Táborský tým navázal na vítěznou šňůru třetí korálek, byť to tentokrát zaskřípalo

04.10.2023 12:59, autor: Pavel Šácha

Táborské mužstvo má zdárně za sebou své třetí vystoupení v novém soutěžním ročníku. Cesta na pražský Braník se mu nakonec vyplatila - po šedesáti minutách hry uložili do své druholigové torby další tři body, ale na druhé straně také řadu varovných podnětů, se kterými budou muset v příštích dnech a týdnech vhodně pracovat.

Táborský tým navázal na vítěznou šňůru třetí korálek, byť to tentokrát zaskřípalo

HC Kobra Praha - HC Tábor

4:5 (1:2, 2:3, 1:0)

Středa, 4.10.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 18. Dudáček (Matuška, Tichý), 34. Houška (Šťastný, Vlček), 36. Vlček (Šteiner, Houška), 60. Šťastný (Houška) - 11. Milfait (Plášil, Krliš), 16. Šulek (Krliš, Zadražil), 25. Matušík (Hubata, Milfait), 26. Šulek (Jáchym, Seidl), 27. Zadražil (Hubata, Krliš).

Rozhodčí: Domský - Beneš, Charvát.   Vyloučení: 4:4   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 25:43   Diváci: 164

HC KOBRA PRAHA: Ondrík (27. Kmec) – Stejskal, Šteiner, Holý, Duda, Dráb, Dudáček, Pelant – Houška, Šťastný, Vlček – Nagy, Petrák, Novák – Kvasnička, Tichý, Matuška – Janča.

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Jáchym, Hajič, Suchánek, Černý - Severa, Zadražil, Krliš - Milfait, Matušík, Zeman - Seidl, Dančišin, Šulek - Prášek, Zíb, Bárta - Zayml.


Do zahajovacích střídání středečního zápasu vlétla s větším elánem domácí Kobra. Táborští se ale postupem času s nastoleným tempem sžili a svěží vítr postupem času otočil směr a dul právě do jejich plachet. S příchodem druhé desetiminutovky se to propsalo i do střetnutí. Příležitost Práška z 10. minuty ještě přívlastek gólová nezískala, jen
o chvíli později se však narodilo přečíslení v podání tria Krliš – Plášil – Milfait a posledně jmenovaný po „vymazlené“ kombinaci uklidil puk do odkryté branky Pražanů – 0:1. V úvodu 14. minuty si táborský bojovník Zíb vykoledoval faul na Dudáčkovi, V signalizované výhodě byl jen krůček od druhé trefy Plášil, ale zamířil mimo. Následnou přesilovku hosté nesehráli ideálně, svůj pobyt v útočném pásmu si však o pár sekund protáhli a vyplatilo se – střelu Krliše
od modré čáry vychýlil mimo dosah brankáře Ondríka Šulek a kohouti vedli o dva góly – 0:2. O pouhé dvě minuty později vystřídalo euforii na táborské střídačce zcela zbytečné zklamání – série nedodělků v obranné třetině vyústila v přihrávku zpoza branky na úplně volného Dudáčka, a ten – ač puk ideálně netrefil – našel volný prostor nad vyrážečkou brankáře Gáby – 1:2.

Úvodní okamžiky druhé periody jako by se staly definicí pro její pozdější vývoj. Už po devíti vteřinách hry postupoval hostující Severa sám na Ondríka, jenž mu faulem znemožnil zakončení. Sudí Domský trestné střílení nenařídil a udělil domácímu gólmanovi pouze dvě minuty. Tento prohřešek Jihočeši nepotrestali, díky početní výhodě však přitáhli ofenzivní šrouby a v rozmezí necelých dvou minut připravili bojovně naladěné branické družině tři klíčové direkty.
V čase 24:49 se po vyhraném buly v útočném pásmu dostal k dorážce Hubatovi střely Matušík a vrátil kohoutům dvoubrankový náskok - 1:3. Pouhých jednatřicet vteřin poté se ocitl za zády domácích obránců Šulek, ve správnou chvíli zkrotil krásný dlouhý pas Jáchyma a koncovku učebnicové akce přetavil ve svou již pátou sezonní trefu – 1:4. A aby toho nebylo málo, v čase 26:31 nabil Krliš na modrou obránci Hubatovi
a jeho střelu umně tečoval za záda gólmana Kobry Zadražil1:5. Tato pro domácí zdrcující pasáž vyústila i ve změnu v jejich brankovišti a Ondríka nahradil Kmec. Následující minuty naznačovaly, že ani on nebude ušetřen další mohutné ofenzívy modro-bílého souboru. Právě v těchto momentech však utkání nabralo zcela nečekaný ráz. Spouštěčem smutné táborské proměny se stalo několik nepochopitelných výroků rozhodčího Domského a jeho kolegů na čáře. Hosté na ně zareagovali tím nejhorším možným způsobem, odhodili koncentraci na hru a než utlumili své podrážděné reakce, byla jim Kobra znovu v patách. V magickém čase 33:33 zužitkoval její vůbec první vážnější příležitost ve druhé třetině Houška a pohodlnou dorážkou snížil na 2:5. O dvě minuty později se odehrál přímý souboj dvou píseckých odchovanců a nedávných spoluhráči z dresu Tábora Gáby a Vlčka. Napoprvé ještě hostující gólman letní posilu Kobry fantasticky vychytal, s jeho opakovanou střelou už ale nemohl vůbec nich dělat – 3:5. Táborští, kteří ještě pár minut předtím vedli o čtyři branky a měli hru ve své moci, najednou vypadli z role. Šanci vrátit na jejich hole potřebný klid měl na konci 38. minuty v oslabení svého týmu Šulek, pouze však orazítkoval tyč hadí klece a z hattricku sešlo.

O přestávce si hosté museli v šatně řádně ujasnit, jaká cesta
je dovede k tříbodovému zisku, na který tak slibně zadělali. Vsadili na účelnost ve hře, důslednost v defenzívě a maximální jištění svých útočných akcí. Přestože si i v závěrečném dějství uchovali střeleckou převahu a vynutili si pár slibných možností včetně přesilových her, jejich protivník vložil do hry enormní úsilí a učinil kohoutům zbytek střetnutí nepříjemně těžkým. Několik nebezpečných příležitostí včetně tutovky Nagyho
z 50. minuty ovšem nechal ležet ladem a tříbodový zisk táborské party zůstal v relativním bezpečí. Čtvrtého gólu se nakonec Kobra přece jen dočkala, padl však až se zazněním závěrečné sirény. Do listiny střelců se sice zapsal Šťastný, skutečné autorství ovšem náleží značnému štěstí Pražanů; brance předcházel nepřirozený odraz od mantinelu přímo na hokejku domácího kapitána, a především smolný zásah Plášilovy hole, od které puk doputoval za brankovou čáru – 4:5.

PETR BAČO, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

„Jsme samozřejmě spokojení se třemi body, ale už ne s tím, jak jsme se v průběhu utkání prezentovali. Po první části jsme vedli 2:1, což je venku poměrně solidní vstup do zápasu, ale už ten první inkasovaný gól patřil k těm zbytečným. Ve druhé třetině jsme dali z jednoznačné převahy tři slepené branky a měli jsme v tu chvíli zápas výsledkově i herně jasně pod kontrolou. Bohužel jsme pak soupeře s otevřenou náručí přivítali zpátky v utkání a úplně sami mu umožnili, aby se vrátil do hry o výsledek. Poprvé z našich tří zápasů nám do toho vstoupily spíš ty negativní emoce a vinou toho to pro nás nakonec byla zbytečná dřina, i když jsme nakonec vyhráli. Podobných věcí se musíme vyvarovat, a hlavně si z nich vzít ponaučení, protože by se nám mohly v důležitějších zápasech vymstít.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality