Emoce, napětí, prestiž... derby! K Táboru ve středu přitáhne družina Králů z Písku

29.11.2022 16:31, autor: Pavel Šácha

V této sezoně podruhé, a možná i naposledy se na druholigovém bojišti potkají hokejoví rivalové z Tábora a Písku. Další z bitev, které stále ještě umí být pro fanoušky obou mužstev velmi pikantním zpestřením sezonního menu, se rozhoří už tuto středu od 18 hodin na táborském zimním stadionu.

Emoce, napětí, prestiž... derby! K Táboru ve středu přitáhne družina Králů z Písku


Oba sousedé si do očekávaného vzájemného střetu ponesou rozdílnou motivaci. Pro táborský tým představuje tříbodový kredit zápasu nutný nástroj pro dobývání pozice v popředí tabulky. V duelu s píseckým protivníkem budou navíc skládat reparát za zbytečnou sobotní ztrátu v Ústí nad Labem, kde prohospodařili slibně rozehraný duel
a podlehli soupeři od Labe 2:4.

Také mužstvo od Otavy svůj zatím poslední druholigový zápas prohrálo, to když ve středu nestačilo před zraky domácích příznivců na soupeře z Chebu (3:5). Na rozdíl od svého táborského souputníka si Králové v sobotu užívali volna. Jejich plánovaný hostitel z Řisut neměl k dispozici domovský led a požádal Písecké o odklad utkání. Ti mu vyhověli a
s předposledním týmem tabulky budou bojovat o potřebné body zřejmě ve středu 21. prosince. V tu dobu už bude mnohem zřetelnější oprávněnost jejich ambicí zaútočit na účast v elitní osmičce, která se jim po zmíněném duelu s Chebem neplánovaně vzdálila.

Každé derby obou jihočeských reprezentantů v soutěži s sebou nese hned několik pozoruhodných příběhů. Jeden
z těch stěžejních bezesporu píše novodobá bilance ve vzájemných derby. Ta je pro žluto-modrou píseckou družinu krajně nepříznivá. Říjnová porážka 2:5 na domácím ledě byla už patnáctou v řadě za sebou.

V bitvě o ukončení této tristní série budou Písečtí spoléhat hlavně na své prozatím nejvýraznější opory, jejichž jména táborští fandové dobře znají. Nejproduktivnějším hokejistou souboru z královského města je host z HC Tábor Lukáš Prášek, jenž stihl posbírat 12 branek a 16 asistencí. Dvaadvacet bodů za 10 gólů a 12 brankových podílů má zkušený Lukáš Volf a třetí příčku si s 8 góly a 13 přihrávkami drží Jan Matiášek, další „starý známý“ z loňského tažení Tábora až do baráže o Chance ligu. Nejproduktivnějším obráncem písecké družiny je Filip Novák (3+8), roli nejlepšího střelce mezi beky (a zároveň čtvrtého nejlepšího střelce celého týmu) hájí s 5 přesnými zásahy další člen nedávné spanilé jízdy kohoutů Jan Radoš.
Pro většinu z těchto jmenovaných hokejistů i další extáborské hráče v čele
s ryzími odchovanci od Jordánu, brankářem Davidem Novákem a útočníkem Janem Březinou, představuje středeční duel na táborském ledě pikantní a osobitou záležitost. Aby toho nebylo málo, na táborské straně momentálně válčí dva rodilí písečtí hokejisté David Gába a forvard Filip Vlček. A nejemotivnější příběh?  Bezesporu rodinný souboj Jakuba Matušíka se svým otcem Tomášem Matušíkem, jenž se před sezonou postavil ke kormidlu píseckého souboru.

Podtrženo, sečteno – ve středu o šesté hodině večerní se rozhodně vyplatí na hokej do Tábora zavítat. Mělo by se být na co dívat…!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality