Táborští uvítali své fandy v nové sezoně stylově, Chebu nasázeli jedenáct gólů

27.09.2023 17:57, autor: Pavel Šácha

První domácí střetnutí v nové druholigové sezoně dopadlo pro táborské hokejové barvy fantasticky. Soupeři z Chebu přibalili kohouti na dlouhou zpáteční cestu těžké jedenáctigólové zavazadlo, zatímco jejich gólman David Gába znovu opouštěl ledovou plochu s neposkvrněným štítem.

Táborští uvítali své fandy v nové sezoně stylově, Chebu nasázeli jedenáct gólů

HC Tábor - HC Stadion Cheb

11:0 (2:0, 5:0, 4:0 )

Středa, 27.9.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Matušík (Plášil, Milfait), 14. Zadražil (Severa, Černý), 31. Zadražil (Hajič, Severa), 34. Prášek (Jáchym, Zíb), 34. Plášil (Hubata, Krliš), 40. Šulek (Dančišin, Hubata), 40. Plášil (Šulek), 41. Severa (Zadražil, Hubata), 56. Matušík (Zeman), 56. Danřišin (Jáchym, Suchánek), 58. Zeman (Milfait, Jáchym).

Rozhodčí: Hacaperka - Žídek, Herles.   Vyloučení: 6:5   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 47:17   Diváci: 1030

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Jáchym, Hajič, Suchánek, Černý - Severa, Zadražil, Krliš - Milfait, Matušík, Zeman - Šulek, Dančišin, Seidl - Bárta, Zíb, Prášek - Nevšímal.

HC STADION CHEB: Kašpar (Kolář) – Innanmaa, Kořán, Petrásek, Stejskal, Jonák, Vogel – Čejka, V. Skuhravý, Vašíček – Tóth, Botoš, Rozhon – Krutina, Iljuk, M. Skuhravý.


Dříve než se Táborští chopili neohrožené dominance v utkání, pořádně jim zatrnulo – hned v prvním střídání se jejich sok ocitl ve stoprocentní šanci, ale střelu Proška Gába vytěsnil a puk odražený od bruslí V. Skuhravého projel vedle pravé tyče domácí branky. Od té chvíle už svírali herní otěže v rukách domácí hokejisté. Řada jejich nebezpečných střel končila na výstroji protihráčů či u brankáře Kašpara, a tak si pomohli přesilovkami; v první části si vydobyli dvě
a obě do vedli ke gólové radosti. Už v polovině 2. minuty se ujala pohotová teč Matušíka po Plášilově střele od modré, ve 14. minutě se poprvé na mistrovské scéně zapsal mezi střelce Zadražil, jenž doručil na správné místo určení Kašparem odražený kotouč – 2:0. Pro hostující tým to bylo poměrně milosrdné vyjádření obrazu hry v úvodní dvacetiminutovce.

Druhá perioda nabídla divákům v ochozech pět gólů. K jejich velké radosti padly všechny do sítě nešťastného brankáře Kašpara, byť si na ně museli počkat až do druhé desetiminutovky. Jakkoliv lichotivě vedení kohoutů narostlo, domácí trenéři euforii v úvodních minutách druhé části rozhodně nesdíleli. Jejich svěřenci k ní přistoupili až příliš bohorovně
a marně hledali tempo i jistotu na hokejkách. V několika prvních střídáních dokonce Západočechům přenechali iniciativu, pohříchu z toho vzešly jen tři bezpečné zákroky domácího gólmana. Jeho protějšek měl navzdory výše popsanému průběhu práce o poznání více práce. Třetí inkasovaný gól, který se narodil ve 31. minutě, navíc spadal do kategorie nešťastných – do volného puku poskakujícího před brankovištěm stihl jemně „šťouchnout“ Zadražil, toto vychýlení z původní dráhy však bylo pro kohouty klíčové – 3:0. Jeho druhý přesný zásah v utkání zahnal poslední táborské rozpaky a celek z česko-německého pohraničí se ve zbytku druhé třetiny ocitl pod ostrou palbou. Ve čtyřech případech zamířily domácí projektily do černého. V čase 33:06 se blýskl povedeným individuálním výpadem a ještě zdařilejším zakončením na přední tyč Prášek4:0. O pouhých třiatřicet sekund později propálil Kašpara od modré čáry Plášil
a více než tisícovka diváků v ochozech jásala popáté – 5:0. Pro zbylé dva zásahy druhé části si domácí soubor rezervoval její poslední minutu. Nejprve po přiťuknutí Dančišina ve středním pásmu prolétl až před Kašpara Šulek
a rutinně nasměroval puk mezi betony chebského brankáře a jedinou sekundu před druhou sirénou zapečetil průběžný gólový účet dalším dalekonosným pokusem Plášil, tentokrát však zvolil zakončení švihem – 7:0.

Do závěrečné dvacetiminutovky vyslal chebský kouč Mareš
do branky extáborského Koláře, tomu se však dostalo víc než krutého přivítání. Po půlminutě hry skončila za jeho zády přízemní střela Severy zpoza obránce a fanoušci kohoutů měli poosmé důvod k jásotu – 8:0. Ve vzduchu v tu chvíli voněla populární „desítka“, ale domácí hráči nechávali cestu k ní dlouho zatarasenou. V tomto období míru – byť za herní pokračující nadvlády Jihočechů – zvonila na obou stranách branková konstrukce. Ve 45. minutě doplachtil shora na horní tyč Gábovy svatyně tečovaný pokus finského obránce Innanmaaeho, o necelých deset minut později na opačné straně kluziště zastavila tyč zakončení Krliše. Táborští hokejisté se ovšem nakonec rozhodli přání svých fandů vyslyšet. V čase 55:04 prosvištěl do útočného pásma kolem mantinelu Zeman a naservíroval lahůdkovou přihrávku před branku zakončujícímu spoluhráči Matušíkovi9:0. Jen o čtyřicet vteřin později doputoval nový příspěvek nejen do střeleckých statistik zápasu, ale také do týmové kasy – dráhu Jáchymovy střely od modré před Kolářem lehce poupravil Dančišin a chebský gólman neměl šanci na to zareagovat – 10:0. Poslední patro sladkého gólového dortu vyzdobila v úvodu 59. minuty parádní spolupráce přihrávajícího Milfaita a zakončujícího Zemana11:0. Poté už následovaly jen potlesk na otevřené scéně a první mistrovská plavba tradiční táborské lodičky po domácím ledě.

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

„Když zápas skončí 11:0, nemůžeme na něm hledat mouchy, i když nějaké mušky tam samozřejmě byly. V první třetině jsme se podle mě znovu maličko prali s nervozitou, nicméně měli jsme výraznou převahu a dali dva góly z přesilovek, což je pozitivní. Faktem je, že
ve dvacáté vteřině chytil David Gába soupeři vyloženou šanci, což bylo důležité. Zřejmě bychom ten zápas stejně zvládli, ale faktem je, že něco takového dává týmu jistotu. Prvních pět minut druhé třetiny se nám nepovedlo, nechodily nám přesně přihrávky, ale že by z toho měli hosté nějaké šance, to vůbec ne. Pak jsme začali konečně hodně střílet, kluci začali dělat věci, ke kterým jsme je nabádali, a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Jsme samozřejmě spokojení; v žádném případě to nepřeceňujeme, ale je to pochopitelně příjemné.“                        

                    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality