Táborští porazili na domácím ledě celek Děčína. V poslední části dovršili půltucet

05.11.2022 17:55, autor: Pavel Šácha

Táborské mužstvo vytěžilo z aktuálního druholigového týdne šest cenných bodů. Po středeční výhře nad Chebem dovedli k úspěšnému rozuzlení také sobotní duel s Děčínem. Šest přesných zásahů rozvrstvili rovnoměrně do všech tří částí a nepřipustili žádné drama.

Táborští porazili na domácím ledě celek Děčína. V poslední části dovršili půltucet

HC Tábor - HC Děčín

6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Sobota, 5.11.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Matušík (Seidl), 7. Dančišin (Vlček, Suchánek), 22. Milfait (Suchánek, Dančišin), 39. Hajič (Severa, Milfait), 41. Šulek (Endál, Plášil), 44. Bárta (Hajič, Kříž) - 37. Trávníček (T. Nezbeda, Brož).

Rozhodčí: Šperl - Horažďovský, Hradil.   Vyloučení: 5:6   Využití: 3:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 56:28   Diváci: 1521

HC TÁBOR: Gába (T. Dvořák) - Plášil, Suchánek, Vala, Kříž, Černý, Hubata, A. Dvořák -Seidl, Matušík, Šulek - Endál, Dančišin, Vlček - Hajič, Milfait, Severa - Bárta, Zíb, Zayml.

HC DĚČÍN: Čermák (Skokan) - Brož, Kaltenböck, Mikulec, Charvát, Klement, Gottfried, Černohorský - Kučera, Horák, Faigl, T. Nezbeda, L. Nezbeda, J. Tůma, D. Tůma, Trávníček, Macek, Zajan.


Začátek střetnutí ani zdaleka nenaplnil představy táborských trenérů. Už po půlminutě hry putoval na trestnou lavici Plášil a Severočeši v následné přesilovce několikrát stihli Gábu vystrašit, leč neudeřili. Po ubráněném oslabení už táborští hráči přece jen našli správný stupeň hokejové převodovky, chopili se iniciativy a v průběhu 7. minuty se za to štědře odměnili. V čase 6:33 se za děčínskou brankou uvolnil Matušík a našel odtud volného Seidla, který propálil litvínovského mladíka v děčínské kleci Čermáka – 1:0. O pouhých osmnáct vteřin později podnikl rychlý vpád do útočného pásma Dančišin, obkroužil branku a svůj výpad zakončil přesnou bekhendovou střelou k pravé tyči – 2:0. V polovině 8. minuty putoval za katr domácí bek Hubata a Severočeši si v početní výhodě vypracovali dvě obrovské šance, v obou případech ale matador Trávníček minul odkrytou klec. Ve zbytku úvodní části si hned dvakrát zahráli v početní převaze domácí kohouti, ale průběžné skóre už se nezměnilo, resp. změnilo, jenže regulérní gól, kdy se puk odrazil z branky zpět před brankovou čáru, sudí neuznali. Vyústěním závěrečných minut první třetiny byla tyč, kterou v přesilovce trefil pohotovou ranou navrátilec Endál, a nevídaný téměř dvouminutový tlak v signalizované výhodě, leč bez úspěšného vyústění.

Prostřední periodu zahájili táborští hokejisté znamenitě. Po necelé minutě hry pykali hosté za faul na Suchánka a stihl je za to trest v podobě třetí branky, pod kterou byl podepsaný příkladný důraz Milfaita v soupeřově brankovišti – 3:0. Pod nadvládou domácí družiny se záhy ocitla celá úvodní desetiminutovka druhé třetiny. K dalšímu přilepšení se však její členové nepropracovali, přestože šance Endála a Matušíka po gólu vyloženě volaly a do ztracena vyzněly jen díky skvělým zákrokům Čermáka. Zhruba od 32. minuty jakoby hráči Tábora zcela vypadli z role; chybovali, byli všude později a ubrali na četnosti střelby. Soubor od Labe využil útlum kohoutů k několika zdařilým ofenzivním výpadům a jen díky třem skvělým zásahům Gáby zůstávalo skóre v nezměněné podobě. Trest za liknavost se přesto nakonec dostavil. V čase 35:11 vykázal sudí Šperl na trestnou lavici Zíba a v následné přesilovce Medvědů udeřil Trávníček, který se nejprve uvolnil přes obránce a poté s velkým štěstím za pomoci brusle jednoho z bránících hráčů snížil na 3:1. Dvoubrankový odstup zůstal v platnosti pouhé dvě minuty. Propast mezi oběma týmy vyhloubil do původního rozměru Hajič, který po Severově křížném pasu neomylně usměrnil kotouč za Čermákova záda – 4:1.

Do poslední třetiny vstupoval domácí tým v početní výhodě a bleskově ji využil. Už podvaatřiceti sekundách hry přistála křížná přihrávka na holi Šulkovi  a táborský forvard nedal děčínskému brankáři příliš šancí zasáhnout – 5:1. Po třech minutách hry si táborští hokejisté úspěšnost v přesilových hrách ještě vylepšili, to když Hajič nádherně našel u tyče hlídkujícího Bártu, a ten završil půltucet v síti hostujícího celku – 6:1. Na tomto výsledku už se ve zbytku střetnutí nic nezměnilo. Asi nejblíže k navýšení skóre měl domácí Hajič, jenž se hned dvakrát ocitl sám před Čermákem, ten ovšem oba souboje s táborským střelcem vyhrál.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality