Rakouský test: v úterý zaletí k Jordánu Steel Wings Linz. Duel zpestří vzácný host

14.08.2022 14:04, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté projdou už v úterý 16. srpna druhou mezinárodní prověrkou v seriálu přípravy na novou sezonu. Tentokrát ji podstoupí na domácím ledě a za soupeřem jim bude od 18 hodin rakouský celek Steel Wings Linz.

Rakouský test: v úterý zaletí k Jordánu Steel Wings Linz. Duel zpestří vzácný host


I bez uvažovaného startu některých hráčů z Black Wings hrajících prestižní ICEHL představuje rakouský celek velice zajímavého protivníka. Před nadcházející sezonou Alpské ligy totiž poskládal pozoruhodnou soupisku s podstatně výraznějším mezinárodním přesahem. Vedle rakouských hokejistů
na ní figurují zástupci Kanady, Lotyšska, Finska, Švédska i Litvy. Například Fin Niko Lahtinen je zajímavou postavou. V zemi tisíce jezer patřil ještě předloni
k nejproduktivnějším hráčům druhé nejvyšší soutěže a body sbíral i ve své premiérové linecké sezoně. V šestadvaceti letech je zároveň druhým nejstarším hráčem jinak velmi mladého výběru. Ještě o devět let starší je kanadský bek Marc-André Dorion, jenž v Linci dlouhá léta úspěšně válel EBEL ligu za Black Wings a do města na Dunaji se vrací po jednoleté epizodě v nejvyšší francouzské soutěži.

Pro táborské mužstvo představuje úterní duel s Rakušany čtvrtou položku v kalendáři své druholigové přípravy. V minulém týdnu absolvovalo dva náročné zápasy ve dvou dnech, domácí zápas se Steel Wings ale zůstane v podstatě „sirotkem“. Ke čtvrtečnímu utkání v Českých Budějovicích se má s mladíky z juniorky vydat jen několik hráčů širšího kádru a úterní plánovaná odveta s Motorem byla po dohodě obou klubů zrušena. Nejbližší herní průpravu tak obstará právě dvojí konfrontace s Lincem: ta úterní a poté odvetné utkání na stadionu soupeře ve čtvrtek 25. srpna.

Táborští kohouti se se s 'Ocelovými křídly' potkali už na úvod loňské přípravy a na domácím ledě je ve svižné partii zdolali 3:0.    

Vzácný host v rodném městě

Úterní zápas s rakouským soupeřem bude mít milou předehru. Do rodného Tábora totiž zavítá jeden z velkých talentů českého hokeje, úspěšný reprezentant a bronzový medailista z letošního světového šampionátu ve Finsku Matěj Blümel. Tvořivý hráč, který letos podepsal smlouvu s týmem NHL Dallas Stars, nepřijede s prázdnou. Před utkáním předá činovníkům HC Tábor podepsaný reprezentační dres.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality