V Letňanech zůstali Táborští svému hokeji dlužni, tři body si přisvojili dravější Letci

24.09.2022 22:34, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se vrátili ze sobotního druholigového duelu v pražských Letňanech s nepořízenou. Po první části hry si sice odvezli do kabin jednobrankový náskok, na slibnou hru z této periody ale v následujících dějstvích nenavázali a otevřeli domácím dokořán dveře k zaslouženému obratu.

V Letňanech zůstali Táborští svému hokeji dlužni, tři body si přisvojili dravější Letci

HC Letci Letňany - HC Tábor

5:1 (0:1, 2:0, 3:0)

Sobota, 24.9.2022 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 28. Poul (Labuzík, Lytvynov), 40. Hozák (Řepík, Havelka), 47. Hozák (Kastner, Fiala), 53. Havelka (Uhlík, Kastner), 56. Kellerstein (Hozák, Lytvynov). - 5. Šulek (Seidl, Matušík).

Rozhodčí: Jílek - Jurak, Maňák.   Vyloučení: 2:3   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 5:1   Střely: 31:29   Diváci: 171

HC LETCI LETŇANY: Brázdil (Zeithaml) - Havelka, Chalupa, Lytvynov, Kolářík, Guryevsky, Fiala - Arnošt, Kastner, Hozák, K. Pejchal, Řepík, Uhlík, Kellerstein, Wojnar, Labuzík, T. Pejchal, Poul, Vacín, Kropáček, Švec.

HC TÁBOR: T. Dvořák (Gába) - Plášil, Suchánek, Černý, Hubata, Vala, Hajič, A. Dvořák - Seidl, Matušík, Šulek - Endál, Dančišin, Bárta - Zayml, Milfait, Severa - Vlček, Zíb, Chocholoušek.


Hosté z jihu Čech vstoupili do zápasu velmi aktivně a už po čtyřech minutách přetavili tento povedený úvod ve vedoucí branku střetnutí. Po rychlém výpadu první formace a přihrávce Seidla se o ni postaral střelou z mezikruží Šulek0:1. Svižná úvodní část hokej s řadou kontaktů, sražených přihrávek a zblokovaných střel už žádný další gól nenabídla. Táborští hráči se k němu několikrát slibně při blížili v plném počtu hráčů, ale na brankáře Brázdila si nepřišli. Pražané nejvýrazněji zahrozili v závěru třetiny při početní výhodě, dvakrát jim ale překazil vyrovnání pozorný gólman Dvořák.

Dění v prostřední periodě otevřela velká příležitost hostů, žádná ze střel pramenících ze závaru před Brázdilem si ale cestu za brankovou čáru nenašla. Možná i tento okamžik probudil v domácích hokejistech bojovná srdce, zatímco jejich protihráče pohltil viditelný herní útlum. Tento stav se bohužel pro hosty brzy promítl i do skóre.  Důslednější
a pohyblivější Letci nedávali Táborským ani píď prostoru a odměnili se za to v čase 27:00, kdy se Poul přes bránící hráče prosadil až do koncovky a procedil kotouč za Dvořákova záda – 1:1. O dvě minuty později sice Šulek zazvonil na tyč letňanské klece a následně minul Endálovu nabídku před branku Bárta, oba okamžiky, dalších podobných událostí v obranném pásmu Letňan bylo poskrovnu. Domácí celek se nakonec za disciplinovaný a nadšený výkon odměnil vedoucím gólem. Pro kohouty byl o to bolestnější, že padl pouhou vteřinu před druhou sirénou z hole zcela nepokrytého forvarda Hozáka2:1.

Do závěrečné dvacetiminutovky táborští trenéři zredukovali sestavu na tři útočné formace, k herní převaze, potažmo vyrovnání to ale nevedlo. Naopak, hráči v bílých dresech pokračovali v zodpovědném a kvalitním výkonu, což je nakonec dovedlo k dalším radostným okamžikům. Na konci 47. minuty se dostali do bleskového přečíslení a Hozákova rána po ledě si našla cestu do sítě mezi Dvořákovými betony – 3:1. O pět minut později hráli Letňanští přesilovku a střela Havelky do zakrytého výhledu Dvořáka obstarala spolehlivou pojistku na domácí vedení – 4:1. Extáborský bek měl z gólu do sítě svých někdejších spoluhráčů jistě radost, se sympatickou úctou ke svému povedenému tříletému angažmá u Jordánu však důležitý gól neslavil… V polovině 55. minuty Pražané své vítězství zpečetili, a znovu je k tomu dovedla hra v početní výhodě; více než šťastně vstřelený gól za smolného přispění ležícího táborského gólmana zaznamenal Kellerstein a ustanovil konečný výsledek 5:1.

Zdeněk KUTLÁK, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

„V první třetině jsme se dostali do vedení a měli pár dalších slibných šancí na to, abychom zápas rozhodli, bohužel jsme je neproměnili. Od druhé části začaly hrát Letňany jednoduchý hokej, předčily nás v nasazení i důrazu a sekundu před koncem třetiny se dostaly do vedení. Této situaci pak přizpůsobily hru v poslední třetině a vítězství už si vcelku snadno pohlídaly. Domácí vyhráli zaslouženě, my jsme samozřejmě zklamaní.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality