským, ale z ní už vyšší tresty nevzešly. V posledních minutách druhé části nevyužili táborští hokejisté další slibné možnosti, a málem na to doplatili rodícím se únikem Havlase, který však nakonec postrádal zakončení.

Rtuťovité představení vrcholilo v závěrečné dvacetiminutovce.
Pro domácí tým nezačala dobře, to když se Jankovský zapomněl v blízkosti Gábovy branky, a když k němu doputoval zcela „zdarma“ odražený kotouč, nerozpakoval se ho z bezprostřední blízkosti poslat pod horní tyč Gábovy klece – 2:3. Radost Středočechů trvala pouhých osmačtyřicet sekund. Razantně ji utnul domácí bek Suchánek, který se vydal na výlet do útočného pásma a namísto očekávané přihrávky na spoluhráče Dančišina zaskočil Brázdila precizním zakončením mezi betony – 3:3. Táborští byli odhodláni konečně překlopit misky vah na svou stranu a zúročit tak svou střeleckou i herní nadvládu. K tomuto cíli je nasměrovalo několik dalších příležitostí, přičemž ve dvou případech – při zakončení Matušíka a Krliše – pomohla jejich protivníkovi konstrukce branky. Vůbec první vedoucí gól táborského souboru v utkání visel ve vzduchu, ale namísto toho musel řešit další nepříjemnost. V polovině 49. minuty jeho hráči znovu opomněli za svými zády benáteckého ofenzivního lídra Šafránka, a ten v koncovce již podruhé dokumentoval svou extratřídu – 3:4. Tentokrát ovšem domácí našli účinné sérum na gólové bodnutí soupeře ještě rychleji – pouhých dvacet sekund po obdržené brance se před Brázdila dravě natlačil Šulek a za svou přímočarost a důraz byl odměněn svým druhým gólem znamenajícím srovnání na 4:4. V posledních deseti minutách základní hrací doby se parta od Jizery bránila dvěma přesilovkám domácího celku. S vypětím všech sil to zvládla a na cestu domů si přibalila bod.

Také boj o ten druhý zahájili Benátečtí v početní nevýhodě. Jen těsně poté, co trest Hozáka ze závěru třetí třetiny skončil, vyfasoval jejich gólman Brázdil dvě minuty za úmyslné vyhození své branky, a právě to se stalo hostujícímu týmu osudným. Pobyt kohoutů v útočném pásmu vyústil v akci, na jejímž konci stálo chladnokrevné zakončení Matušíka a velká radost ze zisku druhého bodu – 5:4.

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

„Když vezmu začátek zápasu, tři střídání soupeře meleme, máme sedm střel, zatímco
on vůbec nic, ale pak vyrobíme dvě fatální chyby a ze dvou střel na branku prohráváme 0:2… Pochopitelně na nás pak padla deka, ale postupem času jsme se přece jen nadechli a vytvořili si šance. Svou další měl i soupeř, kterou už David Gába chytil. Právě jeho mi bylo skoro líto, protože to pro něj byl hrozně nepříjemný zápas. Do druhé třetiny jsme stáhli hru na tři pětky
a po strašně těžké práci se nám podařilo vyrovnat. Když už jsme soupeře takhle docvakli, dostali jsme hned na začátku třetí třetiny hrozný gól a znovu jsme museli vyvinout ohromné úsilí, abychom tam donesli vyrovnávající branku. No a za chvilku se v podstatě to samé ještě jednou opakovalo… Na konci třetí třetiny jsme ještě dvakrát minuli odkrytou branku, navíc jsme v utkání snad třikrát trefili tyč. Dneska nám prostě hokejový pánbůh nedal vůbec nic. Kluci ale ukázali ohromný charakter a srdce; více úsilí, než do zápasu vložili, do něj prostě vložit nejde. Tentokrát jsme neztratili bod, ale dva získali. Myslím si, že právě takový zápas nás může nakopnout do té série pravdy, která nás teď čeká.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality