Po ospalé první části táborští hráči procitli a přivezli si z Příbrami zaslouženou výhru

13.09.2022 23:39, autor: Pavel Šácha

Po předposledním přípravném střetnutí na ledě Příbrami zavládla v kabině táborských kohoutů dobrá nálada. Po herně i výsledkově pokaženém úvodním dějství vyjel z jejích útrob zcela jiný tým, který se pevně chopil zápasových otěží a dovedl své snažení k zaslouženému vítězství v poměru 7:4. Ve čtvrtek od 18 hodin se v generálce na druholigové boje utkají oba celky znovu, tentokrát však na táborském ledě.

Po ospalé první části táborští hráči procitli a přivezli si z Příbrami zaslouženou výhru

HC Baník Příbram - HC Tábor

4:7 (2:0, 1:5, 1:2)

Úterý, 13.9.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Káník (Furch, Havlín), 11. Malý (Gengel, Eret), 27. Hasman, 43. Eret (Malý, Kafka). - 22. Vlček, 24. Vala (Masopust), 29. Endál (Vala, Vlček), 31. Milfait (Zayml, Severa), 38. Endál (Vlček, Matušík), 45. Severa, 60. Masopust (Bárta, T. Dvořák).

Rozhodčí: Kával, Hruška - Čajan, Pokorný.   Vyloučení: 3:8   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 3:5, 4:5, 4:7   Střely: 35:35   Diváci: 172

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Šorf) - Havlín, Malý, Saňa, Zdeněk, Zedek, Jelínek, Vinš - Kafka, Eret, Gengel, Káník, Furch, Hasman, Svoboda, Bečvář, Pinkas, Kraus, Matějka.

HC TÁBOR: T. Dvořák (Vácha) - Vala, Suchánek, Janda, Hajič, A. Dvořák, Hubata - Seidl, Matušík, Vlček - Endál, Dančišin, Zíb - Bárta, Milfait, Severa - Chocholoušek, Masopust, Zayml.


Zahajovací třetinu strávili táborští hokejisté v nedbalkách a po zásluze si do šatny odvezli dvoubrankové manko. Domácí hráči si sice nevytvořili výrazný tlak, byli ale dravější i nebezpečnější v zakončení. Viditelnou personou byl především útočník Káník. Prvními dvěma příležitostmi ještě pohrdl; v první z nich ztroskotal na brankáři Dvořákovi a ve druhé měl při úniku hned po návratu z trestné lavice vychýlenou mušku. Do třetice už ale Jihočech ve službách Příbrami liknavou defenzívu hostů potrestal a s přispěním šťastné teče otevřel skóre zápasu – 1:0. O necelé dvě minuty později hrál Baník svou první přesilovku a střelhbitě ji využil. Ani tentokrát neměl táborský gólman příliš šancí zasáhnout, neboť střelu Malého od modré čáry vychýlila mimo jeho dosah hned dvojí teč – 2:0. Po druhé inkasované brance přidali Táborští na aktivitě i četnosti střelby, nakonec ale mohli být rádi, že příbramský Furch trefil spojnici břevna a tyče a T. Dvořák vychytal v další obrovské šanci Kafku.

Od úvodních vteřin druhé periody se výkon táborské družiny změnil k nepoznání. Významně k tomu přispěly i dva brzké gólové okamžiky znamenající dorovnání skóre. V čase 22:41 si v útočném pásmu našel ideální palebnou pozici Vlček a brankář Jiroušek se za jeho střelou k tyči jen smutně ohlédl – 2:1. O čtyřiadvacet vteřin později už bylo vyrovnáno, to když Masopustovo šikovné nahození na branku příbramský gólman jen vyrazil a obránce Vala pohotově procedil puk za záda domácího brankáře – 2:2. Navzdory herní dominanci Tábora se stav střetnutí ještě jednou přehoupl ve prospěch Baníku. Jeho první šanci ve druhé třetině T. Dvořák zneškodnil, jenže o pár desítek vteřin později chyboval v rozehrávce a poslal puk přímo na hůl svému loňskému spoluhráči Hasmanovi, a ten nabídkou zakončení do zcela odkryté branky hostů nepohrdl – 3:2. Radost domácích z opětovného vedení neměla dlouhého trvání. Táborští hokejisté totiž navzdory obdrženému gólu nikterak neslevili ze své hry, a tentokrát se za to dočkali náležitě sladké odměny. V 10. minutě zakončil Endál povedenou spolupráci s Vlčkem a Valou, o minutu později pak  Milfait zúročil důslednou práci celého útoku – 3:4. Odchod do kabin se nakonec táborská družina zpříjemnila ještě jednou trefou – ve 38. minut se po pouhých šesti vteřinách hry v početní převaze prosadil Endál a svým druhým gólem v utkání navýšil vedení svého týmu - 3:5.

V úvodu poslední třetiny prožil krajně nepříjemnou chvilku domácí forvard Bečvář, který po souboji u mantinelu spadl na vlastní hokejku a led opouštěl se zkrvavenými ústy a bez vyražených zubů. Bezprostředně po opětovném zahájení hry spadla na cestu kohoutů za cennou výhrou nepříjemná překážka v podobě kontaktního gólu Ereta, jenž přelstil obránce i brankáře T. Dvořáka – 4:5. Tento moment na chvíli posadil Příbramské do sedla, ale jejich spády rázně utnul neomylně zakončený únik táborského Severy4:6. Když pak T. Dvořák efektním zákrokem lapačkou rozesmutněl Hasmana a spolu se svými spoluhráči bez velkých starostí přečkal tři oslabení v řadě, bylo jasné, že už si hosté vítězství vzít nenechají. Střídačka Baníku sice ještě iniciovala hru bez brankáře, ale namísto zdramatizování zápasu přišla gólová pojistka v podání Masopusta4:7. Na jeho gólu se asistencí podílel také brankář T. Dvořák, jenž předtím slibně, leč neúspěšně zkoušel sám skórovat přes celé hřiště do opuštěné klece.

Radek Bělohlav, trenér A-týmu HC Tábor:

„První část se nám vůbec nepovedla a museli jsme se hodně rychle probudit, protože to nebyl náš hokej. Naštěstí jsme na ni dali brzy zapomenout a zbylé dvě třetiny už se mi hodnotí parádně.
V nich byla naše hra tak nějak podle našich představ a vyhráli jsme naprosto zaslouženě.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality