Ponurý duel u Jordánu. V dobře rozehrané bitvě ztratili Táborští dva body a tři hráče

11.01.2023 17:54, autor: Pavel Šácha

Tohle se nepovedlo… Ještě ve 43. minutě středečního druholigového šlágru proti Příbrami vedli táborští hokejisté 3:0 a měli nakročeno k vítězství a potvrzení druhé příčky v tabulce. Závěrečnou dvacetiminutovku ale nezvládli, nechali soupeře vyrovnat brankou v power play na 4:4 a otevřeli mu tím cestičku k vítězství, po které se skutečně vydal a v nájezdech si přivlastnil druhý bod. Kohouti tak v konečném účtování klesli na 4. místo. Značnou nepříjemností jsou i zranění a předčasné odstoupení tří hráčů Jakuba Suchánka, Jana Bárty a Patrika Zaymla.

Ponurý duel u Jordánu. V dobře rozehrané bitvě ztratili Táborští dva body a tři hráče

HC Tábor - HC Baník Příbram

4:5sn (1:0, 2:0, 1:4 - 0:0 - 0:1 )

Středa, 11.1.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Šulek (Matušík), 23. Duchan (Kohút), 30. Plášil (Šulek, Matušík), 45. Severa (Endál) - 43. Eret (Káník, Havlín), 44. Pinkas (Zdeněk, Malý), 54. Pinkas (Kafka), 59. Kafka (Havlín, Josefus), rozh. nájezd Josefus.

Rozhodčí: Grygera - Kleprlík, Viskot.   Vyloučení: 5:5   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 35:36   Diváci: 1744

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Suchánek, Krejčí, Černý, Kříž, Kohout - Bárta, Matušík, Šulek - Endál, Milfait, Severa - Zíb, Kohút, Duchan - Zayml, Duda.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Šorf) - Patzelt, Jelínek, Zdeněk, Zedek, Havlín, Malý - Brzák, Bečvář, Bednařík, Josefus, Káník, Pinkas, Furch, Eret, Kafka.


Po první třetině si táborský tým odnesl do kabin jednobrankové vedení a je to pro něj velmi lichotivé vyjádření obrazu hry. Po aktivním vstupu do utkání se do vedení dostal ze své první šance, kdy Matušík poslal od levého mantinelu křížný pas na uniknuvšího Šulka, a ten zvládl koncovku na výbornou – 1:0. O pár desítek vteřin později se domácí octili v početní výhodě, tu však ke kýženému úspěchu nedovedli a jejich hra začala postupně uvadat. Na konci 10. minuty si hráči Baníku vypracovali jedinečnou šanci na vyrovnání, ale Havlín ani Josefus na brankáře Gábu nevyzráli. Právě strážce táborské klece si ve zbylé desetiminutovce nemohl na nedostatek práce stěžovat, a především jeho zásluhou zůstal těsný náskok v platnosti. Na opačné straně kluziště se po svém vyloučení a dobře odehraném domácím oslabení prodral blízko k navýšení skóre Endál, ale trefil jen tyč Jirouškovy branky.

Druhá perioda začala pro táborské mužstvo téměř idylicky a už po sto třiceti vteřinách zvýraznilo svůj gólový odstup – situaci dva na jednoho příkladně sehráli Kohút s Duchanem a druhý jmenovaný zvýšil pohotovou střelou na 2:0. Středočeský celek na to odpověděl mohutnými manévry před brankou Gáby, ten však tutovky Kafky a Ereta vychytal. Na konci 26. minuty trefil Eret do hlavy Bártu a pro táborského forvarda skončil zápas odjezdem do nemocnice. Následnou přesilovku sice domácí nevyužili, zámek kohoutů ale pokračoval a vyústil v povedenou, a především pekelně přesnou střelou obránce Plášila3:0. Viditelnou aktivitu Jihočechů zbrzdili ve druhé desetiminutovce prostřední části slepená vyloučení Hubaty a Kříže, při kterých znovu sehrál důležitou roli táborský gólman. Necelé dvě minutou před sirénou se k lítosti domácích fanoušků opakovala situace z konce první třetiny – znovu totiž zvonila tyč za Jirouškem, tentokrát po střele obránce Krejčího. Navzdory tomu si domácí soubor odnášel do kabin tříbrankový náskok a všechno vypadalo slibně… Z tohoto rámce se bohužel vymykaly tři krajně nepříjemné události. Vedle zmíněného zranění Jana Bárty byl totiž nucený odstoupit ze hry obránce Jakuba Suchánek. Mimořádně nepříjemný okamžik pak postihl útočníka Patrika Zaymla, jenž po kontaktu s protihráčem utrpěl vážné zranění ramene s nutností operace.      

Na startu závěrečné dvacetiminutovky se doposud příznivý vítr o sto osmdesát stupňů otočil a nečekaně silně zadul do příbramských plachet. V čase 41:11 vykázal sudí Grygera na trestnou lavici domácího MIlfaita, které
po jednasedmdesáti sekundách potrestal skákavou snižující trefou Eret3:1.
O necelou minutu později propukla na střídačce Baníku značná euforie, to když se jeho hráči dostali do přečíslení a povedená trefa Pinkase dostala příbramský tým na dostřel – 3:2. Na konci 45. minuty na chvíli vrátila kohouty do sedla povedená akce, na jejímž začátku byl průlet Endála kolem Jirouškovy klece a na konci nekompromisní zakončení Severy znamenající návrat k dvoubrankovému rozdílu – 4:2. Příbramští hokejisté ovšem ani po tomto políčku nehodlali příznivou vlnu opustit, a nakonec na ní dopluli až k vyrovnání. Ve 47. minutě ještě Gába vychytal tváří v tvář obránce Zdeňka, následující tlak hostů ale vykrystalizoval v přesný zásah Pinkase v signalizované výhodě – 4:3. V čase 58:10 sáhli trenéři týmu
od Litavky ke hře bez brankáře a byl to šťastný tah. Pouhých šest sekund po vyhrané buly v útočném pásmu napřáhl od levého mantinelu Kafka a Gába se za jeho ranou jen smutně ohlédl – 4:4. V samém závěru ještě domácí hráče vystrašila pohotová teč Josefuse, po které kotouč proklouzal těsně kolem levé tyče.

Poslední třetinu končili Táborští ve viditelné nepohodě, na prodloužení se ale naladili velmi dobře. Tutovku Severy zneškodnil Jiroušek, Šulek mířil z dobré pozice mimo a další příležitost Severy dokonce zastavila horní tyč. Vymazat tyto momenty z paměti diváků mohl v závěru nastavení Eret, tomu však překazil radost Gába a rozuzlení střetnutí se tak protáhlo až do nájezdů. V pěti sériích padlo po jednom gólu na každé straně (Eret – Matušík) a následovala prodloužená, kterou ukončil vítězným nájezdem hostující kapitán Josefus a v táboře Baníku propuklo bujaré veselí.

ALEŠ KRÁTOŠKA, trenér A-týmu HC Tábor:

„Pro nás je to jednoznačně ztráta. Takto rozehraný zápas, kdy vedeme 3:0, bychom měli dovést do vítězného konce. Mrzet nás může spousta neproměněných šancí včetně tři nastřelených tyčí, na ty se ale bohužel nehraje… Za stavu 4:2 jsme se bohužel dopustili několika zbytečných ztrát, soupeř jednu z nich potrestal třetím gólem a při hře bez brankáře přidal čtvrtý, což je vždy i tak trochu o štěstí. Nájezdy už jsou buď, anebo, a my v nich tentokrát neměli štěstí. Nezbývá nám než soupeři pogratulovat a poučit se z chyb, protože v nadstavbě nás čekají kvalitní soupeři, a ti je budou umět trestat stejně tak, jako dnes Příbram.“                    

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality