Junioři pod tlakem: odehráli šest střetnutí v osmi dnech. Teď absolvují soustředění

22.08.2022 19:01, autor: Pavel Šácha

Hned k šesti zápasům v rozmezí pouhých osmi dnů odehrála parta z táborské juniorské šatny. Po turnaji v Třemošné, kde změřili síly s domácím Meteorem a Sokolovem, a po zápasech v Milevsku a Českých Budějovicích prošla turnajovou zkouškou na domácím ledě.

Junioři pod tlakem: odehráli šest střetnutí v osmi dnech. Teď absolvují soustředění


K miniturnaji tří mužstev si kohouti pozvali třemošenský Meteor a Hvězdu Praha.  Jednotlivé duely se hrály na 2x 25 minut, přičemž každá polovina byla hodnocena jako samostatný zápas o dva body. Po každém utkání se hrálo ještě pětiminutové prodloužení o další bod.

Výsledky turnaje


HC TÁBOR – HVĚZDA PRAHA 1:1, 2:3 – 1:1 (náj. 2:1)

Branky za Tábor: Kundrát (Šimák, Čančura), Šťastný (Janda, Čančura), Vaněk (Čančura, Šťastný), Suchan (Šimák), nájezd Šťastný.

Hvězda Praha – Meteor Třemošná 1:2, 3:2 – 1:0

HC TÁBOR – METEOR TŘEMOŠNÁ 4:3, 1:1 – 0:2

Branky za Tábor: Souš (Vaněk), Šimák (Kundrát, Suchan), Šimák (Ondřej), Sochůrek (Kundrát, Špánek), Šťastný (Souš).

Konečné pořadí turnaje: 1. Hvězda Praha 6 bodů, 2. HC Tábor 5, 3. Meteor Třemošná 4.

Sestava táborského týmu: Koryťák (Ostrý) – Čančura, Janda, Ondřej, Kohout, Adamec, Lutovský, Herda – Šťastný, Vaněk, Kupka, Suchan, Šimák, Kundrát, Špánek, Souš, Rottenberg, Sochůrek.

Trenér domácí juniorky Štěpán Kadilák označil sobotní program za velmi užitečnou prověrkou, byť bylo zřejmé, že jeho svěřenci už po náročném programu nedisponují obvyklým množstvím sil. „Na našich výkonech už se únava pochopitelně projevila. Například zápas s Třemošnou byl od našeho předchozího vzájemného zápasu z minulého týdne diametrálně odlišný. Soupeř na tom byl zřejmě podobně jako my, protože utkání na turnaji v Třemošné mělo mnohem vyšší kvalitu i pohyb. Je třeba říct, že takto náročný program jsme naplánovali úmyslně; chtěli jsme získat představu o tom, jak jsou kluci schopní pracovat v únavě. Ukázalo se nám hodně dobrých i negativních věcí,“ konstatoval kouč táborského týmu.

Příliš času na odpočinek si mladí kohouti nedopřejí. V tomto týdnu je čeká domácí soustředění s dvěma tréninkovými jednotkami na ledě a dalšími dvěma na suchu. „Budeme mít dost prostoru zapracovat na věcech, které nám právě zápasy ukázaly. Věřím, že nás to zase někam posune. Chceme se pochopitelně postupně dostat na úroveň výkonu z konce předchozího ročníku, případně je ještě povýšit,“ poznamenal Štěpán Kadilák.

Z programu jeho mužstva vypadla plánovaná účast na turnaji v Českých Budějovicích. Nejbližší herní test podstoupí o první zářijové neděli v Praze na Hvězdě.

Další výsledky juniorů z uplynulého týdne


HC MILEVSKO muži – HC TÁBOR 3:4 po SN (1:3, 2:0, 0:0 – 0:0, 0:1)

Branky: 20. Škrdleta (Řezáč, Přívozník), 21. Škrdleta (Řezáč), 29. Přívozník (Pouch, Škrdleta) – Suchan (Šimák), Souš (Špánek, Rottenberg), Šimák (Kundrát), rozhodující nájezd Kupka.

MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC TÁBOR 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)

Branky: 1. T. Březina (Remeš, M. Kříž), 14. Hail (Willmann, Sochor), 18. F. Petrásek (M. Kříž), 28. Remeš, 42. Placek (T. Březina), 57. Sochor (M. Kříž) - 24. M. Masopust (Prášek).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality