Mužstvo Tábora zkrotilo soupeře z Klatov, cestu za výhrou řídil Jakub Matušík

23.11.2022 17:56, autor: Pavel Šácha

Táborský A-tým je po středečním utkání s klatovským soupeřem bohatší o další tři body. V patnácté vítězné epizodě aktuální sezony si pro sebe hlavní roli rezervoval Jakub Matušík, jenž se blýskl třemi góly a připojil k nim i jednu gólovou asistenci.

Mužstvo Tábora zkrotilo soupeře z Klatov, cestu za výhrou řídil Jakub Matušík

HC Tábor - HC Klatovy

5:1 (2:0, 3:1, 0:0 )

Středa, 23.11.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Matušík (Seidl, Černý), 14. Matušík (Šulek, Vala), 29. Matušík (Seidl, Vala), 32. Severa (Matušík, Hajič), 37. Vlček (Suchánek, Severa) - 34. Adamec (Kremláček, Sedlák).

Rozhodčí: Šperl - Štěpánek, Maňák.   Vyloučení: 3:3   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 22:8   Diváci: 1032

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Černý, Suchánek, Kříž, Hajič, Vala, Hubata - Seidl, Matušík, Šulek - Vlček, Milfait, Severa - Endál, Dančišin, Bárta - Zayml, Zíb, Duda.

HC KLATOVY: K. Kolář (Mečl) - Houdek, Houfek, Pánek, Vajner, Kovářík, Kremláček, Walter - Beránek, Čech, Roubal, F. Kolář, Sedlák, Ženíček, Prokop, Matoušek, Adamec, Kvasnička, Kosnar.


Domácí hokejisté se od úvodních střídání chopili zápasových otěží. Měli tlak, byli pilní ve střelbě a v několik případech se prodrali až do šancí z kategorie vyložených. Extáborský gólman Kolář v brance Západočechů odolával táborským výpadům až do poloviny 8. minuty, kdy se od jeho výstroje odrazilo bekhendové zakončení Seidla na hůl Matušíka a zkušený centr položil základ svému pozdějšímu galapředstavení – 1:0. Ve druhé polovině úvodního dějství se dostali ke slovu také hráči Klatov, zahráli si i přesilovku, ale na Gábu v domácí brance si nepřišli. Naopak na vteřinu přesně pět minut po své vedoucí brance se Matušík ocitl za zády klatovských obránců a chladnokrevným blafákem do forhendu ustanovil skóre úvodní části hry – 2:0.

V úvodních minutách druhé periody se na ledě příliš vzrušivých momentů neodehrálo a oba celky škudlily jak v důrazu, tak ve střelbě. Stavidla domácího ofenzivního snažení pozvedla až polovina 29. minuty, a není těžké uhádnout, kdo se o to postaral; nejproduktivnější hráč kohoutů Matušík si mezi kruhy připravil ideální střeleckou pozici a Kolář zaregistroval puk až v době, kdy vymetl levý horní růžek jeho klece – 3:0. Když se pak autor čistého hattricku o necelé tři minuty později převtělil do role nahrávače a jeho ideálně načasovanou přihrávku přetavil ve čtvrtou gólovou trefu Severa, bylo zřejmé, že už si Táborští tříbodovou odměnu nenechají vzít – 4:0. Na přelomu 33. a 34. minuty jim sice na chvíli ukradla pohodu druhá přesilová hra soupeře, ve které se ujala zdařilá spolupráce tří extraligových pendlů z Plzně zakončená pohotovou a přesnou ranou Adamce, na tu ale našli domácí rychlou odpověď. A byla to parádní podívaná – v čase 36:50 prezentoval svou vrozenou hravost Vlček a šikovně zasunul za ležícím Kolářem puk do branky – 5:1. Tímto okamžikem byl vyčerpán nejen gólový fond prostřední části hry, ale i celého střetnutí.

Průběh závěrečné dvacetiminutovky sice vygeneroval hned několik šancí z kategorie vyložených, ani jeden z brankářů však už kotouč za svá záda nepropustil. Na konci 46. minuty si vysloužil ovace zatím nejnižší letošní návštěvy (1032 diváků) domácí Gába, který akrobatickým zákrokem zmařil zakončení dvojici zcela osamocených hráčů soupeře. Jeho protějšek Kolář se nejprve vyznamenal ve 49. minutě, kdy zlikvidoval únik Severy. Na konci 52. minuty se parádně přesunul proti přesilovkové ráně Endála a v čase 57:12 uspěl tváří v tvář stoprocentní šanci Šulka. V platnost tak vešla výsledková kopie prvního vzájemného střetnutí obou soupeřů.

RADEK BĚLOHLAV, trenér A-týmu HC Tábor:

„Za vítězstvím jsme si tentokrát šli od samého začátku a nepřipustili jsme vůbec žádné komplikace. Výsledek je stejný jako v Klatovech, ale zatímco tam jsme zápas rozhodly v přesilovkách a těžko jsme se prosazovali při hře pět na pět, tentokrát jsme to zvládli velice dobře. Hodně nám v tom samozřejmě pomohl Jakub Matušík, který začal víc střílet a padá mu to tam. Mrzí nás jen to, že jsme se už nedokázali prosadit ve třetí třetině, a že jsme neudrželi pro Davida Gábu nulu.“   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality