Bitvu v Příbrami rozseklo až prodloužení, radost po něm navštívila domácí šatnu

18.03.2022 14:19, autor: Pavel Šácha

Drama se šťastným koncem pro domácí Baník prožili návštěvníci i aktéři páteční finálové bitvy na příbramském ledě. Táborští hráči v ní rozhodně nebyli horším týmem, ba právě naopak. Poměrně výrazné množství nevyužitých šancí včetně trestného střílení spolu se dvěma šťastnými gólovými okamžiky domácích je však připravily o druhý bod, po kterém se mocně natahovali. Finálová série pokračuje v neděli od 18 hodin u Jordánu za stavu 1:1.

Bitvu v Příbrami rozseklo až prodloužení, radost po něm navštívila domácí šatnu

HC Baník Příbram - HC Tábor

3:2p (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)

Pátek, 18.3.2022 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 28. Rohlík (Seniov, Jelínek), 36. Káník (Saňa, Josefus), 63. Josefus (Kutlák, Saňa) - 16. Matušík (Endál, Černý), 52. Matiášek (Rousek, Zíb).

Rozhodčí: Battěk, Glanc - Kučera, Thuma.   Vyloučení: 3:4 - navíc Matušík (Tábor) neproměnil trestné střílení.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2   Střely: 27:36   Diváci: 1250

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Šorf) - Zdeněk, Hlaváček, Malý, Havlín, Saňa, Jelínek, Kutlák - Pinkas, Panna, Gengel, Seniov, Rohlík, Josefus, Káník, Bečvář, Furch, Kraus, Svoboda

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Hubata - Hasman, Dančišin, Endál - Seidl, Matušík, Šulek - Bárta, Zayml, Rousek - Matiášek, Zíb, Prášek.

1. třetina

Domácí hokejisté se po úvodním duelu u Jordánu ocitli pod pořádně ledovou sprchou ostrých slov kouče Pavla Marka. Do pátečního domácího zápasu hodlali vstoupit o poznání aktivněji a rázněji, ale Táborští jim to v první třetině překazili. Nejenže svého soka vůbec k ničemu nepustili, ale rozhodně si mohli do šatny odnést výraznější než jen jednobrankový náskok. K jejich smůle se však ujala pouze povedená přesilovková akce ze 16. minuty, kterou po krásně narýsované přihrávce Endála zakončil Matušík - 1:0.
Ohlas druhého brankáře Tadeáše Dvořáka po první třetině: "Hraje se poměrně rychlý hokej. Myslím si, že jsme podstatně lepší a je jen škoda, že jsme z těch svých šancí nedali víc gólů. Mohli jsme určitě vést víc než jenom 1:0. Zatím je to ale velmi dobré."

2. třetina

Po první periodě táborští hokejisté zaslouženě vedli, ale po té druhé museli dohánět jednobrankové manko. Domácí celek rozehrál prostřední dějství o poznání aktivněji a vynutil si díky tou i dvě přesilové hry. Kohouti v čele s pozorným Kolářem zvádli oslabení velice dobře, ale bezprostředně po skončení prvního z nich proskákal neposedný kotouč až na hůl Rohlíka a jeho "střela-nestřela" doplachtila za brankovou čáru - 1:1. Hráči Baníku byli aktivní ještě v několika dalších minutách, poté jim ale táborské mužstvo znovu nelítostně vytrhlo z rukou zápasové otěže. Bohužel pro něj se mu však nevyhnula další nepříjemnost, to když se Saňova střela od modré odrazila od spoluhráče Káníka za záda bezmocného Koláře a poslala domácí tým do vedení 2:1. V závěrečných minutách druhé třetiny si jihočeský soubor vynutil poměrně výrazný tlak a rekrutovaly se z něj vyložené šance Endála, Šulka a Zaymla, ale výtečný Jiroušek si v roli strážce příbramské klece  počínal víc než svědomitě. Diváci v ochozech včetně početné enklávy vytrvale povzbuzujících táborských příznivců každopádně zůstali v očekávání pořádně peprné a dramatické závěrečné dvacetiminutovky.
Ohlas asistenta trenéra Miloslava Čecha po druhé třetině: "Do druhé části jsme vstoupili přece jen trochu laxněji než do té předchozí. Domácí byli díky tomu přece jen aktivnější a po pro nás hodně smolných momentech se jim povedlo výsledek otočit. Po druhém gólu  jsme je znovu dokázali zatlačit, ale bohužel jsme nebyli tak produktivní jako soupeř, což je velká škoda. Šance na další obrat ve skóre jsme rozhodně měli. Nic nebalíme, věřím, že ve třetí třetině se nám podaří výsledek otočit."

3. třetina

Očekávání dramatu v poslední třetině se plně potvrdilo. Zpočátku byla k vidění vyrovnaná, bojovná a urputná partie, ale podobně jako ve druhé části se Táborští postupně dopracovali k herní převaze. V úvodu 51. minuty se z ní vynořilo zasloužené vyrovnání, o které se postaral po důsledné práci Rouska a Zíba postaral neméně důsledný Matiášek - 2:2. V daším průběhu třetiny už se příliš vyložených šancí neurodilo. S jedinou, zato však téměř klíčovou výjimkou. V 55. minutě se prodral do úniku táborský snajpr Hasman, který sice na Jirouška nevyzrál, ale v následném obrovském závaru před brankou zalehl jeden z domácích hráčů puk a sudí nařídili trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Matušík, ale Jiroušek jeho úmysl vystihl a zastavil tím v letu gilotinu směřující na příbramské naděje. V posledních minutách třetí části bylo nadále rušněji v obranném pásmu Středočechů, nakonec se však napínavé utkání přehouplo do prodloužení.  

Prodloužení

Z deseti minut vyhrazených hře čtyři na čtyři ukrojila časomíra pouhých sedmdesát dva vteřin, a bylo rozhodnuto. V čase 61:49 totiž rozhodčí ocenili chybu kohoutů při střídání dvouminutovým trestem a před Příbramskými se otevřela početní výhoda čtyři na tři. V ní se napevno zabydleli v útočném pásmu a brzy mohli slavit, to když křížnou přihrávku Kutláka napálil z první Josefus a vtěsnal puk přesně mezi tyč a masku přesouvajícího se brankáře Koláře - 3:2. Rozhodl tak o tom, že do nedělního třetího utkání na táborském ledě půjdou aktéři finálové série za vyrovnaného stavu 1:1.

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:  

"Konečný výsledek je pro nás krutý. Zvítězilo mužstvo, které nebylo lepší v herních činnostech,
ale mělo více štěstí při gólových situacích. My jsme si už v první třetině vytvořili dostatek možností
k tomu, abychom soupeři odskočili na výraznější rozdíl. To se bohužel nestalo, a napak my jsme museli v poslední části dotahovat. Důležitými momenty zápasu byly nešťastně inkasovaný první gól domácích po dobře zvládnutém oslabení, neproměměné trestné střílení z poslední třetiny a chyba při střídání, která nás v prodloužení dostala do oslabení a soupeř toho využil. Teď už ale myslíme na nedělní zápas."


PROHLÉDNĚTE SI SESTŘIH DŮLEŽITÝCH MOMENTŮ Z PŘÍBRAMSKÉHO UTKÁNÍ:

https://www.facebook.com/hctabor/videos/643945763348303/

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality