ŽÁCI: Deváťáci se loučili třemi porážkami, ale zůstali šestí. Sedmáci zaskočili Meteor

19.03.2023 22:59, autor: Pavel Šácha

Žákovské týmy HC Tábor měly v uplynulém týdnu řádně napilno, aby s konečnou platností uzavřely program svých mistrovských soutěží.

ŽÁCI: Deváťáci se loučili třemi porážkami, ale zůstali šestí. Sedmáci zaskočili Meteor


Nejstarší výběr žáků zakončil soutěž třemi zápasy v rozmezí pouhých čtyř dnů. V závěru sezony ho zcela opustila forma i herní pohoda a vzešly z toho tři hladké porážky. Ani takto nevydařená koncovka ovšem táborské mladíky nepřipravila o obsazení kýžené šesté příčky, a to i přesto, že jedním z jejich přemožitelů byl přímý konkurent z pražské Sparty. Po výhře v poměru 6:2 se sice na kohouty bodově dotáhl, všechny předchozí tři zápasy ovšem ovládli právě Táborští a díky tomuto kritériu skončili před pražským celkem.

Hráči osmé třídy si nejprve dojeli pro vítězství do Vlašimi, o víkendu pak zapečetili mistrovský program domácím soubojem druhého s prvním týmem tabulky. V tomto šlágru jim zlomila vaz nepovedená první třetina, kterou prohráli 0:4, a tak se i ve třetím vzájemném střetnutí s říčanským favoritem museli smířit s porážkou.

O velké překvapení se v průběhu minulého týdne postarali sedmáci. V neděli 12. března prohráli coby beznadějně poslední tým tabulky na ledě Meteoru Třemošná hladce 0:7. Jen o tři dny později ovšem cestovali na stadion tohoto soupeře znovu, tentokrát k dohrávce 6. kola, a díky srdnatému výkonu zaskočili své hostitele výhrou v poměru 8:5.
Lví podíl na třetím nadstavbovém vítězství měli starší pomocníci Matěj Susko s Adamem Švadlenou. Především prvně jmenovaný si ze zápasu udělal svou estrádu a sám vsítil šest z osmi gólů svého týmu, přičemž na jeden další ještě nahrával! Derniéra mladých kohoutů už podobné milé překvapení nepřinesla a museli se smířit s dvoucifernou porážkou od týmu Pilsen Wolves.

Zcela opačnou roli si jaksepatří užili hokejisté ze šesté třídy. Svého soupeře z Benešova na domácím ledě pranic nešetřili a nakonec nasázeli do jeho sítě dvacet gólů.               

9. třída

MOTOR Č. BUDĚJOVICE – HC TÁBOR 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)

Branky: 8. Svoboda (Schmied, Čečetka), 12. Hečko (Novotný, Šrámek), 23. Hečko (Novotný, Schmied), 26. Hejda (Svoboda), 30. Čečetka (Svoboda, Smolena), 51. Svoboda (Fleischman, Čečetka).
Složení táborského týmu: Koutník (47. Malypetr) — Šťastný, Mohyla, Pufr, Mareš, Rod, Ryšavý — Slabý, Hanzal, Kolář, Boháč, Sedláček, Eremiáš, Botka, Bušta, Nevšímal, Vinš, Podrabský.

SPARTA PRAHA – HC TÁBOR 6:2 (1:2, 3:0, 2:0)

Branky: 4. Hoznourek (Hartman), 26. Vaňha (Bochkor), 31. Vaňha (Hoznourek), 33. Volodin (Prikhodko), 50. Pojkar (Volodin), 59. Stejskal (Havlena) – 5. Strachota (Bušta), 19. Eremiáš (Nevšímal, Mohyla).
Složení táborského týmu: Koutník (Malypetr) — Šťastný, Mohyla, Pufr, Mareš, Ryšavý — Slabý, Hanzal, Kolář, Boháč, Sedláček, Eremiáš, Botka, Bušta, Nevšímal, Vinš, Podrabský, Strachota.

HC TÁBOR – SLAVIA PRAHA 1:7 (0:2, 1:4, 0:1)

Branky: 21. Nevšímal (Slabý) – 18. Egart (Huk, Vrzal), 20. Švancar (Egart, Huk), 32. Egart (Švancar), 34. Švancar (Huk, Egart), 35. Schmuk (Holejšovský), 40. Keller (Routa), 55. Huk (Hess).
Složení táborského týmu: Koutník (Malypetr) — Šťastný, Mohyla, Pufr, Mareš, Rod, Ryšavý — Slabý, Hanzal, Kolář, Boháč, Sedláček, Eremiáš, Botka, Bušta, Nevšímal, Podrabský.

Starší žáci A

RYTÍŘI VLAŠIM – HC TÁBOR 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)

Branky: 45. Domin – 23. Švadlena (Susko, Fabišík), 39. Švadlena (Fabišík), 40. Susko (Fabišík).
Složení táborského týmu: Malypetr — Lukeš, Douda, Hrobský, Kuchár, Novák — Hák, Bouška, Susko, Severa, Švadlena, Fabišík, Dohnal, Čaněk.

HC TÁBOR – COM-SYS ŘÍČANY 2:6 (0:4, 2:0, 0:2)

Branky: 29. Čaněk, 31. Bouška (Čaněk) – 6. Pejša (Heřman), 8. Dvořáková (Hartman), 14. Kalista (Heřman),
15. Hartman (Heřman), 49. Hartman (Heřman), 58. Pejša (Hartman).
Složení táborského týmu: Malypetr — Lukeš, Lévai, Keltner, Hrobský, Kuchár — Bouška, Susko, Severa, Švadlena, Fabišík, Dohnal, Čaněk, Všetečka.

Starší žáci B

METEOR TŘEMOŠNÁ – HC TÁBOR 5:8 (2:1, 2:4, 1:3)

Branky: 10. Soukup (Zach), 12. Soukup (Fikrle), 21. Zach, 36. Šejdl, 60. Soukup – 12. Susko, 27. Susko, 31. Susko (Hák), 35. Susko (Švadlena, Hák), 38. Vobořil (Susko), 48. Susko, 55. Susko (Hák), 56. Severa (Lukeš).
Složení táborského týmu: Plášil (31. Vošta) — Frančík, Šutko, Keltner, Novák, Lévai, Lukeš — Hák, Vobořil, Švadlena, Severa, Vondrák, Čeněk, Bartáček, Susko, Kahoun, Všetečka.

HC TÁBOR – PILSEN WOLVES 3:12 (0:6, 1:5, 2:1)

Branky: 40. Hák (Čeněk), 41. Hák (Vobořil), 45. Hemza (Kahoun) – 2. Štolcbart (Domanský), 8. Otto (Matějovský),
9. Fadrný (Jonák), 12. Fadrný (Matějovský), 13. Domanský (Makarius), 15. Domanský (Štolcbart), 28. Fadrný (Matějovský), 33. Vostracký, 36. Vostracký (Jahn), 37. Matějovský (Jonák), 37. Domanský (Kraus), 49. Vostracký (Štolcbart).
Složení táborského týmu: Vošta (30. Plášil) — Frančík, Šutko, Novák, Makovec, Hrehor — Hák, Vobořil, Čeněk, Hemza, Bartáček, Šimeček, Kahoun, Trnka.

Mladší žáci A

HC TÁBOR – LEV BENEŠOV 20:2 (7:1, 7:0, 6:1)

Branky: 3. Vítovec (Babinský), 9. Jindra, 12. Babinský (Gruber), 14. Pejša (Vítovec, Babinský), 16. Babinský (Pešina, Zákostelecký), 16. Pejša (Vítovec, Jindra), 17. Pešina (Jindra), 24. Jindra (Vaněk), 25. Pešina (Kubašta),
27. Zákostelecký (Jindra), 34. Vaněk (Jindra, Janovská), 36. Babinský (Schwarz), 39. Jindra, 40. Pešina (Babinský), 42. Babinský (Zákostelecký), 45. Pejša (Babinský, Zákostelecký), 47. Jindra (Kubašta), 55. Jindra (Gruber, Pešina), 58. Ručka (Babinský), 59. Babinský (Gruber) – 3. Přenosil, 52. Krchňák (Přenosil).
Složení táborského týmu: Kašpar (31. Janovský) — Vaněk, Šefčíková, Kubašta, Janovská — Jindra, Ručka, Gruber, Schwarz, Zákostelecký, Vítovec, Babinský, Pešina, Pejša.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality