Táborský tým v duelu s Vrchlabím rozdával radost, soupeři přibalil na cestu sedm gólů

25.02.2023 16:07, autor: Pavel Šácha

Táborské druholigové A-mužstvo má zdárně za sebou předposlední vystoupení v nadstavbové části soutěže. Navzdory značně okleštěné sestavě dokázalo na domácím ledě hladce přehrát tradičně houževnatého soupeře z Vrchlabí a ve středu se popere v přímém souboji s Ústím nad Labem o třetí místo.

Táborský tým v duelu s Vrchlabím rozdával radost, soupeři přibalil na cestu sedm gólů

HC Tábor - HC Stadion Vrchlabí

7:3 (2:0, 3:1, 2:2 )

Sobota, 25.2.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Severa (Plášil). 16. Endál (Hajič, Vlček), 26. Kohút (Vlček, Šulek), 29. Severa (Endál, Milfait), 33. Kohút (Krejčí), 44. Endál (Severa, Suchánek), 53. Šulek (Endál, Hajič) - 26. Šlaicher (Kynčl), 42. Tatar (Urban, Krsek), 58. Šlaicher z TS.

Rozhodčí: Barek - Jiruška, Figer.   Vyloučení: 4:2   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 36:24   Diváci: 1639

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Krejčí, Suchánek, Kříž, Hajič - Kohút, Vlček, Šulek - Endál, Milfait, Severa - Bahenský, Dančišin, Duchan.

HC STADION VRCHLABÍ: Vacek (29. Krinwald) - Horáček, Kynčl, Duran, Kaštánek, Boukal, Pelda, Perička - Bláha, Moník, Cerman, Chalupa, Krsek, Urban, Kozák, Tatar, Chrtek, Šlaicher, Vognar.


Domácí tým se musel před utkáním vypořádat s vlnou zdravotních patálií. K dlouhodobým marodům a nemocnému Jakubovi Matušíkovi se přidaly absence kapitána Radka Seidla, obránce Kamila Černého (oba nemoc) a Lukáše Práška (zranění z Příbrami). V plánech trenérů tak zbylo patnáct hráčů poskládaných do tří kompletních pětek.

Od úvodních minut svižný a bojovný duel rozehráli kohouti znamenitě a po první siréně si zaslouženě odvezli do šatny dvoubrankové vedení. Zahajovací minuty ryzí gólové šance nepřinesly, což ale neznamená, že by oba brankáři zůstali bez práce. Opravdu výrazné příležitosti vstoupily do děje až v 7. minutě a ocitli se v nich domácí Vlček s Plášilem, vrchlabský gólman Vacek však horké chvilky přečkal. Na začátku 10. minuty už čistý štít ochránit nedokázal – za záda soupeřových obránců si nabruslil Severa a bleskovou střelou mezi betony nedal brankáři Stadionu žádnou šanci k úspěšnému zásahu – 1:0. Také druhý gól bojovně naladěné táborské družiny padl z rychlého výpadu a situace tváří v tvář. Postaral se o něj zaskakující kapitán Endál, který doslova prolétl kolem pravého mantinelu až před Vacka
a s klidem ostříleného válečníka zvýšil na rozdíl dvou branek – 2:0.

Prostřední dějství začalo přívětivěji pro hokejisty z Podkrkonoší. Na konci 25. minuty adresoval Kynčl z hloubi obranného pásma přesný pas na uniknuvšího Šlaichera, a ten ji přesnou střelou přetavil v kontaktní trefu – 2:1. Táborský celek však nikterak nelenil a po necelé půlminutě hry vrátil svému vedení původní výši – po Hubatově střele od modré jakoby měl Vlček oči vzadu a milimetrově přesnou zadovkou kolem tyče připravil úrodnou půdu pro přesné zakončení Kohúta3:1. Jakkoliv pohybliví a nebezpeční s dokázali být hosté z Vrchlabí v ofenzívě, ve zbytku druhé periody po zásluze padaly góly výhradně do jejich branky. Ten čtvrtý z úvodu 29. minuty ukončil zápasové účinkování brankáře Vacka. Předcházela mu poctivá práce Milfaita s Endálem, kterou umně zhodnotil jejich parťák z útoku Severa, a to opět střelou mezi betony vrchlabského gólmana – 4:1. Nový muž v brankovišti Severočechů Krinwald zůstal bez poskvrnky jen čtyři minuty a popravdě řečeno neměl žádnou šanci tomu zabránit – chybnou rozehrávku hostů vystihl obránce Krejčí, jenž se dostal s Kohútem do přečíslení dva na jednoho a sehráli ho vskutku učebnicově – 5:1. U tohoto průběžného výsledku už do konce druhé třetiny zůstalo, a to i přesto, že hráči Vrchlabí zahrozili v početní výhodě při vyloučení Suchánka.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky svitla hráčům Stadionu naděje na případný návrat do zápasu. V čase 41:01 se po chybě kohoutů na útočné modré vrhli do ofenzívy a přes úpornou snahu brankáře Gáby dotlačili zásluhou Tatara puk na jeho záda a snížili na 5:2. Podobně jako v úvodu předchozího dějství přispěchali Táborští s rychlou odpovědí
a definitivně uspali bodové ambice severočeského protivníka. Šestý gólový moment domácího týmu nesl visačku se jménem Lukáše Endála – Krinwalda překonal svou typickou střelou švihem, která by klidně mohla nést označení „endálovka“ – 6:2. V úvodu 54. minuty si domácí hokejisté zapsali do statistik také využitou přesilovku – po střele Endála se ve skrumáži před Krinwaldem nejlépe zorientoval Hajič, posunul puk doleva na Šulka a pro něj už nebyl nejmenší problém usměrnit puk za brankovou čáru – 7:2. Poslední slovo si v sobotním střetnutí vzali hráči Vrchlabí
a dostalo se alespoň drobné odměny za sympatický výkon nejen jim, ale také početné skupině jejich horkokrevných příznivců. V polovině 58. minuty vybruslil Gába proti vyhozenému puku, ale byl u něj později než útočník hostů
a obránci Křížovi nezbývalo nic jiného než zatáhnout za záchrannou brzdu. K exekuci trestného střílení se postavil Šlaicher a svůj osobní souboj s táborským gólmanem vyhrál i napodruhé – 7:3.

PETR BAČO, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

„Do utkání jsme nastoupili v oslabené sestavě. Ty absence samozřejmě nejsou příjemné, ale nekoukáme na to, protože to důležité nás teprve čeká. Hrálo se výborné utkání ve výborné divácké kulise, a navíc padlo hodně gólů. Dneska si nemáme na co stěžovat; v zápase bylo všechno, co jsme od kluků chtěli a mělo to tempo, možná právě i díky hře na tři útoky. Řekl bych, že všechno bylo tentokrát v pořádku. Musíme znovu poděkovat divákům, kteří dodali zápasu znovu výbornou atmosféru. Tím je samozřejmě zveme na středeční zápas s Ústím, který bude přímým soubojem o třetí místo.“   

                                   

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality