Skvělá práce! Táborští bojovníci iniciovali obrat a ukradli Příbrami všechny body

09.11.2022 23:24, autor: Pavel Šácha

Vybojovali tři body, ale s nimi možná ještě mnohem víc. Táborští hokejisté probudili ve středečním utkání na ledě Příbrami prozatím dřímající euforii a navzdory nepříjemnému dvoubrankovému manku dovedli tento souboj těžkých vah k zaslouženému triumfu v poměru 4:2. Vítězství v hájemství dosavadního lídra tabulky budiž nejlepší pozvánkou na další šlágr, ve kterém hostí tým Tábora od 18 hodin nově vedoucí Letňany.

Skvělá práce! Táborští bojovníci iniciovali obrat a ukradli Příbrami všechny body

HC Baník Příbram - HC Tábor

2:4 (0:0, 2:1, 0:3)

Středa, 9.11.2022 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 23. Hasman (Káník, Šinágl), 28. Eret - 35. Vlček (Seidl), 48. Matušík (Plášil, Endál), 57. Zíb (Suchánek, Plášil), 60. Zíb (Hajič, Plášil).

Rozhodčí: Mejzlík - Žídek, Augusta.   Vyloučení: 5:7   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:2   Střely: 23:39   Diváci: 730

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Šorf) - Saňa, Zdeněk, Jelínek, Vinš, Zedek, Havlín, Patzeld - Procházka, Šinágl, Eret, Gengel, Káník, Pinkas, Urban, Hasman, Dragoun.

HC TÁBOR: Gába (T. Dvořák) - Plášil, Suchánek, Vala, Kříž, Černý, Hubata - Seidl, Matušík, Šulek - Endál, Dančišin, Vlček - Hajič, Milfait (21. Chocholoušek), Severa - Bárta, Zíb, Zayml.


Táborské mužstvo se pustilo do vítězně naladěného lídra tabulky bez respektu. V průběhu úvodní části bylo herně i střelecky aktivnějším týmem a příbramský gólman Jiroušek řešil více nebezpečných situací před svou brankou než jeho protějšek Gába. V úvodu 5. minuty dokonce Endál protlačil puk za záda strážce domácí klece, jenže se nu to podařilo až po hvizdu sudího Mejzlíka, který na základě toho branku neuznal.  Domácí tým si rovněž tu a tam udělal výlet za hranici soupeřovy defenzívy, ale jeho akce hrozivěji začínaly, než končily. Asi největší příležitost měl na konci 18. minuty v početní výhodě Baníku extáborský Hasman, jenže tentokrát roli nejlepšího střelce soutěže ještě nedostál a zamířil mimo. Kohouti si svou nej viditelnější tutovku schovali do posledních vteřin zápasu, kdy se po výzvě Hajiče řítil sám na Jirouška Milfait, jenže domácí brankář jeho úmysl vystihl a udržel skóre ve smírné bezbrankové podobě.

Prostřední perioda začala mnohem příhodněji pro příbramský soubor. Časomíra ukrojila z jejího času pouze dvě a půl minuty a narodil se první zásadní okamžik. Káníkův pas před táborskou branku našel Hasmana, jenž se při snaze skórovat dostal do úzkého kontaktu s brankářem Gábou a kotouč nakonec těsně protlačil za jeho záda. Sudí Mejzlík nejprve rozpažil na znamení, že se o gólovou situaci nejedná, později ale na popud čárového svůj verdikt změnil a Středočeši mohli slavit vedení 1:0. O pět minut později už hráči Baníku vedli o dvě branky, to když se prudká nahrávka hostujícího Valy pouze odrazila od bruslí spoluhráče Matušíka a vyslala tak do úniku Ereta, jenž nedal Gábovi žádnou šanci a neomylnou ranou k tyči navýšil domácí náskok – 2:0. Tímto okamžikem hodnota táborských akcií značně poklesla a jen málokterý z příbramských fandů se obával, že by jeho oblíbenci nedotáhli utkání k vítězství. Táborské mužstvo ovšem hrálo příliš dobrý zápas na to, aby se nechalo od naděje na cenný bodový zisk odtrhnout. Na inkasované góly zareagovalo novým ofenzivním snažením a ještě do přestávky se za to odměnilo kontaktní trefou. Dostavila se v nejméně očekávanou dobu – po nevyužité přesilovce při vlastním oslabení. Napadající Seidl se po kolizi domácího obránce dostal v rohu útočného pásma ke kotouči a okamžitě ho směřoval před branku, kde už na něj číhal spoluhráč Vlček a bez rozpaků ho poslal mezi Jirouškovými betony do sítě – 2:1. Početná a vytrvale povzbuzující skupina táborských fanoušků si následně žádala vyrovnání ve třetí početní převaze svého týmu, tentokrát se ale Jihočeši nezformovali ani k tlaku, natož pak k nebezpečnému ohrožení soupeřovy svatyně.

Jisté je, že průběh prvních dvou třetin nenechal nikoho na pochybách, že se ještě Táborští stůj co stůj pořvou o své místo na slunci. A přesně to se stalo. Ve dvacetiminutovce protkané šesti dvouminutovými tresty hráli prim; jejich převaha sice nebyla vyloženě drtivá, přesto drželi Jirouška v neustálé pohotovosti, zatímco Gába navzdory dvěma oslabením poprvé zasahoval až po dvanácti minutách hry (!). V tu chvíli už bylo ale skóre střetnutí srovnané. Na konci 48. minuty – v čase, kdy pobýval na trestné lavici Příbrami Dragoun – vyslal Endál na Jirouška nekompromisní dělovku od modré a odražený puk usměrnil za záda brankáře Baníku důsledný Matušík2:2. O dvě minuty později se v dalším táborském oslabení Bárta skvěle zbavil dvojice protihráčů a předložil tutovku Dančišinovi, který však Jirouška nepřekonal. Táborského štírka, jenž v poslední části sám dvakrát pobýval na trestné lavici, to mohlo hodně mrzet jen do poloviny 57. minuty.  Právě v tento moment totiž hokejisté od Jordánu nasměrovali svou loďku vstříc zaslouženému vítězství a gól bojovníka Zíba byl tomu předchozímu z Matušíkovy hole podobný jako vejce vejci – 2:3. Příbramský celek se pochopitelně ještě pokusil o odpověď a vsadil přitom i na hru bez brankáře. Jedenáct vteřin před třetí sirénou znásobil jeho početní převahu v útočném pásmu nedovolený zákrok Matušíka, hosté však složitou situaci v poklidu zvládli a šest desetin sekundy před koncem umocnil jejich velkou radost druhý zásah Zíba, tentokrát do opuštěné domácí klece – 2:4. Vítěznou euforii si po závěrečném hvizdu bezezbytku užili všichni ti, kterým na příbramském stadionu bušilo modro-bílé srdce.       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality