Týmu Tábora se daleká výprava vyplatila, z Hronova si přivezl očekávanou kořist

15.10.2022 09:36, autor: Pavel Šácha

Na druholigové konto táborských hokejistů přibyl po sobotním střetnutí v Hronově sedmý sezonní triumf. Na ledě předposledního týmu tabulky dokráčeli k bezproblémovému vítězství 10:3.

Týmu Tábora se daleká výprava vyplatila, z Hronova si přivezl očekávanou kořist

Wikov Hronov - HC Tábor

3:10 (0:4, 2:5, 1:1)

Sobota, 15.10.2022 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 25. Putz (Veselý), 31. Bodnar (Putz, Veselý), 57. Putz (Štromach) - 9. Vlček (Matušík, Černý), 10. Zíb (Bárta), 11. Vlček (Dančišin, T. Dvořák), 20. Dančišin (Vlček, Plášil), 24. Matušík (Vlček, Černý), 26. Vala (Vlček, Chocholoušek), 29. Hajič (Vala, Matušík), 40. Severa (Plášil, Chocholoušek), 40. Dančišin (Vlček, Plášil), 44. Chocholoušek (Zayml, Vlček).

Rozhodčí: Veinfurter - Všetečka, Jiruška.   Vyloučení: 5:4   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:5, 1:5, 1:7, 2:7, 2:10, 3:10   Střely: 23:54   Diváci: 155

WIKOV HRONOV: Ševců (Tichý) - Pavelka, Kozlov, Mikulec, Salnikov, Exner, Amirov - Yailov, Štrombach, Bořuta, Hašlar, Bondar, Putz, Veselý, Akhmetianov, Subbotin, Kubeček.

HC TÁBOR: T. Dvořák (Gába) - Plášil, Černý, Vala, Hajič, A. Dvořák, Hubata - Vlček, Matušík, Dančišin - Zayml, Milfait, Severa - Bárta, Zíb, Šulek - Duda, Chocholoušek.


Po několika vyrovnaných střídáních se hosté z Tábora chopili iniciativy a už v průběhu úvodní dvacetiminutovky dostali vývoj střetnutí pevně pod svou kontrolu. Na začátku 9. minuty po Matušíkově pobídce otevřel Vlček, o minutu později udělal gólovou tečku za Bártovou akcí Zíb a v závěru 11. minuty se po Dančišinově přihrávce znovu prosadil Vlček, když u zrodu celé akce stál brankář T. Dvořák – 0:3. Následně sice táborské mužstvo nevyužilo dlouhou početní výhodu pěti proti třem ani navazující standardní přesilovku, bezzubému soupeři přesto stihlo do první sirény přichystat ještě jeden gólový úder. Po střele Plášila a první dorážce Vlčka ho v čase 19:02 neomylně obstaral Dančišin0:4.

Ve druhé periodě pokračovala výrazná herní dominance táborské družiny, která dokázala zopakovat čtyřbrankovou normu z první části hry. Na rozdíl od předchozí části se ale dvakrát prosadili i hronovští hráči. Na konci 24. minuty přidali Táborští poměrně šťastný pátý gól, když za záda vystřídavšího brankáře Tichého doklouzal puk odražený od ležícího Matušíka0:5. O necelou minutu později měli důvod k potlesku i domácí příznivci – únik zapomenutého Veselého sice skvěle zneškodnil T. Dvořák, ale mladík Putz měl na dorážku hodně času i prostoru – 1:5. Ani kohouti ale s odpovědí na inkasovaný gól dlouho neotáleli a střela Valy od modré čáry znovu prohloubila rozdíl ve skóre na pět branek – 1:6. Z podobné pozice se tři minuty poté narodila i sedmá trefa Jihočechů, o kterou se postaral Hajič1:7. Další gólový zápis se zbarvil do bílo-zeleno-modrých barev, to když se pohotovou a přesnou střelou z mezikruží blýskl Bondar a snížil na 2:7, poslední slovo druhé části si ale znovu vzali táborští hokejisté – pouhou vteřinu před sirénou dopravil volně ležící puk do odkryté hronovské klece Dančišin a ustanovil průběžný výsledek 2:8.

Na dovršení „desítky“ nemusela skupinka táborských fanoušků v ochozech Wikov arény čekat dlouho. V polovině
43. minuty zachytil Vlček na útočné modré domácí rozehrávku, puku se zmocnil Zayml a prudkým pasem vyzval k pohodlnému zakončení agilního Chocholouška, který tak zužitkoval svou třetí ryzí šanci v utkání a čeká ho příspěvek do týmové pokladny – 2:10. V nezáživné třetí části už diváky zaujalo jen několik okamžiků. Nejprve sledovali samostatné úniky na obou stranách – při tom prvním v podání hronovského Putze zazářil T. Dvořák, pěkné sólo Šulka zase skončilo na výstroji Ševců, který se na třetí třetinu vrátil do brankoviště Wikovu. V úvodu 57. minuty se blýskl krásnou ranou zpoza obránce domácí forvard Putz (jeden ze dvou českobudějovických mladíků, kteří jezdí hájit barvy bezmála tři sta kilometrů vzdáleného Hronova) a alespoň částečně zmírnil zklamání Východočechů. Na konci střetnutí ještě ukradl gólman Ševců téměř jistý gól Hajičovi a udržel v platnosti výsledek 3:10.

RADEK BĚLOHLAV, trenér A-týmu HC Tábor:

„Do Hronova jsme si přijeli pro tři body a ty jsme získali. Víc ani nemá na tomto utkání smysl hodnotit.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality