Táborský tým se v generálce s Příbramí naladil na sezonu hladkým vítězstvím

15.09.2022 21:06, autor: Pavel Šácha

Čtvrteční generálka na start druholigových mistrovských bojů dopadla pro táborské mužstvo na jedničku. V duelu s Příbramí po většinu času pevně svíralo herní otěže ve svých rukách a na konci jeho snažení stálo jednoznačné vítězství v poměru 8:2.

Táborský tým se v generálce s Příbramí naladil na sezonu hladkým vítězstvím

HC Tábor - HC Baník Příbram

8:2 (2:1, 4:0, 2:1 )

Čtvrtek, 15.9.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Severa (Zayml, Hubata), 15. Zayml (Milfait, Severa), 21. Vlček (Suchánek, Matušík), 24. Chocholoušek (Zíb, Suchánek), 29. Dančišin (Milfait, Severa), 40. Šulek (Matušík), 50. Duda (Vala, Vlček), 56. Severa (Milfait, Hajič) - 18. Eret (Kafka, Gengel), 45. Hasman (Káník).

Rozhodčí: Květoň - Šimánek, Ent.   Vyloučení: 5:3   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 45:31   Diváci: 450

HC TÁBOR: Dvořák (41. Vácha) - Plášil, Suchánek, Vala, Hajič, A. Dvořák, Hubata - Seidl, Matušík, Vlček - Endál, Dančišin, Bárta - Zayml, Milfait, Severa - Šulek, Zíb, Chocholoušek - Duda.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Šorf (Jiroušek) - Saňa, Malý, Zdeněk, Jelínek, Havlín, Zedek - Vinš, Gengel, Hasman, Kafka, Pinkas, Eret, Matějka, Furch.


Táborští od úvodních minutu zápasu diktovali tempo hry a z výrazné střelecké převahy vytěžili vedoucí gól, o který se v úvodu 5. minuty z opakované střely postaral Severa1:0. Extáborský brankář Šorf byl i nadále v časté permanenci, ale dokázal držet domácí střelce na uzdě. Středočeši se vymanili z domácího sevření až díky své první početní výhodě z 10. minuty a hned dokázali být nebezpeční, jenže Eretovi zkazil radost výtečný zákrok domácího gólmana T. Dvořáka a pohotovou střelu Kafky zastavila vnější tyč. Na konci oslabení měl naopak blízko ke gólu domácí Bárta, ale nezamířil přesně. Skóre se tak měnilo až na začátku 15. minuty, kdy Milfait vysunul na zteč Zaymla, a ten zakončil svůj výpad perfektně provedeným blafákem – 2:0. Z dalších střeleckých pokusů už kohouti nic nevytěžili, a když pak v 17. minutě otevřeli před soupeřem okénko do své defenzívy, zaplatili za to gólem – Kafkova přihrávka přistála na holi neobsazeného Ereta a letní posila Baníku z Klatov překonala T. Dvořáka přesnou ranou k pravé tyči – 2:1. Po kontaktním zásahu strávili Příbramští i následující střídání před domácí brankou, ale její strážce jejich manévrům odolal.

Prostřední periodu měli táborští hokejisté pevně ve své moci a tentokrát už tomu nechybělo ani adekvátní gólové vyjádření. Poprvé se ozval z ochozů potlesk už po půlminutě hry, kdy po vyhrané buly Matušíka pálil Suchánek a Vlčkova lehká teč znamenala navýšení skóre na 3:1. V čase 23:16 podnikl rychlý vpád do příbramské defenzívy obránce Suchánek a předložil puk Zíbovi, jenž z dobré pozice nestřílel a povedenou akci vyšperkoval přihrávkou na pohodlně zakončujícího Chocholouška4:1. Na začátku 29. minuty si domácí celek zapsal do statistik i využitou přesilovou hru. Na tutovku Milfaita ještě Šorf bravurně zareagoval, ale hned vzápětí dokonal dílo příbramské zkázy Dančišin5:1. Když už se zdálo, že u tohoto skóre do přestávky zůstane, zaúřadovala před Šorfovou brankou dvojice Matušík – Šulek a druhý jmenovaný ustanovil průběžné skóre 6:1.

Do závěrečné části hry obsadil domácí brankoviště mladík Vácha a jeho anabáze nezačala zrovna ideálně, to když ho ranou od levého mantinelu v polovině 45. minuty překonal táborským fandům dobře známý střelec Hasman6:2. S dalšími projektily, které na domácí branku v poslední třetině směřovaly, už si Vácha dokázal poradit. Naopak hráči v bílo-modrých dresech ještě neměli dost a zvýraznili své naprosto zasloužené vítězství o další dvě gólové položky.
Na konci 50. minuty se na útočné modré uvolnil přes obránce Duda a prudký pas od levého mantinelu skončil za Šorfovými zády – 7:2. Pro loňského kapitána táborské juniorky to byl první zásah v dresu A-mužstva. Poslední brankou zápasu domácí potěšili diváky při vlastním oslabení. Milfait se Severou sehráli učebnicově situaci dva na jednoho a druhý jmenovaný zakončil své zápasové účinkování tak, jak ho začal, tedy gólem – 8:2. Nutno dodat, že
ve stejném okamžiku ztratil brankář Šorf poslední špetku trpělivosti s obrannou hrou svých spoluhráčů a uprchl na střídačku, takže zbylých čtyři a půl minuty odchytal náhradník Jiroušek.

Negativem jinak povedeného a vesměs poklidného střetnutí jsou nepříjemné zdravotní trable obránce Karla Plášila a univerzála Petra Zíba, kvůli kterým oba hráči končili zápas předčasně.

ZDENĚK KUTLÁK, asistent trenéra HC Tábor: 

„Řekli jsme si, že budeme chtít na soupeře nastoupit hned od první minuty. To se nám podařilo
a náš tlak v úvodních deseti minutách byl opravdu výrazný. Příbram jsme v té úvodní pasáži přestříleli snad 11:2, ale co se týče gólů, nevytěžili jsme z toho to, co jsme chtěli. Soupeř se poté přece jen dostal do zápasu, po našich chybách měl dvě šance a hra se trošku vyrovnala, ale od druhé třetiny už měl zápas jednoznačný průběh. Jsme samozřejmě rádi za vítězství, ale mám zkušenost, že úspěšná generálka v podstatě nic neznamená. V sezoně začne všechno nanovo.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality