Táborské mužstvo si v sobotu od Labe přivezlo potřebnou tříbodovou kořist

08.01.2023 00:27, autor: Pavel Šácha

Na konto táborského druholigového A-týmu přibyl po sobotním střetnutí v Děčíně další tříbodový příspěvek. Pod jeho uložení se podepsali čtyři střelci a brankář David Gába, který v utkání udržel čisté konto. První kanadské body v barvách kohoutů zaznamenali autor první branky Samuel Duchan, útočník Zdeněk Bahenský a mladičký bek Jan Kohout.

Táborské mužstvo si v sobotu od Labe přivezlo potřebnou tříbodovou kořist

HC Děčín - HC Tábor

0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Sobota, 7.1.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: - 2. Duchan (Bahenský), 28. Endál (Matušík, Šulek), 28. Severa (Milfait, Bárta), 49. Bárta (Kohout, Matušík).

Rozhodčí: Glanc - Kurtin, Beneš.   Vyloučení: 3:4   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 29:45   Diváci: 394

HC DĚČÍN: Lavinger – Kučera, Kaltenböck, Mikulec, Loukota, Charvát, Brož – J. Tůma, Volráb, T. Nezbeda, D. Tůma, Nowák, Hruška, L. Nezbeda, Macek, Faigl.

HC TÁBOR: Gába - Suchánek, Krejčí, Černý, Kříž, Hubata, Kohout - Bárta, Matušík, Šulek - Endál, Milfait, Severa - Duchan, Zíb, Bahenský - Duda, Zayml, Chocholoušek.


Táborští hokejisté vstoupili do zápasu přesně tak, jak si předsevzali. Aktivita v úvodních střídáních dozrála už
po necelých dvou minutách v první sladký plod – sklidil ho Duchan, který z příznivé střelecké pozice procedil puk
za záda brankáře Lavingera a svou první trefou v bílo-modrém dresu poslal hosty do vedení – 1:0. Další gól už nepřidali, přestože měli puk častěji na hokejkách a ještě několikrát dostali děčínskou defenzívu do úzkých. Naproti tomu i táborský brankář Gába nezůstal bez práce. Největší hrozbou se pro něj stal nečekaný bekhendový pokus
T. Nezbedy, skulinku mezi ramenem a horní tyčí ale utěsnil včas. V 16. minutě si vybral obrovský kus štěstí jeho protějšek Lavinger, kterému při zakončení Severy pomohly obě tyče.

Ani prostřední dějství nenabídlo žádnou strhující partii. Hosté z jihu Čech ji přesto měli ve své moci a svého soupeře pouštěli jen do ojedinělých útočných výpadů. Nic na tom nezměnily ani dvě početná výhody Severočechů, kterým se táborští hráči velmi svědomitě ubránili. Sami naopak svou první početní výhodu v utkání dokázali využít – v úvodu
28. minuty nabil Matušík Endálovi a renomovaný kanonýr nedal děčínskému brankáři ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 0:2. O třiatřicet vteřin později si celek Tábora zajistil definitivní klid – Milfait nechal první útočnou vlnu bez povšimnutí a v té druhé přesně našel Severu, jenž uklidil kotouč k levé tyči Lavingerovy klece – 0:3. S tímto průběžným skóre už se hosté ve druhé části spokojili. Svým hostitelům navíc dvěma vyloučeními pootevřeli dveře ke snižující trefě, když ale Gába reflexivním zákrokem zmařil i tu nevýraznější příležitost Loukoty, přehoupl se tříbrankový náskok favorita do závěrečného dějství.

V úvodních minutách třetí periody se obraz hry příliš nezměnil. Nadále pasivnější domácí hokejisté se sice ještě pokusili vzepřít osudu, Gába však svůj čistý štít střežil velmi důsledně. Ve 45. minutě vytěsnil nebezpečný bekhend Volrába a v následné čtvrté početní výhodě domácího týmu dokázal bleskově zareagovat na teč Kučerovy střely. O čtvrtý, a nakonec poslední gólový okamžik střetnutí se tak k radosti hostujících fanoušků postaral Bárta, jenž se prezentoval
velmi pohotovou tečí Kohoutovy střely ustanovil konečné skóre 0:4. Závěr jinak poklidného utkání rozdmýchal
na straně domácí družiny a jejích příznivců několik emotivních okamžiků, ale na tom, že se po děčínském ledě projela táborská vítězná lodička, už to nic změnit nemohlo.

ALEŠ KRÁTOŠKA, trenér A-týmu HC Tábor:

„Poslední venkovní zápas základní části jsme odehráli velice zkušeně. Po celou dobu jsme ho
'měli pod kontrolou, dali jsme brzy gól a druhý gól přidali díky využité přesilové hře. Utkání jsme nakonec mohli vyhrát i výraznějším rozdílem, šance jsme na to měli. Důležité je, že jsme získali
tři body do tabulky, a že se v naší hře objevily věci, kterým se věnujeme na tréninku. To je pro nás samozřejmě pozitivní. Teď se musíme co nejlépe připravit na středeční poslední zápas základní části proti Příbrami.“                        

                       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality