Bitva u Labe přinesla táborským hráčům první porážku, úplně se však nepostili

21.10.2023 22:51, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté zapsali poprvé v sezoně výsledek svého utkání do kolonky porážek, na druhé straně ani tentokrát neopouštěli ledovou plochu úplně s prázdnou. Na vstřelené góly sporý souboj na zimním stadionu v Ústí nad Labem rozhodlo až prodloužení, ve kterém si už po pětadvaceti vteřinách hry zajistili druhý bod hráči domácího Slovanu.

Bitva u Labe přinesla táborským hráčům první porážku, úplně se však nepostili

Ústecký Slovan - HC Tábor

2:1p (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Sobota, 21.10.2023 16:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 48. Berčík (Kuchynka, Petráš), 61. Dubský (Berčík) - 49. Šulek (Plášil, Hajič).

Rozhodčí: Hlinka - Tichý, Baxa.   Vyloučení: 5:6   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 24:47   Diváci: 832

ÚSTECKÝ SLOVAN: Stahl (Vlach) – Kubát, Sýkora, Trefný, Gottfried, Popela, Funk, Polata – Kloz, Roubík, Dubský – Berčík, Petráš, Kuchynka – Krédl, Špaček, Tůma.

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Jáchym, Čížek, Černý, Suchánek, Hajič – Krliš, Dančišin, Severa - Šulek, Matušík, Seidl - Nevšímal, Zadražil, Milfait - Bárta, Zíb, Zayml.


V první třetině se diváci gólu nedočkali. Táborský tým zahájil zápas vcelku aktivně, ale ve výraznějším rozletu ho přibrzdilo úvod 5. minuty a vyloučení Matušíka. Hosté se početní výhodě ubránili a brzy poté si vytvořili své dvě největší šance v úvodní periodě. V 8. minutě postupoval sám na Stahla Matušík a jen o pár desítek vteřin později se na domácí branku řítil Milfait, ani jeden z nich však souboj s ústeckým gólmanem nevyhrál. Na druhé straně roztleskal domácí fanoušky šikovný slalom obránce Kubáta až před brankáře Gábu, který postrádal jen přesnější zakončení. Osm vteřin před sirénou vykázal sudí Hlinka na trestnou lavici Suchánka a kohouti vstupovali do druhé části hry v oslabení.  Výraznou nepříjemností první třetiny bylo též odstoupení obránce Jáchyma s poraněným ramenem.

Další komplikace pro táborský celek na sebe nenechaly dlouho čekat. Pouhých dvaapadesát sekund po úvodní buly druhé třetiny vyfasoval dvouminutový trest za vyhozený puk mimo led také Černý a před domácím týmem se otevřela minutová přesilová hra pěti proti třem. Hosté v ní nepovolili ústeckému komandu ani jednu střelu na branku
a hodlali se nadechnout k ofenzívě, což předznamenala nakonec nezakončená příležitost Nevšímala, záhy se však znovu ocitli v oslabení. K viditelnější herní dominanci se dostalo mužstvo z jihu Čech s příchodem druhé poloviny utkání. Ještě předtím ho však postihla další citelná ztráta a smutná chvilka, to když po souboji Černého s Klozem v rohu hřiště zůstali oba hráči na ledě. Pro zkušeného hostujícího obránce skončila tato situace krajně nepříjemným zraněním v oblasti krku a Táborští zaznamenali další citelnou defenzivní ztrátu. Už bez obou beků přečkali kohouti nezakončený výpad Kuchynky, a jak už jsme předeslali, následně už převzali iniciativu. Jejím vyústěním se však stala pouze nastřelená horní tyč Zíbem po pobídce Bárty spolu s několika nebezpečnými závary před Stahlem. Poslední minuty prostřední periody strávili Táborští v početní převaze, která se na čtyřicet sekund proměnila ve dvojnásobnou, ale
na ústeckou branku to žádnou pohromu neseslalo.

Podstatná část čtyřminutového trestu domácího Kredla se přehoupla
do úvodu třetí části, ale Severočeši si v pokračujícím oslabení vedli zdatně a těžkou situaci přestáli. Ve 46. minutě zazvonila rána táborského Krliše od levého mantinelu na tyč Stahlovy klece. V tu chvíli už hosté na ledě dominovali, o to větší šok jim však připravila situace
z 48. minuty, kdy Berčík z opakované, a navíc tečované střely vytěžil pro svůj tým vedení 1:0. Táborští hráči po tomto nešťastném okamžiku nesklopili hlavy a brzy přispěchali s odpovědí. Kapitán Seidl ještě tváří v tvář ústeckému brankář neuspěl, v pokračujícím náporu se ale dostal ke střele z kruhu Šulek a výborně chytající Stahl tentokrát na jeho projektil nedosáhl – 1:1. Zbytek závěrečné dvacetiminutovky se odvíjel pod taktovkou hostující družiny, o čemž svědčí i výrazná střelecká převaha (21:6 ve třetí části), její už několikazápasové prokletí v koncovce však pokračovalo, a tak utkání dospělo ke smíru a následnému souboji o druhý bod.

Prodloužení trvalo pouhých pětadvacet sekund, o což se k radosti ústeckých fandů zasloužili domácí hokejisté. Táborští nezachytili dravý průnik Berčíka z vlastní třetiny až do útočného pásma, kde posunul puk na Dubského, jehož zakončení zpoza obránce Gába reflexivně vytěsnil, ale na dorážku už reagovat nemohl – 2:1.

Táborští si tak od Labe odvezli první sezonní porážku zmírněnou ziskem bodu, a s ní bohužel i zranění Jáchyma, Černého a Krliše, přičemž dva prvně jmenovaní budou svému týmu v dalších utkáních s jistotou chybět.

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

„Výsledkově to bohužel nedopadlo tak, jak bychom si přáli, ale po emoční stránce jsme sehráli
v Ústí zatím nejlepší utkání v sezoně. Soupeře jsme výrazně přestříleli, hlavně v poslední třetině, kdy jsme měli hru jasně ve své moci. Byla tam spousta šancí, třikrát jsme v zápase trefili tyč a je třeba říct, že jsme tentokrát měli i dost smůly. Každopádně jeden gól z tolika střel na branku je samozřejmě žalostně málo. Pokud ale vložíme do dalších zápasů takový drajv jako do toho dnešního, nemám obavu, že budeme ztrácet body.“          

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality