Táborské mužstvo s Mostem na domácím ledě neklopýtlo, rozhodnuto bylo brzy

19.10.2022 17:52, autor: Pavel Šácha

Lov na Mostecké Lvy se táborským hráčům povedl na výbornou. Základ pozdějšímu vítězství položili už v úvodní dvacetiminutovce, kdy si vypracovali tříbrankové vedení. A protože i v dalších minutách udrželi soupeře ze severu Čech na uzdě, oslavili se svými příznivci po závěrečné siréně výhru v poměru 7:2.

Táborské mužstvo s Mostem na domácím ledě neklopýtlo, rozhodnuto bylo brzy

HC Tábor - Mostečtí Lvi

7:2 (3:0, 3:2, 1:0)

Středa, 19.10.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4, Plášil (Chocholoušek, Hajič), 17. Bárta (Suchánek, Matušík), 19. Vlček (Dančišin), 23. Plášil (Zayml), 26. Milfait (Matušík, Zíb), 27. Suchánek (Severa, Zayml), 60. Šulek (Vlček) - 29. Procházka (Řehoř), 40. Písařík (Steinocher).

Rozhodčí: Hacaperka - Horažďovský, Tuháček.   Vyloučení: 3:5   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 43:24   Diváci: 1242

HC TÁBOR: Gába (T. Dvořák) - Plášil, Suchánek, Vala, Kříž, Hubata, Černý, A. Dvořák - Dančišin, Matušík, Vlček - Seidl, Milfait, Severa - Bárta, Zíb, Šulek - Chocholoušek, Zayml, Hajič.

MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (27. Kubík) - Šesták, Steinocher, Hoffmann, Havlůj, Urban, Kroupa - Böhm, Nedrda, Písařík, Kysela, Kýhos, Smolka, Mical, Procházka, Řehoř.


Příjezd šestého týmu tabulky s řadou kvalitních hráčů a dvěma ostřílenými stratégy Kýhosem a Rosolem na střídačce sváděl k patřičnému respektu, v reálu ale táborští hráči přílišnými obavami z osudu zápasu netrpěli. Od úvodních minut se do soupeře s chutí zakousli a ofenzivní apetit ztratili až v době, kdy vedli nad nečekaně málo nebezpečným soupeřem 6:0…

Základ k pozdější hladké výhře vystavěl domácí celek už v zahajovacím dějství. Od úvodních střídání držel nad soupeřem ze severu Čech vrch a do skóre to poprvé promítl už v čase 3:10, kdy Hosnedlem vyraženou střelu Chocholouška usměrnil na správné místo určení Plášil1:0. Přes trvalý nápor kohoutů se diváci dočkali další gólové radosti až v polovině 17. minuty, kdy se vydal na ofenzivní misi obránce Suchánek a jeho nabídku zpoza branky neomylně přetavil ve druhou domácí trefu Bárta2:0. O dvě minuty později manévrovali táborští hokejisté před Hosnedlovou klecí znovu a Vlček ve skrumáži před mosteckou klecí projevil dostatek pohotovosti na to, aby ustanovil průběžný stav 3:0.

Mostecká družina chtěla určitě do druhé periody vstoupit lépe, místo toho ale prožila nepříjemné déjà vu. Jen o dvanáct vteřin dříve než v první třetině totiž po čistě vyhraném buly Zaymla zacílil Plášil a jeho dělovku zastavila až síť Hosnedlovy branky – 4:0. Povzbuzující čtvrtý zásah dodal táborské herní nadvládě gigantické rozměry a po necelých sedmi minutách hry už vedli Táborští 6:0. Nejprve diváky rozehřála krásná přesilovková kombinace po ose Zíb – Matušík – Milfait, na jejímž konci uklízel posledně jmenovaný kotouč do zcela odkryté branky – 6:0. Pro jejího strážce to byl poslední okamžik strávený na ledě, protože záhy zklamaně přepustil své místo Kubíkovi. Nadšení diváci byli v očekávání dalšího střeleckého galapředstavení, jenže za ním se nečekaně zavřela opona. Zatáhl ji bleskový výpad mostecké dvojice Procházka – Řehoř a povedená rána prvně jmenovaného, na kterou neměl domácí gólman Gába nárok – 6:1. Dominance táborského souboru tím sice neskončila, pod další navýšení jeho náskoku se ale nepodepsala. Naopak necelou minutu před druhou sirénou využil nedůslednosti domácí defenzívy Písařík a přidal druhý gól hostů – 6:2.

V závěrečné dvacetiminutovce už pověsili táborští hráči na svou hru visačku sleva, a otevřeli tím soupeři cestu k několika slibným šancím, při kterých musel prokazovat své kvality brankář Gába. Nebezpečná byla především situace z konce 52. minuty, kdy jeho zápasové statistiky ohrožoval Nedrda, i s tou si však poradil. Jeho protějšek Kubík držel od svého vstupu do utkání čistý štít, v čase 59:09 mu ho ale překazil přesnou střelou k levé tyči Šulek a zpečetil konečný výsledek 7:2.

ZDENĚK KUTLÁK, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

„Zápas měl zpočátku poměrně pomalé tempo a asi nebyl pro lidi příliš koukatelný. Pak se naše hra přece jen trochu zlepšila a padly nám tam i další góly, ale v první třetině měl šance i soupeř. Od druhé třetiny se náš výkon zvedl, přidali jsme další góly, a řekl bych, že také od Mostu to bylo lepší. Poslední třetina už znovu nebyla příliš kvalitní. Body samozřejmě bereme všemi deseti, ale za mě to nebyl moc pěkný hokej.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality