Dřelo to, skřípalo, bolelo... Kohouti přesto píseckého rivala znovu udolali

18.10.2023 17:35, autor: Pavel Šácha

Nadvláda táborských hokejistů nad druholigovým jihem pokračuje. Ve středeční sousedské bitvě u Otavy donutili už posedmnácté v řadě svého rivala ke kapitulaci, a zároveň pokračují ve vítězném tažení aktuálním mistrovským ročníkem. Už méně spokojenosti panuje se způsobem, jakým k úspěchu v Písku dokráčeli. Nízká produktivita i fakt, že domácí celek vložil do hry více entuziasmu, budiž pro kohouty varovným vykřičníkem před dalšími zápasy.

Dřelo to, skřípalo, bolelo... Kohouti přesto píseckého rivala znovu udolali

IHC Králové Písek - HC Tábor

1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Středa, 18.10.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 38. Novotný (Šilhán, Matiášek) - 18. Dančišin (Suchánek, Šulek), 31. Zíb (Bárta, Jáchym).

Rozhodčí: Battěk - Pěkný, Brtník.   Vyloučení: 4:4   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 20:34   Diváci: 460

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Kříž (Korytar) – Březina, Hanus, Radoš, Vajner, Šilhán, Turek, Kurfürst, Pavlát – Matiášek, Volf, Rousek – Pouzar, Koupal, Hracholski – Novotný, Hollar, Ženíšek – Brož, Zátopek, Dubský.

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Jáchym, Hajič, Černý, Suchánek - Severa, Krliš, Prášek - Seidl, Matušík, Zeman - Dančišin, Zayml, Šulek - Bárta, Zíb, Zadražil - Nevšímal.


Úvod střetnutí neprobudil v žádném ze soupeřů dominanci a dlouho se nerodily ani výraznější šance. Až v 6. minutě vystrašil gólmana Kříže šikovným průnikem Zayml a jen o chvíli později čelil domácí brankář ještě větší příležitosti Bárty. Od této chvíle jako by diváci přepnuli na jiný program. Táborské mužstvo se nadechlo k mohutnému náporu
a Králové proti němu nenalezli žádnou protihru. Jedinou výjimkou – zato však mimořádně nebezpečnou – byla tutovka Volfa, který však z bezprostřední blízkosti puk do Gábovy klece neusměrnil. Táborský brankář nakonec čelil pouhopouhým dvěma projektilům směřujícím na jeho klec, zatímco jeho spoluhráči vyprodukovali devatenáct střel na soupeřovu branku. Výsledkem této drtivé převahy byla pouze řada nevyužitých šancí, nastřelená tyč v podání Matušíka, a nakonec přece jen i vedoucí gól, o který se v polovině 18. minuty postaral šikovnou tečí Suchánkovy střely všudybyl Dančišin0:1.

Na začátku prostřední periody se domácí hráči ubránili zbytku svého oslabení a odrazili se od toho k nadšenému výkonu s neutuchajícím nasazením
a výborným pohybem. Táborští podobným kořením ve své hře přece jen šetřili a písecké družině se otevřela vcelku slibný prostor k vymazání svého manka. Z tohoto pohledu pro ně byla událost
z 28. minuty vcelku krutá. Vzešla z prvního opravdu povedeného střídání kohoutů ve druhé části, při kterém Severovo „gólové“ zakončení do zcela odkryté branky zastavila noha bránícího píseckého hráče.
Jen o chvíli později pak prolétl kolem pravého mantinelu Zíb a svůj výpad zakončil milimetrově přesnou střelou do horního rohu Křížovy branky – 0:2. Pojišťovací trefa měla vnést do hry i na střídačku táborského favorita potřebný klid, ale to se nestalo. S odhodláním píseckých bojovníků totiž tento okamžik nikterak nezacloumal a ze svého úsilí neslevili ani o píď. Ještě před druhou sirénou se za něj zaslouženě odměnili, to když se neposedný kotouč odrazil v jejich útočném pásmu na hůl Novotného, a ten se z otočky trefil náležitě pohotově, a hlavně přesně – 1:2.

Kontaktní branka domácího celku dodala závěrečné dvacetiminutovce dramatickou zápletku. Písečtí bojovali jako lvi a Gába musel být neustále ve střehu. Na konci 48. minuty se stal právě on hrdinou pro početnou skupinu táborských příznivců, to když skvěle zneškodnil samostatný únik Koupala. O pár desítek vteřin později se provinil faulem písecký forvard Rousek a před hosty se otevřel výhoda čtvrté přesilové hry. V ní dokázal obránce Jáchym nekompromisní dělovkou dopravit puk za Křížova záda, z gólových statistik však vzápětí jeho počin vyškrtlo postavení útočícího hráče v brankovišti. Táborští tak museli o sedmé sezonní vítězství bojovat až do konce, tentokrát ale v této roli obstáli. Mezi 55. až
57. minutou zdárně přečkali Zadražilovo vyloučení a ve zbytku zápasu už domácí hokejisty k výraznému ohrožení své branky nepustili. Posledně jmenovaný táborský útočník měl po přihrávce Matušíka v poslední minutě na hokejce gólovou definitivu, zakončení do odkryté klece mu ale nesedlo, a tak zůstalo u výsledku 1:2.

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

Zápas jsme sice vyhráli, ale musím říct, že jsme si to nezasloužili. Náš výkon snesl měřítko možná v první třetině, pak už jsme byli horší. Jsem z toho hrozně zklamaný a smutný. Kluci z Písku ukázali obrovské hokejové srdce, žrali led a rvali se, zatímco my jsme podali výkon, pro který já mám označení arogantní výkon. Hráli jsme jako profesoři, byli jsme sebejistí a pyšní. Jestli tohle nezměníme, tak nemáme absolutně žádnou šanci v sezoně něco dokázat a bude to horší a horší. Ano, nebyli jsme produktivní. I kdybychom ale v té první třetině vedli o tři nebo čtyři góly, což se i mohlo stát, stejně by bylo neomluvitelné
a neakceptovatelné, jak jsme odehráli ty další dvě třetiny. Písečtí si zaslouží respekt za to, jak utkání odehráli. Pokud budou takhle hrát, tak budou body sbírat. A jestli my budeme hrát tak jako dneska, tak je sbírat přestaneme.“    

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality