Táborští hráči si upletli v Novém Jičíně porážku. Finiš potěšil, ale přišel pozdě

04.04.2022 20:40, autor: Jiří Jelínek

Táborští hokejisté se vraceli z dvoudenní novojičínské mise smutní. Na stadionu Ďáblů odehráli se soupeřem vyrovnanou první část, v té druhé ale zaostali o parník za svými byť jen průměrnými výkony a domácí celek je za to bez výraznějšího vypětí ztrestal třemi góly. Ani závěrečné dějství nezačalo pro kohouty nejlépe, ale po inkasované páté brance nastartovali své turbomotory a mohutnou stíhací jízdou dostali své hostitele do úzkých. Při hře bez brankáře sahali po vyrovnání na 5:5, ale bohužel přišel pravý opak a Slezané přidali střelou Maliníka do opuštěné klece šestý gól.

HK Nový Jičín - HC Tábor

6:4 (1:1, 3:0, 2:3)

Pondělí, 4.4.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 18. Hruška (Lehečka), 22. Štefka (Květoň, Káňa), 33. Štefka, 37. Sluštík, 41. Hruška (Lehečka), 60. Maliník - 20. Endál (Matušík), 48. Zíb (Šulek, Černý), 50. Dančišin (Radoš, Hasman), 51. Šulek (Matiášek, Pařízek)

Rozhodčí: Koziol, Šudoma - Bezděk, Veselý.   Vyloučení: 3:3   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 5:1, 5:4, 6:4   Střely: 27:45   Diváci: 828

HK NOVÝ JIČÍN: Šimonů (Galuška) – Petr Kuboš ml., Kleiner, Petr Kuboš st., Váňa, Tomeček, Foltýn, Kožený, Hruška – Hilšer, Maliník, Kafka, Flok, Květoň, Konečný, Lehečka (C), Gebauer, Sluštík, Káňa, Štefka, Kořenek.

HC TÁBOR: Kolář (33. Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Radoš, Pařízek, Hubata (Čížek) - Hasman, Dančišin, Endál - Bárta, Matušík, Seidl - Šulek, Zayml, Rousek - Matiášek, Zíb, Prášek (Chocholoušek).

1. třetina

Oba týmy rozehrály pondělní utkání poměrně opatrně a jen málokterá ze střel směřujících na branku byla opravdu nebezpečná. Pod dvojí změnu skóre se podepsala hra v početý výhodě. Jako první se na konci 18. minuty dokázali prosadit domácí hráči, to když zapadla za záda táborského gólmana skrytá střela od modré čáry v podání obránce Hrušky - 1:0. Jen půlminuty po tomto momentu se ale provinil proti pravidlům jičínský Štefka a z trestné lavice jen smutně sledoval, kterak se gólman Šimonů marně natahuje po přesné ráně Endála z hranice levého kruhu - 1:1. 
Ohlas trenéra brankářů Adama Petříka: "Prozatím je to z obou stran poměrně opatrné, ale řekl bych, že máme přece jen víc ze hry. Průběžný stav odpovídá výčtu šancí, ale věřím, že teď dokážeme své tempo ještě vystupňovat."

2. třetina

Táborští odehráli v nepravý čas jednu z nejhorších třetin v celé sezoně, a přestože v jejích statistikách vykázali výraznou střeleckou převahu, bylo jim to úplně k ničemu. Ta totiž rozhodně nekorespondovala s jejich nesourodým, ospalým a herně nekvalitním výkonem. Všechno mohlo být jinak po situaci z úvodu 22. minuty, kdy domácí obránci faulovali uninuvšího Bártu a bylo z toho trestné střílení. K jeho exekuci se postavil zkušený Matušík, jenže tentokrát neuspěl. V podstatě jen pár sekund po následné buly pronikli Ďáblové do útočného pásma a Květoň byl při dorážce předchozí střely ve správný čas na správném místě - 2:1. Právě v té chvíli jako by hosté zapomněli hrát hokej. Utápěli se v činnostech a řešeních situací, které bylo na hony vzdálené jejich standardnínu pojevu. Z jejich trápení navíc vyvřely až fatální chyby, které otevřely novojičínským hokejistům cestu k dalším dvěma brankám. Ve 33. minutě se až příliš snadno dostal přes dvojici obránců Štefka a svůj výpad sthl úspěšně zakončit, čímž ukončil zápasové působení brankáře Koláře - 3:1. Na jeho místo see postavil Dvořáka, jenže po čtyřech minutách hleděl také on domácímu Šluštíkovi tváří v tvář a musel lovit puk ze své brany - 4:1.
Ohlas obránce Tomáše Pařízka: "Nehrajeme vůbec to, na co jsme zvyklí a co nás zdobilo. Musíme se z toho rychle sebrat, protože tahle třetina byla hrozivá. Máme před sebou ještě poslední dvacetiminutovku a věřím, že se v ní ještě stihneme probudit."

3. třetina

Přání táborského beka dostalo hned v úvodu třetí části zásadní trhlinu to když znovu Hruška využil přesilovou hru Nového Jičína a zvýšil na 5:1. V tu chvíli ale táborští hráči přece jen dokázali, že si doma bojovná srdce nezapomněli. Když na konci 48. minuty snížil bojovník Zíb na 5:2, pustili se do Ďáblů hlava nehlava. Mezi 50. a 51. minutou se v podobně vyhlížejících situacích prosadili z brankoviště důslední Matiášek se Šulkem a korekcí na 5:4 dostali novojičínskou střídačku do panického stavu. V tu chvíli nabuzeným táborských hokejistům zbýval  ještě dostatek síly a odhodlání k tomu, aby si vynutili minimálně prodloužení. Čas ovšem nemilosrdně plynul  a v závěru se postavil na stranu slezského celku. V čase 57:51 sáhli Táborští ke hře bez brankáře, sevřeli domácí před jejich brankou a několikrát stihli brankáře Šimonů pořádně vystrašit, jenže pak se dopustili chyby na puku  a Maliník toho pohodlně využil k ustanovení konečného skóre 6:4.

Hostující hráči tentokrát jasně dokumentovali, že jejím nejtěžším soupeřem jsou především oni sami. A rozhodně nic nebalí - ve středu budou jen po očku sledovat duel Nový Jičín - Dvůr Králové nad Labem, aby se v pátek vydali právě na led dvorského Rodosu (18.00). 

ARPÁD GYÖRI, trenér A.týmu HC Tábor:

"Úspěchu v Novém Jičíně jsme všechno přizpůsobili, ale bohužel... Zápas rozhodla druhá třetina
a bylo to jen a jen o nás. Soupeř nám dal tři góly, kterém bychom absolutně neměli dostávat, a to samozřejmě určilo další ráz utkání. My jsme se přesto dokázali po určitých korekturách dostat zpátky do hry, snížii jsme na 5:4, ale víc už jsme nedokázali. Zbytečný je také gól inkasovaný
při hře bez brankáře, pod který se podepsala další hrubá chyba."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality