4. TŘÍDA: Kluci odmakali přípravu poctivě, nikdo nic nevzdal, chválí trenér Radek Pechánek

17.07.2014 23:39, autor: Pavel Šácha
4. TŘÍDA: Kluci odmakali přípravu poctivě, nikdo nic nevzdal, chválí trenér Radek Pechánek

Mladí hokejisté ze čtvrté třídy HC Tábor (přípravka A) zbrojí na přelomovou sezonu, která je zavede z hokejové „školky“ na velké kluziště. Základním kamenem pro nacházející soutěžní ročník je v každé věkové kategorii poctivá dřina v letní příprava. Trenér táborských „čtvrťáků“ Radek Pechánek v tomto směru nešetřil na adresu svých svěřenců chválou.

Nejméně populární část přípravy na novou sezonu máte za sebou. Jak ji vaše parta strávila?

 „Trénovali jsme třikrát v týdnu. Naplánovali jsme to tak, že jeden trénink byl zaměřený na běhání, druhý na práci z hokejkou a odrazovou sílu, a ten třetí na koordinaci pohybu, to znamená skoky přes švihadlo, práci s míčem a podobně. Přípravu jsme klukům zpestřili několika fotbalovými zápasy. Dvakrát jsme hráli s Chýnovem a Meteorem Tábor, jednou s mužstvem Větrov. A pro stmelení kolektivu jsme sjížděli řeku Lužnici a spojili to se spaním ve stanech.“

Z čeho jste měl v uplynulých týdnech opravdu největší radost?

 „Asi nejvíc můžeme být spokojení s celkovou prací kluků v tréninku. Odmakali to poctivě, což se ukázalo v rozdílu mezi vstupními a výstupními testy. Někteří udělali opravdu velký pokrok. Líbilo se mi, jak se kluci mezi sebou hecovali a povzbuzovali; i když jsme měli během letní přípravy pár fyzicky hodně náročných tréninků, nikdo nic nevzdal a všichni do toho šli s největším možným nasazením. Při některých výkonech jsme si s Tomášem Kratochvílem (asistent trenéra – pozn. aut.) říkali, že je to hodně dobré. My sami bychom měli problémy to takhle zvládnout… (úsměv)

Přineslo suché období i nějaká negativa?

 „Zklamáním pro mě přece jen byla docházka na trénink. Za celou letní přípravu jsme se bohužel nesešli na tréninku všichni, vždycky někdo chyběl. Vím, že je tohle období nepopulární nejenom pro hráče, ale i pro rodiče. K hokeji ale  prostě patří, a právě u kluků v tomhle věku je velice důležité k získání motorických schopností. I když rodiče bohužel hned ten výsledek nevidí.“

Co máte s vašimi svěřenci v plánu v nejbližší době?

 „Momentálně jsme si naordinovali odpočinek, ale doufám, že bude alespoň trochu aktivní. Někteří hráči se v rámci vlastní přípravy zúčastní předsezonních hokejových kempů. Společně se sejdeme v prvním srpnovém týdnu.“

Prozradíte nám vaše cíle a přání do nové sezony?

 „Byli bychom rádi, kdyby kluci hráli hokej, který se bude líbit. Ať už s výhrami nebo prohrami, i když vítězství má každý raději a lépe se s nimi pracuje. Tato sezona bude pro kluky tak trochu výjimečná, protože je čeká přechod na velké hřiště. Proto doufám, že je naučíme další nové věci, které je posunou zase trochu výš. Tím opravdu největším přáním ale je, aby zůstali zdraví a bavili hokejem nejen sebe, ale také okolí.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality