Dobrá práce. Táborský tým je po úvodním střetnutí krok před svým soupeřem

11.03.2023 16:56, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté zvládli zahajovací díl osmifinálové série proti Baníku Příbram podle představ svých i fanoušků. K prvnímu vítězství v sérii je nasměrovala povedená první třetina, a protože na ni dokázali navázat i v následujících dějstvích utkání, pojedou v pondělí k Litavce s povzbuzujícím prvním vítězstvím v zádech.

Dobrá práce. Táborský tým je po úvodním střetnutí krok před svým soupeřem

HC Tábor - HC Baník Příbram

5:2 (3:0, 2:1, 0:1 )

Sobota, 11.3.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Šulek (Kohút), 17. Matušík (Plášil, Seidl), 17. Prášek (Dančišin, Duchan), 38. Dančišin (Plášil, Šulek), 39. Milfait (Bahenský, Severa) - 31. Saňa (Josefus), 47. Pinkas (Bečvář, Saňa).

Rozhodčí: Čáp, Červenka - Gregar, Teršíp.   Vyloučení: 7:6   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 48:26  

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Suchánek, Krejčí, Černý, Kříž, Čančura - Seidl, Matušík, Šulek - Bahenský, Milfait, Severa - Kohút, Vlček, Hajič - Prášek, Dančišin, Duchan - Bárta.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (17. Šorf) - Havlín, Saňa, Zdeněk, Grubner, Vinš, Zedek, Patzelt - Furch, Dragoun, Bečvář, Káník, Gengel, Eret, Hasman, Josefus, Bečvář, Pinkas, Bednařík, Šinágl.


Táborské mužstvo vykročilo do první periody úvodního střetnutí znamenitě a led opouštělo s náskokem tří gólů. Už v úvodních střídáních byli domácí hráči aktivnější; na cestě za povedenou třetinou však museli nejprve zdolat překážku v podobě oslabení, když v polovině 4. minuty usedl na trestnou lavici Milfait. V početní nevýhodě si kohouti počínali znamenitě a ihned po jejím skončení přichystali Středočechům pořádně ledovou sprchu. V čase 6:17 byl Šulek důsledný při sledování puku mířícího k soupeřově brance, a právě díky tomu mohl ztrestat hrubku hostujícího beka – 1:0. O dvacet vteřin později byli Táborští v útočném pásmu znovu, a tentokrát si svůj gól parádně vypracovali – Plášil poslal od modré prudký, a milimetrový pas na hůl Matušíka, a ten ji „jen“ nastavil do správného úhlu – 2:0. Ve 12. minutě poprvé vypadla z role domácí defenzíva a příbramští hráči postupovali v situaci dva na jednoho, obránce Suchánek ve spolupráci s gólmanem Gábou jim však nedovolili slibný výpad zakončit. V úvodu 17. minuty vytryskl v ochozech i na střídačce nový gejzír radosti. Zdánlivě nevinná střela Práška z velkého úhlu prošla přes Jirouška do branky a pro příbramského gólmana tím pobyt na ledě skončil – 3:0. Bezprostředně po táborském gólu se strhla za klecí hostů první výraznější mela, a od té chvíle se v menších dávkách emoce propily i do dalších částí.

V úvodu druhé části se do aktivní hry domácího celku vloudila poměrně velká porce nepřesností, přesto zůstal nebezpečnějším týmem a svého soka pouštěl k útočným výpadům jen zřídka. Ve 25. minutě zazvonila svižná střela Matušíka na tyč příbramské svatyně. O minutu a půl později vykázali sudí za katr hostujícího Káníka a v následné přesilovce Tábora se Šorf ocitl pod palbou, skóre však udržel v nezměněné podobě. Na začátku 29. minuty došlo k půtce mezi Vlčkem a Havlínem, a protože následně rozhodčí vyloučili za vysokou hůl na čtyři minuty domácího Seidla, dostal soubor od Litavky možnost prezentovat svou přesilovku. Využil ji dokonale – ještě v první části trestu táborského kapitána zapadla za Gábova záda střela Sani od modré čáry a náskok Jihočechů se ztenčil – 3:1. Inkasovaný gól domácími hráči nikterak neotřásl. Přežili zbylé desítky vteřin svého oslabení, opětovně se chopili zápasových otěží a brzy znovu zasáhli příbramské sebevědomí dvěma bleskovými direkty. První z nich se narodil při táborské početní výhodě v čase 37:51, kdy Dančišin pohotově tečoval střelu Plášila a zvýšil na 4:1. Pouhých sedmadvacet sekund na to Severa s Bahenským obrali hráče soupeře v rohu hřiště o puk, druhý jmenovaný našel nezištnou přihrávkou Milfaita a proti jeho střele neměl Šorf ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 5:1.

Stejně jako v předchozím dějství, tak i v závěrečné dvacetiminutovce posloužila Baníku v korekci nepříznivého výsledku přesilová hra. Tentokrát se přesnou ranou z hranice kruhu zapsal mezi střelce Pinkas5:2. jen o třináct sekund později se ocitl za zády domácích obránců Gengel a Černý musel nedovoleně zatáhnout za záchrannou brzdu. Sudí Červenka bez váhání nařídil trestné střílení a ve vzduchu zavoněl odér dramatu. Exekuce nájezdu se ujal sám faulovaný matador, při zakončení zvolil tvrdou ránu, ale lapačka brankáře Gáby zafungovala jako kouzelný magnet.
Od tohoto momentu už měli domácí hokejisté hru pod kontrolou a pevně kráčeli za prvním výhrou v sérii, byť už její výši proměněním některé z dalších šancí (Vlček, Bahenský, Kříž) neumocnili. 

PETR BAČO, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

"Vyhráli jsme a jsme samozřejmě spokojeni. Navlékli jsme na šňůru první korálek a potřebujeme
k němu přidat ještě dva. Klukům děkujeme za výkon a divákům za parádní kulisu, kterou zápasu vytvořili. Více než dva a půl tisíce diváků je skvělé číslo a v takové atmosféře je radost hrát.
Znovu byli naším šestým hráčem. První bod máme a jedeme dál."                                     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality