Třetí zápas, třetí výhra. Den po skalpu Dukly se Táborští prosadili i v Letňanech

10.08.2022 23:09, autor: Pavel Šácha

Táborské A-mužstvo má na své prázdninové pažbě další zářez. Po triumfu nad prvoligovou Jihlavou dovedla pozměněná sestava do vítězného konce také brankově štědrý duel na ledě druholigových Letňan.

Třetí zápas, třetí výhra. Den po skalpu Dukly se Táborští prosadili i v Letňanech

HC Letci Letňany - HC Tábor

4:7 (1:2, 2:1, 1:4)

Středa, 10.8.2022 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Kastner (TS), 26. Kropáček (Arnošt, Lokajíček), 36. Hozák (Kellerstein, Lokajíček), 42. Kropček (Kellerstein) - 18. Petržilka (Endál, Zíb), 19. Vlček, 34. Severa (Bárta, Kříž), 45. Dančišin (Černý, Milfait), 48. Endál (Dančišin), 49. Dančišin (Šulek, Vlček), 60. Severa.

  Vyloučení: 11:8   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 2:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:7   Střely: 37:39   Diváci: 50

HC LETCI LETŇANY: Kopřiva (Zeithaml) - Straka, Havelka, Kolářík, Lokajíček, Chalupa, Pohl - Guryevsky, Patzelt, Uhlík, Arnošt, Řepík, Hozák, Kropáček, Kellerstein, T. Pejchal, K. Pejchal, Nedvěd, Staněk, Kastner, Vacín.

HC TÁBOR: Dvořák (Vácha) - Vala, Kříž, Černý, Hubata, Radoš, Čížek - Vlček, Dančišin, Šulek - Petržilka, Zíb, Endál - Bárta, Milfait, Severa - Chocholoušek, Zayml, Prášek.


Do zápasu v Letňanech rukovali táborští hráči jen jednadvacet hodin po skončení domácího střetnutí s Jihlavou. V úvodních minutách pražského střetnutí se viditelně srovnávali s únavou, postupem času ale získával pevný led pod nohama a měli k vedoucí brance blíže. Ve 4. minutě po střele Šulka zvonila
za veteránem v brance Letců Kopřivou tyč a branková konstrukce mu pomohla i o pár desítek vteřin později
při zakončení Petržilky. První gólový zápis si přesto vzali
pod patronát domácí, a paradoxně se tak stalo v průběhu táborské přesilovky. Únik jednoho z letňanských hráčů hasil obránce Černý a nařízené trestné střílení přetavil ve vedoucí gól Kastner1:0. V následném oslabení kohoutů vytasil gólman Dvořák parádní zákrok proti Kellersteinovi,
a položil tak základ následné táborské ofenzívě. V závěru třetiny ji dokázali přetavit ve výsledkový zvrat. V 18. minutě našla přihrávka Endála Petržilku, a ten se tváří v tvář Kopřivovi nemýlil – 1:1. Pouhých čtyřicet vteřin na to ztrestal Vlček hrubku jednoho z domácích obránců a zpříjemnil Táborským odchod do kabin – 1:2.

Také ve druhé periodě udeřili jako první Pražané, a znovu se jim to podařilo v početní nevýhodě; tentokrát otevřela chyba hostů cestu
ke gólu Kropáčkovi2:2. Obraz hry zůstal totožný. Domácí celek sázel na jednoduchou hru s čekáním na příležitost, zatímco Jihočeši se snažili o zteč soupeřovy klece kombinační hrou. Do konce druhé části se
do skóre promítly ještě dva gólové momenty. Ten první se narodil při táborské početní výhodě – Bártova přihrávka přes brankoviště Kopřivy našla Severu, a ten krásnou trefou vymetl horní růžek Kopřivovy klece – 2:3. Opětovné vedení si kohouti hlídali jen tři minuty. V čase 35:16 se totiž šikovně uvolnil na modré Hozák a svou individuální akci dokázal i efektně a efektivně zakončit – 3:3.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky se hokejisté od Jordánu příkladně ubránili dalšímu oslabení, bezprostředně poté ale polevili v koncentraci a inkasovali po velmi pohotové, a hlavně střele Kropáčka – 4:3. Hosté dostali v šatně od trenérů úkol neprohrát třetinu, a ten nakonec do puntíku splnili. Manko v brankových statistikách vymazali v čase 44:12, kdy se dostal k teči Černého střely Dančišin4:4. A pak už padaly gól jen do letňanské branky. Na konci 48. minuty prolomil pohotovou trefou z otočky svůj gólový půst Endál
a hned vzápětí rozesmutněl Letce svou druhou trefou v utkání Dančišin4:6. V čase 57:22 si vzala táborská střídačka uklidňující oddechový čas, čehož pražský tým využil k odvolání Kopřivy a vyslání šestého hráče do pole. Kýžený efekt to domácím barvám nepřineslo, naopak dvaadvacet vteřin před závěrečnou sirénou zpečetil konečný výsledek střetnutí Severa4:7.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality