Táborští splnili roli favorita, zápas dovedli k upracované a téměř povinné výhře

19.11.2022 13:32, autor: Pavel Šácha

Hokejisté Tábora jsou po sobotním večeru bohatší o další tři druholigové body. Na domovském ledě řisutských buldoků navázali na středeční triumf v Praze a zapsali si do statistik vítězství 7:4.

Táborští splnili roli favorita, zápas dovedli k upracované a téměř povinné výhře

HC Řisuty - HC Tábor

4:7 (2:3, 2:3, 0:1)

Sobota, 19.11.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Sýkora (Patyk, Janda), 15. Sýkora (Patyk, Bláha), 27. Patyk (Sýkora, Bláha), 33. Janda (Pejchal K., Okegawa) - 8. Matušík (Seidl, Černý), 16. Endál (Vlček, Kříž), 19. Šulek (Plášil, Seidl), 33. Plášil (Šulek), 36. Severa (Kříž), 40. Matušík (Plášil), 48. Dančišin (Suchánek, Vlček)

Rozhodčí: Ovsík - Kettner, Figer   Vyloučení: 6:6   Využití: 0:3   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:7   Diváci: 100

HC ŘISUTY: Pánek (Šubrt) - Potěchin, Janda, Zich, Strnad, Rudovský, Řepka - Patyk, Sýkora, Okegawa, Petráš, Bláha, Pejchal K., Křepelka J., Rendla, Bílek, Výrut

HC TÁBOR: Dvořák (Gába) - Suchánek, Plášil, Vala, Kříž, Hubata, Černý, Kohout - Seidl, Matušík, Šulek, Vlček, Dančišin, Endál, Bárta, Zíb, Severa, Zayml, Chocholoušek, Duda


Do zápasu na ledě posledního týmu tabulky vstupovali aktuálně třetí kohouti s visačkou výrazného favorita a po dvouciferné výhře na Kobře očekávali mnozí fanoušci další kanonádu. K viděn byl však úplně jiný duel…
Postavení soupeře v tabulce, komorní až depresivní prostředí, předchozí hladký triumf na Braníku, to všechno ovlivnilo zápasové nastavení táborských hráčů, a nutno říct, že tentokrát velmi negativně. Od úvodních minut sice neochvějně udávali tempo hry, jenže vývoj s tím rozhodně nekorespondoval. Ačkoliv v úvodní části hry přestříleli svého soka poměrem 20:6, dvakrát museli dotahovat jeho náskok, a až v závěru zahajovací periody strhli poprvé vedení na svou stranu. Pětigólový účet první třetiny otevřel v úvodu 5. minuty Patyk, který se prosmýkl mezi dvěma obránci a prostřelil Dvořáka – 1:0. Táborský celek našel opověď na domácí trefu o čtyři minuty později, kdy Seidl našel od zadního mantinelu volného Matušíka, a ten vystřelil rychle a přesně zároveň – 1:1. Ofenzivní manévry kohoutů pokračovaly, skóre utkání se však ještě jednou zhouplo na stranu Středočechů. Další propad v obranné hře dokonale využila dvojice Patyk – Sýkora a druhý jmenovaný přihrávku svého parťáka bez obtíží usměrnil za Dvořákova záda – 2:1. Celek od Jordánu tentokrát spotřeboval na dorovnání skóre pouhých jednaosmdesát vteřin – z hokejky Kříže doputoval puk k Vlčkovi, ten ho nasměroval so skrumáže před brankou a kanonýr Endál ho v pádu poslal za záda brankáře Pánka – 2:2. V čase 18:16 se táborský tým konečně dostal do vedení. V první početní výhodě svého týmu se do přihrávky Plášila opřel Šulek a jeho dalekonosnou dělovku zaregistroval řisutský gólman až v době, kdy prosvištěla za jeho záda – 2:3.

Jestliže někdo čekal, že nabyté vedení dodá táborským hráčům impuls k brzkému rozhodnutí, musel být zklamaný. Hned v úvodu se museli bránit více než minutové přesilovce soupeře pěti proti třem, což se jim sice podařilo, žádné ponaučení si z toho však nevzali. V úvodu 27. minuty sice Dvořák parádně zneškodnil samostatný únik soupeře, v následné signalizované výhodě však vypálil z dálky Patyk a vymetl růžek táborské branky – 3:3. Od tohoto okamžiku byla k vidění značně neurovnaná partie, ze které se rekrutovala série dalších vyloučení, a především čtyři gólové zásahy. Ve 31. minutě vrátila Táborským vedení Plášilova přesilovková střela od modré, jenže o pouhých dvacet vteřin později nechali Jihočeši vrátka do své třetiny znovu trestuhodně dokořán a Jandova pohotová střela z hranice kruhu naposledy uvrhla průběžný výsledek do rovnovážné podoby – 4:4. Ze zajetí herního trápení a pošramocené psychiky vysvobodila hostující celek povedená individuální akce Severy, který se z obranného pásma kolem mantinelu prodral až k zakončení z prostoru mezi kruhy a Pánek se za jeho střelou k tyči jen smutně ohlédl – 4:5. Osm sekund před druhou sirénou učinil favorit klíčový krok vstříc vítězství – manévry v jeho útočném pásmu vyústily v zakončení Matušíka nad ledem a hosté si odnášeli do šatny dvoubrankový náskok – 4:6. Pro domácí bojovníky, kteří ve druhé třetině svého protivníka dokonce přestříleli (15:13), to bylo poměrně kruté vyústění.

V závěrečné dvacetiminutovce už táborští hokejisté žádné drama nepřipustili, k čemuž jim v polovině 48. minuty dopomohla využitá přesilovka po střele Suchánka a šťastné, leč úspěšné Dančišinově teči – 4:7. O výhře hostů už v tu chvíli nebylo nejmenších pochyb. Přesto se ani v poslední třetině nevyvarovali chyb, a že j za ně nestihl trest, za to mohou děkovat brankáři Dvořákovi. V 53. minutě lapil únik jednoho z domácích útočníků a v čase 57:02 předvedl zákrok večera, to když vleže lapačkou ukradl téměř jistý gól Petrášovi.
Ve hře táborského celku to tentokrát v krajně demotivujícím prostředí vrzalo, skřípalo a drhlo, stěžejní cíl své slánské mise – tříbodový zisk – však nakonec splnil.


.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality