Letošní domácí derniéra diváky pobavila, Vlci utržili jedenáct gólových ran

17.12.2022 17:57, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se pro tento rok rozloučili s domácími příznivci velmi příjemně a stylově. Zápas s jabloneckými Vlky odehráli s velkou chutí a podobně jako první vzájemný duel u Nisy ho dotáhli k dvouciferné výhře. Tentokrát zasadili Severočechům jedenáct gólových úderů, a naopak velmi spolehlivý brankář Tadeáš Dvořák uhájil čisté konto.

Letošní domácí derniéra diváky pobavila, Vlci utržili jedenáct gólových ran

HC Tábor - HC Vlci Jablonec n/N.

11:0 (3:0, 4:0, 4:0)

Sobota, 17.12.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Severa (Vlček, Milfait), 6. Bárta (Šulek, Matušík), 14. Endál (Suchánek, Plášil), 25. Bárta (Matušík, Šulek), 26. Vlček (Dančišin), 29. Endál (Plášil, Matušík), 33. Endál (Severa, Milfait), 43. Dančišin (Kříž), 44. Šulek (Matušík, Endál), 47. Dančišin, 52. Endál (Matušík, Šulek).

Rozhodčí: Kosnar - Rubáš, Tvrdík.   Vyloučení: 2:8   Využití: 4:0   Góly v oslabení: 0:1   Střely: 59:20   Diváci: 1144

HC TÁBOR: Dvořák (Gába) - Plášil, Hubata, Suchánek, Krejčí, Černý, Kříž - Bárta, Matušík, Šulek - Endál, Milfait, Severa - Hajič, Vlček, Dančišin - Zayml, Zíb, Chocholoušek.

HC VLCI JABLONEC N/N.: Horák (Jelínek) - Kollert, Starý, Abraham, Had, Koutecký - Kačírek, Dospěl, Maďar, Špaček, Foerster, Jursa, Kapička, Folda, Brokeš, Bouřil.


Obavy z podcenění soupeře od Nisy se v první třetině nenaplnily. Táborští hokejisté ji odehráli s velkou chutí a pobavili diváky řadou pohledných akcí. Tři z nich se postaraly o pevný gólový základ pro další průběh střetnutí. Střela Chocholouška z poloviny 3. minuty ještě rázně zazvonila na tyč Horákovy klece, pak už ale padaly góly. Ve 4. minutě ozdobila první početní výhodu nádherná kombinace po ose Milfait – Vlček – Severa zakončená posledně jmenovaným do odkryté klece. V polovině 5. minuty hlídkoval Bárta u levé tyče jablonecké svatyně a vyplatilo se mu to – pohodlnou dorážkou zvýšil na 2:0. Průběžné skóre úvodní dvacetiminutovky zapečetil Endál, který po dlouhém pasu Suchánka
a přejetí útočné modré čáry svědomitě seřídil mířidla a nedal Horákovy ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 3:0.
V 17. minutě se ještě Hajič vřítil sám před hostujícího gólmana, ten ale svůj tým od další újmy ochránil.

Začátek druhé periody zastihl hráče Tábora v nedbalkách a už po minutě hry musel Dvořák vyřešit první velkou šanci Vlků. Na osvědčenou ofenzivní vlnu si Táborští naskočili až díky pojišťovacímu čtvrtému gólu, který zaznamenal Bárta po nezištné přihrávce Matušíka – 4:0. Jen o pár desítek vteřin později prokázal svou šikovnost na malém prostoru Vlček a zasunul puk za Horáka popáté – 5:0. O dvě a půl minut později se na táborském stadionu znovu tleskalo domácímu forvardovi Endálovi, který parádní ranou dovršil půltucet gólů v jablonecké síti – 6:0. Na konci 32. minuty se zjevil v nečekaném útočném výpadu Brokeš, ale Dvořák proti němu zasáhl efektně i efektivně. O necelou minutu později znělo z ochozů mohutné „Lúúúkáš Endááál“, protože snajpr kohoutů dovršil po nezištné Severově pobídce hattrick a ukončil zápasové působení gólmana Horáka – 7:0. Jeho nástupce v brance hostů se bezprostředně po svém příchodu na led náležitě zapotil při přesilovkových šancích Milfaita a Vlčka, ale domácí střelci ho prozatím zklamání z inkasovaných branek ušetřili. V závěru druhé třetiny kohouti viditelně polevili v koncentraci a brankář Dvořák si musel nulu na svém kontě náležitě zasloužit – osamocení jablonečtí útočníci Brokeš a Kapička se mu ocitli doslova tváří v tvář, ani jeden z nich ale na strážce táborské klece nevyzrál.

Závěrečná dvacetiminutovka už neřešila držitele tříbodové kořisti, ale pouze konečné skóre. A protože domácí hokejisté neztráceli ofenzivní apetit a záchranná brzda v osobě Dvořáka fungovala naprosto spolehlivě, narodilo se mimořádně příjemné dvouciferné vítězství. Cestu k němu započala šikovná akce Dančišina ze 43. minuty, při které objel branku a bleskově zasunul puk k pravé tyči Jelínkovy klece – 8:0. O chvíli později se celek od Nisy popáté ocitli v početní nevýhodě a zdařilé manévry táborského přesilovkového komanda vyústily v Šulkovu nechytatelnou trefu – 9:0. Potlesk na otevřené scéně záhy sklidil i jablonecký útočník Jursa, který se zachoval fair play a odvolal původně odpískaný domácí faul na svou osobu. Jubilejní desátý zásah se paradoxně narodil v oslabení domácí družiny
a skórující Dančišin si při něm s přispěním chyby hostů zopakoval koncovku z úvodu třetiny – 10:0. Jedenáctý,
a nakonec poslední úspěch Jihočechů v tomto kalendářním roce přibyl do statistik v 51. minutě a nesl se ve znamení čtyřek. Počtvrté v utkání se zapsal mezi střelce Endál, a to ze čtvrté asistence přihrávky Matušíka, což znamenalo čtvrtou využitou přesilovku favorita zápasu – 11:0. Hledištěm se po tomto okamžiku nadšeně prohnala nefalšovaná mexická vlna a diváci si závěr střetnutí náležitě užili, byť už se další chutní porce gólové radosti v podání svých oblíbenců nedočkali..

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality