Junioři na úvod uzavřeli s favorizovanými Králi z Písku povzbudivý smír

11.08.2022 15:26, autor: Pavel Šácha

Hráči juniorského výběru HC Tábor mají za sebou premiérové zápasové vystoupení v přípravě na novou sezonu. Na domácím ledě si to rozdali s favorizovaným sousedním Pískem a uzavřeli s ním povzbudivý smír. V jejich šatně mohlo být po utkání ještě veseleji, neboť po dvou třetinách vedli 2:0, v té závěrečné ale otevřeli Králům dveře k obratu ve skóre. Navzdory nepříznivému vývoji třetiny se nevzdali, dokázali vyrovnat na 3:3 a ve zbylých minutách měli k vítězné trefě blíž než hosté.

Junioři na úvod uzavřeli s favorizovanými Králi z Písku povzbudivý smír

HC TÁBOR – IHC KRÁLOVÉ PÍSEK
3:3 (1:0, 1:0, 1:3)

Branky: 10. Kundrát (Šimák, Ondřej), 25. Šimák (TS), 45. Kundrát (Suchan) – 47. Cháb (Cícha), 51.Zátopek (Cháb), 53. Reiser (Zátopek, Cícha). Rozhodčí: Pešina – Kubíček, Ent. Vyloučení: 4:5, bez využití. Diváků: 120.

Tábor: Prchlík (41. Koryťák) – Janda, Ondřej, Kohout, Adamec, Lutovský, Herda, Čančura – Šťastný, Vaněk, Kupka, Suchan, Šimák, Kundrát, Špánek, Souš, Rottenberg, Říha, Sochůrek.
Písek: Tesař (41. Kacbunda) – Lechnýř, Cícha, Velíšek, Koutník, Polák, Čunát, Sládek, Pitel, Cháb, Reiser, Šindelář, Bouška, Hlaváček, Zátopek, Bejšák.

Soupeř z vyšší soutěže přivezl k Jordánu také několik hráčů z jarního kádru táborského extraligového dorostu: brankáře Jiřího Tesaře, útočníka Filipa Šindeláře a jeho kapitána Matyáše Cíchu. Právě posledně jmenovaný hrál hodně pikantní zápas; ve známém prostředí stanul proti svému otci Lukáši, jenž působí u táborské juniorky jako vedoucí týmu, a dá se říct, že ho svými dvěma asistencemi rozesmutnil a potěšil zároveň.

Utkání neslo všechny obvyklé znaky zahajovací herní prověrky. „Těžké nohy“ a řadu nepřesností a nedodělků ve hře vynahrazovaly patřičný elán a natěšení na hokej. V první části hry si domácí mužstvo dokázalo zajistit jednobrankový náskok, který v průběhu prostřední periody navýšilo díky proměněnému trestnému střílení Šimáka. Ještě před koncem druhé třetiny mohl ze stejné situace zvýraznit vedení kohoutů Vaněk, ale zamířil mimo. Do třetího dějství vstoupili hosté od Otavy viditelně lépe. Ve 46. minutě si zajistili výsledkový kontakt a během několika dalších minut dokonali obrat z 0:2 na 3:2. O dvě a půl minuty později se však nad Táborem znovu vyjasnilo, to když se podruhé v zápase prosadil Kundrát a srovnal na konečných 3:3.

Štěpán Kadilák, trenér juniorského týmu: „Bylo to první přípravné utkání, takže na nějaké detailní hodnocení je samozřejmě brzy. Kluci se s tím vším p pouhých sedmi trénincích teprve sžívají. Soupeř je finalistou loňské ligy juniorů, tedy vyšší soutěže, takže má samozřejmě svou kvalitu. Jak už to v prvních zápasech sezony bývá, střídali jsme dobré pasáže s těmi slabšími. Rozhodně ale klukům nemohu odepřít vůli, píli a také srdnatost, kterou do utkání vložili. Paradoxně nejlepší parametry měla z obou stran poslední třetina, hlavně poté, co padly ty čtyři góly. Co se týče výsledku, je škoda, že jsme si nechali utéct vedení 2:0 po dvou třetinách, ale remíza je pro obě strany asi spravedlivá.“  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality