Kohouti hlásí ofenzivní posilu: do Tábora se z Chance ligy stěhuje Václav Krliš

27.04.2023 22:15, autor: Pavel Šácha

Rodící se kádr druholigového A-mužstva hlásí první ryzí a velice zajímavou posilu. Do ofenzivních řad kohoutů přichází šestadvacetiletý útočník Václav Krliš.

Kohouti hlásí ofenzivní posilu: do Tábora se z Chance ligy stěhuje Václav Krliš


Odchovanec plzeňského hokeje prošel všemi mládežnickými reprezentacemi České republiky včetně té nejstarší,
kam nahlédl coby kapitán plzeňské juniorky. V následující sezoně 2016-2017 už brázdil také prvoligové kluziště
v barvách Slavie Praha. Právě druhá nejvyšší soutěž byla od té doby jeho domovským přístavem a postupně v ní odehrál v barvách Slavie Praha, Ústí nad Labem a Třebíče 262 zápasů s bilancí 90 kanadských bodů. S druhou ligou přišel Václav Krliš do styku díky svým výjezdům do Klatov (z Ústí si navíc ke dvěma utkáním odskočil do Děčína).
V předloňském roce, konkrétně 14. ledna si navíc zapsal do statistik i jediný extraligový start za Plzeň, a to v utkání proti Bílým Tygrům z Liberce.

Svou další hokejovou kapitolu nyní rozepíše rtuťovitý útočník právě v Táboře, kam přichází po sezoně strávené
v Třebíči a ve Slavii.
 „Jsme rádi, že se nám podařilo přivést takto kvalitního útočníka s dlouhodobou zkušeností z Chance ligy,“ prohlásil
na adresu Václava Krliše generální manažer HC Tábor Aleš Krátoška. „Vítáme ho v Táboře a věříme, že se mu u nás bude dařit,“ dodal.

Nový muž v šatně kohoutů už absolvoval s týmem dva tréninky včetně pověstného výběhu na Harrachovku
a čtvrtečních vstupních testů. „Vím, že Tábor má už několik let velké ambice. Rozhodně nejdu úplně do neznáma; dřív jsem se tady byl na nějaké zápasy podívat a mám tu známé. Navíc jsem tady hrál jako soupeř a upřímně řečeno, vždycky to tu pro nás bylo nepříjemné. Z opačné strany to ale musí být moc fajn a těším se na to,“ konstatoval
s úsměvem Václav Krliš.

Seznamovací povídání s novým členem táborského týmu přineseme v nejbližší době.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality