A-mužstvo otevřelo brány letní přípravy. A odtajnilo mimořádně zajímavá jména!

19.05.2022 01:46, autor: Pavel Šácha

Ve středu 18. května zazněl pomyslný startovní výstřel přípravy kohoutů na novou druholigovou sezonu. Vykročili do ní pod taktovkou nového kouče Radka Bělohlava, jenž v kabině přivítal nejen většinu členů stávajícího kádru, ale už nyní také šestero zajímavých nových tváří.

A-mužstvo otevřelo brány letní přípravy. A odtajnilo mimořádně zajímavá jména!


Trenér Radek Bělohlav si ve středu ještě nemohl podat ruku se všemi hráči, kteří se chystají ponořit do první fáze přípravy, což zapříčinily jejich pracovní a studijní povinnosti či pobyt v zahraničí. V příštích dnech však také oni zahájí nepříliš populární, leč nutný dril na suchu.
Na seznamu chybějí jména dvou mužů z dosavadní zlaté druholigové party, a to brankář Kristián Kolář a obránce Dominik Havelka. Prvně jmenovaný se do táborských plánů pro nadcházející mistrovský ročník nevešel, šikovný bek se pak loučí s úspěšným působením v modro-bílém dresu vinou zvýšeného pracovního vytížení (podrobnosti přineseme později v samostatném článku).

Netrpěliví táborští fandové se naopak dočkali odtajnění prvních nových hráčů, s nimiž už je táborský klub předběžně domluvený na budoucím angažmá u Jordánu. A vězte, že se jedná o mimořádně zajímavá jména!      

David GÁBA 

Sedmadvacetiletý odchovanec píseckého hokeje hájil v posledních čtyřech mistrovských sezonách brankoviště prvoligového Vsetína. Právě tam rozmnožil své starty ve druhé nejvyšší soutěži na 173 zápasů. Brankář, který byl pravidelným účastníkem srazů mládežnických reprezentačních výběrů, nahlédl do seniorského hokeje v barvách Českých Budějovic. Prvních 13 mistrovských startů v dresu tehdy prvoligového „áčka“ Motoru si připsal už v sezoně 2014 – 2015. Do statistik si ve své dosavadní kariéře zapsal také 17 druholigových utkání při střídavých startech v Jindřichově Hradci a v mateřském IHC Písek.

Karel PLÁŠIL

Ze stálého extraligového angažmá do táborského dresu…! V osobě osmadvacetiletého českobudějovického odchovance může získat táborské mužstvo ohromnou posilu. Vždyť robustní obránce strávil poslední dvě sezony v nejvyšší české soutěži, což navíc zdaleka nebyla jeho první extraligová zkušenost. Premiérový start mezi elitou si zapsal v sezoně 2013 – 2014 ještě v Českých Budějovicích, odkud se záhy Mountfield přestěhoval do Hradce Králové. A právě na východě Čech strávil stálý člen mládežnických reprezentací Česka následující čtyři extraligové sezony. V jejich průběhu navíc sbíral ostruhy na prvoligových kluzištích, nejprve v barvách Havlíčkova Brodu, a poté především v Litoměřicích. Po ročním angažmá ve slovenských Nových Zámcích (2017 – 2018) se vrátil do Českých Budějovic. O dva roky později oslavil s Motorem návrat do extraligy a v následujícím ročníku byl stálým členem jeho sestavy. Loni se Karel Plášil v rámci nejvyšší soutěže přesunul do Vítkovic a nastoupil tam ke 45 utkáním. Přesto se nyní rozhodl k návratu na jih Čech a vstoupil do přípravy kohoutů.

David VALA

Šestadvacetiletého obránce si mohou táborští hokejoví příznivci pamatovat z jeho působení v dresu mateřského Havlíčkova Brodu. V juniorských letech svědomitý zadák z brodské líhně rozvíjel svůj talent v Jihlavě a v pražské Slavii. Odtud se pak do Kotliny vrátil a stal se výraznou oporou defenzivních řad druholigového týmu. Není divu, že si jeho výkonů všimli o patro výš a v sezoně 2020 – 2021 přidal ke čtyřem prvoligovým zápasům z mateřského dresu kompletní sezonu
v barvách ústeckého Slovanu. V uplynulém ročníku se David Vala pevně uhnízdil v sestavě prostějovských Jestřábů. Svůj pobyt na západním okraji Hané si ale neprodlouží, protože je připraven přijmout novou výzvu jménem Tábor.

Jan MILFAIT 

Třicetiletý forvard je dalším reprezentantem rodící se havlíčkobrodské větve v táborských službách. Útočným řadám kohoutů by měl jeho příchod zajistit zkušenosti, rozvahu ve hře, a především významný přísun kanadských bodů. Ty sbíral ve třetí nejvyšší soutěži (v Havlíčkově Brodě, ale také v Praze na Kobře a na výpomoc i v Chotěboři či Hodoníně) i v první lize (Havlíčkův Brod, Beroun, Třebíč, Šumperk, Ústí nad Labem). Na druholigové scéně vykazoval nevysoký, leč velmi šikovný forvard mimořádnou produktivitu. Jeho bodový příspěvek v každé sezoně převyšoval počet odehraných zápasů, což mohli ve vzájemných střetnutích s brodskými Bruslaři evidovat
i táborští příznivci. Husarský kousek předvedl Jan Milfait před dvěma lety, kdy pomohl šumperským Drakům 
k opětovnému postupu do Chance ligy 70 kanadskými body ve 38 utkáních (31+39). Pro následující ročník si ho tým prvoligového nováčka i proto zvolil za kapitána. S táborským králem druhé ligy se ale produktivní forvard v letošní baráži o Chance ligu nepotkal. Celou uplynulou sezonu totiž strávil na severu Čech v ústeckém angažmá. Pro Lvy nebylo úspěšné a prožili hořký pád do druholigových vod, kam ho srazil právě jeho předchozí zaměstnavatel ze Šumperka. V dresu HC Tábor si může Jan Milfait spravit chuť, v což doufají i všichni táborští fandové…

Jakub PETRŽILKA 

A do třetice havlíčkobrodská stopa… V Kotlině vyrůstal také další novic v přípravě kohoutů. Jedenadvacetiletý útočník má do Tábora namířeno po dvousezonním prvoligovém angažmá v Kolíně. V týmu Kozlů coby partnerského mužstva Hradce Králové posbíral za tu dobu solidních 58 startů. I tak by si ale nejproduktivnější hráč mladoboleslavské juniorky z ročníku 2019 – 2020 zasloužil výraznější prostor. Také proto se po dvou výpomocných startech v Příbrami vrátil domů do Brodu a ihned tam ukázal svůj potenciál. V 7 utkáních pomohl Bruslařům 7 brankami a 3 asistencemi. V novém ročníku II. ligy se s bodovými příspěvky Jakuba Petržilky počítá u Jordánu.

Jiří SEVERA 

Návrat úspěšného odchovance do mateřského klubu je vždy příjemnou zprávou. Téměř dvoumetrový šestadvacetiletý útočník vyplul z domovského přístavu před dvanácti lety ještě jako dorostenec. Po působení v jihlavské Dukle přesídlil do třinecké juniorky, a právě odtud se v sezoně 2015 vrátil do Tábora. V následujících dvou sezonách se mu na scéně druhé ligy dařilo, a tak se záhy stěhoval za svou prvoligovou šancí do Ústí nad Labem. Vždy dobře naladěný forvard chytil
u Labe svou šanci za pačesy a postupně se propracoval mezi nejvýraznější opory ústeckého celku. Uplynulý mistrovský ročník ovšem nestrávil ani zdaleka podle svých představ.
V severočeském klubu pozbyl dosavadní výrazné pozice a nakonec to vyústilo v jeho přesun do Havířova. Ani tamní působení ale Jiřímu Severovi příliš radosti neudělalo, a nakonec se mu ozval jeho původní klub a zlákal ho zpět. Nálada se tím táborskému útočníkovi nezlepšila. Nadále zůstával ve svém herním vytížení „pod cenou“ a k dovršení všeho se nevyhnul se Slovanem bolestnému sestupu. Už předtím se ostatně poroučel do druhé ligy také zmíněný Havířov. Aktuálně je tedy ve hře návrat Jiřího Severy domů; za pohodou, dobrým hokejem, skvělými táborskými fanoušky a věřme, že i za vytouženým sezonním úspěchem.

V následujících desítkách hodin přineseme podrobnosti ke stanovenému harmonogramu letní přípravy A-týmu včetně fotek z její úvodní tréninkové jednotky, seznam všech hráčů z předsezonní soupisky, a také vstupní povídání s novým trenérem Radkem Bělohlavem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality