Ostré páteční menu: dorost vyzve Rytíře, juniory čeká klíčová bitva s Třemošnou

17.02.2023 02:14, autor: Pavel Šácha

Máte-li čas a prostor k páteční návštěvě táborského zimního stadionu, rozhodně byste nad ní neměli váhat. Právě tento den se totiž ponese ve znamení dvou velmi důležitých střetnutí nejstarších mládežnických výběrů HC Tábor.

Ostré páteční menu: dorost vyzve Rytíře, juniory čeká klíčová bitva s Třemošnou

Dorostenci

Už v 15 hodin vyrukuje extraligový dorostenecký celek kohoutů do zápasu s kladenskými Rytíři a půjde o další významnou bitvu v boji o záchranu nejvyšší tuzemské soutěže. Klíč k této metě je nemilosrdný. Dvanáctičlenná skupina sice nese název O účast v play-off, ten se však týká pouze jejích nejlepších čtyř mužstev. Pro ostatní představuje nelítostnou hokejovou půtku o uhájení příslušnosti k nejvyšší tuzemské soutěži. Po šestnácti odehraných kolech je jasné, že v konečném účtování může sehrát svou roli každičký bod. Nejhorší dva týmy v pořadí skupiny sestupují přímo. Obyvatele desáté až sedmé příčky čeká další fáze bojů
o extraligovou záchranu, naproti tomu celky z páté a šesté pozice oslaví záchranu už po skončení programu aktuální skupiny.
Souboj Tábora s Kladnem svede dohromady osmý a šestý tým tabulky, přičemž oba soupeře od sebe dělí čtyři body. Domácí by pochopitelně chtěli snížit toto manko na minimum a vyválčit skalp středočeského konkurenta, což se jim ostatně podařilo už v prvním vzájemném střetnutí skupiny na kladenském ledě, kde zvítězili 5:1.

Možná ještě důležitější bitvu podstoupí svěřenci trenérů Györiho, Skalického a Bača o den později, tedy v sobotu 18. února. Do Tábora zavítá Hvězda Praha coby mužstvo, které momentálně hledí domácím kohoutům na záda s odstupem dvou bodů, a navíc už stihlo odehrát o zápas víc. Sobotní střetnutí začne na táborském stadionu ve 13.15 hodin.

Junioři

Může to být klíčová položka celé sezony… Táborská juniorská parta hostí v pátek od 19 hodin tým Meteoru Třemošná, přímého, a zřejmě už jediného konkurenta v souboji o postup
do vyřazovacích bojů. Ani jeden ze soupeřů se netají touhou zaútočit na postup do ligy juniorů a první část cesty k jejímu naplnění vede pouze přes prvenství v aktuální šestičlenné nadstavbové skupině. Po čtyřech z celkového počtu deseti zápasů mají blíže k cíli Západočeši, kteří vykázali stoprocentní bodový zisk, zatímco Táborští ztratili bod v Praze na Kobře.

Domácí zápas pro ně představuje příležitost prodrat se do čela a dostat hráče Třemošné pod tlak, k tomu však nutně potřebují zvítězit. Naproti tomu porážka – a obzvlášť tříbodová – by partu kolem trenérů Kadiláka a Čecha dostala do svízelné situace.

Jisté je, že led pod bruslemi aktérů pátečního večerního střetnutí bude pořádně „rozžhavený“. Domácí mladíci se hodlají spolehnout na svou vůli, nasazení i hokejový um, v bitvě s Meteorem by však samozřejmě vřele uvítali i podporu táborských hokejových fandů.

Dodejme, že v neděli od 17 hodin bude patřit táborský led regionální lize juniorů znovu. Tentokrát mladí kohouti vyzvou soupeře z Černošic, na jehož ledě zvítězili v prvním vzájemném utkání nadstavby 4:2.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality