Hokejisté Tábora uštědřili na severu Vlkům nelítostný patnáctigólový výprask

29.10.2022 23:13, autor: Pavel Šácha

K sobotnímu střetnutí do Jablonce odjížděli táborští hokejisté s patřičným respektem. Malé kluziště, přítomnost několika někdejších zkušených extraligistů v týmu soupeře, stín dvou porážek v řadě a naopak dvoubodová výhra domácích Vlků na vrchlabském ledě, to všechno vztyčilo před šatnou kohoutů varovný vykřičník. Ten ovšem brzy lehl popelem. Táborská hokejová parta posadila soupeře hned od úvodních minut na téměř nezastavitelný kolotoč, ze kterého po šedesáti minutách hry slézal obtěžkán patnácti inkasovanými góly. Nejvýraznějšími personami galapředstavení u Nisy se stali osmibodový forvard Ondřej Šulek a obránce Lukáš Kříž, jenž se blýskl hattrickem doplněným o dvě gólové asistence.

Hokejisté Tábora uštědřili na severu Vlkům nelítostný patnáctigólový výprask

HC Vlci Jablonec n/N. - HC Tábor

3:15 (0:3, 1:3, 2:9)

Sobota, 29.10.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 39. Kačírek (Kapička, Brokeš), 46. Špaček (Rybnikár, Koutecký), 57. Kapička (Kačírek, Abraham) - 2. Hajič (Dančišin), 4. Vlček (Šulek, Matušík), 9. Matušík (Hubata), 25. Kříž (Šulek, Zíb), 26. Kříž (Vala, Severa), 34. Šulek (Plášil, Matušík), 42. Plášil (Šulek, Seidl), 47. Dančišin (Kříž, Bárta), 48. Šulek (Seidl), 49. Plášil (Šulek, Matušík), 50. Severa (Kříž, Vala), 54. Seidl (Matušík, Šulek), 56. Dančišin (Hajič), 58. Kříž (Šulek, Vala), 58. Severa (Milfait).

Rozhodčí: Battěk - Žídek, Jurak.   Vyloučení: 6:5   Využití: 2:3   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:6, 1:6, 17, 2:7, 2:13, 3:13, 3:15   Střely: 30:57   Diváci: 320

HC VLCI JABLONEC N/N.: Jelínek (44. Leško) - Abraham, Pavlů, Koutecký, Had, Bitman, Kollert - Kačírek, Plíhal, Kapička, Špaček, Dušek, Brokeš, Bouřil, Foester, Rybnikár, Maďar, Grešl, Strnad.

HC TÁBOR: Gába (T. Dvořák) - Plášil, Suchánek, Kříž, Vala, Hubata, Černý, A. Dvořák - Seidl, Matušík, Šulek - Vlček, Milfait, Severa - Bárta, Dančišin, Hajič - Chocholoušek, Zíb, Zayml.


Tým z jihu Čech měl impozantní nástup do zápasu, a právě od toho se odrazil k pozdější rekordní výhře dosavadního průběhu sezony. Už v polovině 2. minuty završil dílo třetí útočné formace kohoutů Hajič, o necelé dvě minuty později se prezentovalo pohlednou kombinační akcí trio Matušík, Šulek a zakončující Vlček a v čase 8:30 (při signalizovaném trestu pro domácí) si jablonecký gólman Jelínek srazil za svá záda Matušíkovu prudkou nabídku před soupeřovu branku – 0:3. O tři minuty později zvonila tyč za jeho protějškem po střele Brokeše; vůbec poprvé si tak táborský brankář Gába sáhl na puk až v čase 15:30, kdy v oslabení svého týmu parádně lapil domácí ránu z mezikruží. Poměr střel v první periodě hovořil o jejím průběhu velice výmluvně: 3:22.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky se na chvíli zdálo, že by táborská cesta k vítězství nemusela být až tak hladce vydlážděná. Vlci si totiž už ve 22. minutě vypracovali obrovskou příležitost, jenže před brankou osamocený Pavlů svůj souboj s Gábou prohrál. Další naděje na návrat do utkání mohla Jabloneckým svitnout při následném vyloučení Černého, právě v jeho průběhu ovšem utržili další ostrý direkt, který je od bodové kořisti definitivně odehnal. V oslabení se totiž vydali na zteč Šulek s Křížem a zapracovali fantasticky – krásně načasovanou přihrávku usměrnil druhý jmenovaný i v tísni za Jelínkova záda a domácí celek znovu skasal plachty – 0:4. Neohroženou vládu nad průběhem hry opět převzali hokejisté z Tábora a obohatili své průběžné konto o další dvě gólové položky. Pouhou minutu po své úvodní trefě se blýskl krásnou ranou od modré znovu Kříž a bylo to už 0:5, aby v podstatě jen krátce poté roztleskala skupinu hostujících fandů v ochozech přesilovková kombinace po ose Plášil – Matušík a zakončující Šulek0:6. Další možnosti k úpravě skóre už Táborští nevyužili. Do soupeřovy branky sice dopravili kotouč ještě jednou, konkrétně Zíb po předchozí střele Chocholouška do tyče, ale podle názoru sudího Battěka ho Jelínek udržel ještě před brankovou čarou. Oba táborští forvardi sehráli v závěru třetiny o dost smutnější roli, protože právě při jejich společném pobytu na trestné lavici přišel brankář Gába o čistý štít. Autorem trefy při dvojnásobné početní výhodě se stal Kačírek; táborští hráči i tento okamžik rozporovali, neboť podle jejich názoru dopravil jablonecký forvard puk do branky kopnutím, nakonec však vešel v platnost průběžný stav 1:6.

Stejná herní situace, avšak na druhé straně vedla k osmé úpravě skóre. Přesilovku Tábora pět na tři zužitkoval střelou od modré obránce Plášil1:7. Ukončil tím účinkování brankáře Jelínka a Jablonečtí hodili do vroucího zápasového kotle sedmnáctiletého mladíka Leška, jenž na svůj druholigový debut jen tak nezapomene. V tu chvíli totiž nikdo v hale nemohl tušit, jak mohutnou střeleckou nálož Plášilův gól právě aktivoval. Za rozhodnutého stavu mířilo na obě branky celkem 37 střel. Oba celky se o tento balíček podělily vcelku rovnocenně (17:20), přesto na ledě nemilosrdně kralovali hosté z jihu Čech. Nejprve sice snížil domácí matador Špaček poměrně šťastnou střelou z otočky po ledě na 2:7, jenže pak následovala šňůra šesti přesných zásahů Tábora. Ve 47. minutě se po předchozí vlastní šanci zapsal mezi střelce Dančišin, minutu poté si Leško sám srazil do branky puk z hole Šulka a v polovině 49. minuty se k potěše týmového pokladníka postaral o desátý gól kohoutů Plášil2:10. A střelecká estráda pokračovala dál. V čase 49:58 zapsal své jméno do gólových statistik střetnutí i Severa, v 54. minutě sehráli parádně přečíslení dva na jednoho po předchozím velkém tlaku Jablonce Matušík se Seidlem a o čtyřicet sekund později se blýskl pohotovou tečí Hajičovy střely Dančišin2:13. Až za tohoto stavu potřetí v utkání kapituloval také táborský gólman Gába, jenž neměl při bohorovnosti bavících se spoluhráčů v poslední části o těžkou práci nouzi. PLnil si ji výtečně, přesto ho však v početní převaze Severočechů chladnokrevně překonal Kapička3:13. Závěr utkání však opět režírovali hosté. V čase 57:24 dovršil obránce Kříž s úsměvem na tváři svůj hattrick a třináct vteřin na to ustanovil Severa svým druhým gólem málo vídané skóre 3:15. A protože následná dělovka Černého orazítkovala jen tyč Leškovy klece, vklouzl tento stav do zápisu o utkání jako konečný výsledek.

Hodnocení z tábora vítězů přineseme později... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality